Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Na pewno będzie miał wpływ, lepiej stosować wyższe stężenia na mniejszy obszar w mniejszej ilości płynu. Bo saturacja w skórze głowy będzie wyższa. Chyba że jakiś środek osiąga maksymalną saturacje przy x% stężeniu.

Czyli jeśli potrzebujesz pokryć obszar NW6 i potrzebujesz na to 1ml płynu, to lepiej i wygodniej stosować 1ml RU 5% aniżeli 2,5ml RU 2%.

• Members
Napisano

Ale przecież my nie wiemy przy jakim stężeniu RU osiąga maksymalną saturacje Im mniejsze steżenie tym wieksza szansa na to, że nie osiągnelismy tej granicy ?

Aktualna kuracja:

zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin

wew: Biotyna, Witamina D + B12

• Members
Napisano
Nie mam zdjęć.

Używałem tak pewnie 10-15% co napewno działa silniej i powinno dać szybsze rezultaty niż standardowe 5%.

stosujesz w standardowym pojeździe? Powiedz coś o tych szybkich rezultatach. Pogrubienie, przyciemnienie, a może jakiś odrost?

Też jestem bardzo zadowolony z RU, stosuje już 9 miesiąc 5% w KB i teraz trochę zwiększę obszar i ilość stosowania.

70/30 alkohol i glikol propylenowy.

Pogrubienie, delikatny odrost

• Members
Napisano
Jestes pewny, ze stosujesz 15% ? Powiedz prosze w takim razie, jak uzyskujesz takie stezenie ? (Pytam, bo jestem ciekawy czy sam potrafisz je zrobic, to niezwykle kosztowne stosowac RU 15%).

Stosuje napewno więcej jak standardowe dawki, myśle że conajmniej 10%

Rozpuszczam dlugo mieszając, kosztowne, niedługo już mi się skończy

Podzielam opinie, że lepiej stosować większe stężenia na mniejsze powierzchnie

• Members
Napisano

Wracając do mojego wątku...

Mam wrażenie, że odkąd stosuję SABA żel co drugi dzień godzinę-dwie po aplikacji minoxa, zwiększyło się jego wchłanianie i mam umiarkowane linienie.

Co w tej sytuacji najlepiej zrobić, czy sensowne byłoby np. zredukować o połowę dawkę minoxa wtedy tylko gdy mam stosować SABA?

Bo pomijanie co drugi dzień jednej dawki minoxa nie byłoby chyba lepsze. Co sądzicie?

• Members
Napisano
Wracając do mojego wątku...

Mam wrażenie, że odkąd stosuję SABA żel co drugi dzień godzinę-dwie po aplikacji minoxa, zwiększyło się jego wchłanianie i mam umiarkowane linienie.

Co w tej sytuacji najlepiej zrobić, czy sensowne byłoby np. zredukować o połowę dawkę minoxa wtedy tylko gdy mam stosować SABA?

Bo pomijanie co drugi dzień jednej dawki minoxa nie byłoby chyba lepsze. Co sądzicie?

SABA ma w składzie tretinoinę więc nic dziwnego że zwiększa absorpcje

• Members
Napisano

No tak, ostrzegałeś już przed tym . Nie chciałem jednak przerywać stosowania minoxa żeby nie zmieniać kuracji, a pomijanie dawek minoxa jest podobno mocno szkodliwe dla włosów.

Stosowanie minoxa zewn i SABA ogólnie jest problematyczne, zastanawiam się czy zmniejszenie dawki na noc kiedy stosuję SABA rozwiązałoby sprawę.