Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mam 21 lat i od roku widzę u Siebie zakola ale dopiero od paru miesięcy zdałem sobie sprawę do czego to prowadzi.

Mam blond włosy i już całkiem spore zakola ale bez tragedii. Przód między zakolami jest bardzo gęsty ale już wyżej widać prześwit przy świetle. Dziadek od strony mamy 0 problemów, ojciec równiez, żadnego najmniejszego zakola. Ojciec ma dwóch braci blizniaków którzy mają około 43 lata i nawet w dzieciństwie nie pamiętam ich z włosami. Dziadek od strony ojca również, ma na głowie tyle co nic.

Aktualne włosy są jeszcze w porządku więc jeśli dałoby się to zahamować skutecznie i dogęścić loxonem i biotyną to by mi na razie wystarczyło.

Byłem u trychologa i oczywiście nic mi nie pomógł. 80% czasu gadał o diecie i sporcie a następnie przepisał drogi szampon i następna wizyta za 2 miesiące i dopiero jakiś loxon.

Chce pójść do dermatologa i zacząć od finasterydu bo to podobno jedyne wyjście, nawet po przeszczepie. Chce się jak najwięcej dowiedzieć, czego mam oczekiwać od lekarza żeby znów mi kitu nie wcisnął.

Najpierw najważniejsze badanie i od razu finasteryd 1mg na dzień? + do tego dorzucić biotyne, loxon i jakieś witaminy?

Cieżko trafić na dermatologa który przepisze fina 1mg? jeśli tego nie zrobi, to szukać takiego który to zrobi?

O czymś jeszcze powinienem pamiętać? trochę się obawiam skutków ubocznych fina ale jednak nie widzę siebie łysego.

Dodam jeszcze: Trycholog mi powiedział, że mam łojotok(przez noc przetłuszczają mi się włosy) i skórę trzeba wyczyścić która do tego jest podrażniona.

• Members
Napisano

Odpowiem tylko to czego jestem 100% pewien:

Fin 1mg ed nie powinien robic sajdow.

DHT bym zbadal i tak dla siebie zeby wrazie czego potem na finie zbadac drugi raz i zobaczyc czy taka dawka starczy.

Loxonu bym nie ruszal- moze pomoc na jakis czas ale z czasem bedzie slabl a po odstawieniu pozalujesz, ze wziales.

Dorzucilbym biotyne tak na wszelki wypadek codziennie.

Ew. do fina dorzucilbym RU i tak.

+Gratuluje, ze w tym wieku zaczynasz.

Patrzac po tym jak fin zatrzymal moje lysienie to gdybym zaczal w wieku 21 lat to nie wiedzialbym co to lysienie.

• Members
Napisano

Dzięki za uwagi. Zamiast loxonu mógłbym do tego dorzucić mezoterapie bo podobno niezle pobudza rośniecie włosów i budzi część uśpionych cebulek.

Powiedz mi najwazniejszą rzecz. Bierzesz fina i czy na codzień czujesz jakikolwiek dyskomfort? martwi mnie, że to jest na całe życie i czy po pewnym czasie nie będę miał dość.

• Members
Napisano

Nie odczuwalem zadnych problemow z przyjmowania finasterydu.

Ogolem aktualnie uzywam sterydow.

Wczesniej nie uzywajac sterydow uzywalem fina pare miesiecy i jedyne co zrobil mi fin... to troche wydluzyl stosunek co jest plusem.

Zero efektow ubocznych.

• Members
Napisano

podstawa wiekszosci kuracji to finasteryd , bez roznicy czy chcesz do tego dodac RU , minoxa czy cokolwiek innego. W dziale kupie sprzedam masz duzo osob ktore sprzedaja fina wiec jak ci nie przypisze lekarz to tutaj mozesz kupic.