Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam!

To mój pierwszy post na forum.

Chociaż niektórzy z mojego otoczenia długo twierdzili że nie łysieję to jednak mam lustro i widzę... Zawsze miałem wysoką linie włosów.

Natomiast ostatni rok to mocne pogorszenie się stanu włosów. Na zakolach włosy zniknęły praktycznie ponadto ogólna gęstość była słaba. Wyniki z krwi, hormony ok.

Najpierw zacząłem od minoxidilu i szamponów na wypadanie włosów, odrost był a po 4-5 miesiącach przestało działać.

Obecnie stosuję :

- Minoxidil 5% dwa razy dziennie

- Finasteryd 1mg / dzień (od tygodnia dopiero)

- Nizoral dwa razy w tygodniu

- Szampon Novoxidyl trzy razy w tygodniu

- Dermaroller 0,5 mm (ale planuję przerzucić się na 1 mm) raz w tygodniu

- Biotyna - 1000 mg - dwa razy dziennie

Obecny stan włosów :

d50mDkkr.jpg

YG5HuLWr.jpg

Pozdrawiam, będę co jakiś czas wrzucać postępy.

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Jak dla mnie wygląda to całkiem spoko. Coś jak u mnie tylko ja mam mocno przerzedzone jeszcze na czole po środku. Dużo tych rzeczy bierzesz. Ja miałem z Loxonem tak, że po 3 miesiącach przestał działać, ale była poprawa. Daj znać jakby coś znów zaczęło u ciebie wracać i czy finasteryd jakieś skutki uboczne przyniósł, bo może zastosuję podobną terapię, co ty.