Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Wczoraj 12.10 miałem przeczep i spałem w opatrunku.

Dzisiaj 13.10 miałem zdjęty opatrunek rano, po czym umyto mi głowę oraz nie zakładano już opatrunku a po południu się zdrzemnąłem i po obudzeniu zobaczyłem plamki krwi wraz żółcią.

Mieliście coś takiego po przeszczepie? Jak tak, to jak długo zostawialiście śłady na pościeli?

• Members
Napisano

Dzieki za informację.

Widzę,ze inni po operacji maja opaski na glowie a ja takowej nie mam. Czy to dobrze czy zle? Opuchlizna jakby mi troche na czoło zeszla i boje sie ze zejdzie na oczy.

• Members
Napisano

Opaska ma tylko za zadanie powstrzymac schodzenie opuchlizny na twarz i oczy. Możesz sam sobie głowę czymś obwiązać na wysokości czoła. Moim zdaniem to manaspekt estetyczny, bo tak czy siak opuchlizna znika po jakimś czasie. P.s. nie śpisz i nie nosisz już opatrunku w ogóle ? Moim zdaniem powinieneś przez kilka dni mieć opatrunek i zmieniać go raz na dzień, mówię to że swojego doświadczenia

Aktualna kuracja:

- Finasteryd 1mg (Finahit)

- Hairvity

- Dermena Men (szampon)

- Zoxin Med (szampon)

• Members
Napisano

Opaska nie jest po to aby zatrzymać opuchliznę. Jak coś ma spuchnąć to i tak się to stanie. Jest właśnie po to aby cieknące z ran osocze nie lało się na oczy, aby nie brudzić ubrań jak się wkłada przez głowę ale też jest i po to aby zabezpieczać pole biorcze przed urazem jak się coś ubiera. Możecie zaobserwować, że po HT skóra czoła jest tłusta i to właśnie od osocza.

Opatrunek powinien być zdjęty dobę po zabiegu i nie powinien być więcej zakładany. To przyspiesza proces gojenia ale także zapobiega infekcjom.

Napisano

Jest to najnowszy temat, od ktorego zaczalem czytanie oraz kolejne oczyszczanie forum.

Anty i Slavo juz mam dosyć ciaglego usuwania waszych klotni i wyzwisk. Forum ma sluzyc do pomagania sobie i walki z tym samym wrogiem jakim jest lysienie a nie dolewanie oliwy do ognia i szukanie kolejnych problemow.

Od jutra 16.10.2020 jak zobacze gdziekokwiek na forum wasze kolejne jechanie po sobie, wyzwiska to bedzie ban dla obu i nie mowcie ,ze nie ostrzegalem ,bo juz tyle razy, ze cierpliwosc sie konczy i to ostatni raz jest . Jezeli zobacze, ze ktos zaczal a drugi normalnie odpisal badz zamilczal to dostanie tylko ten pierwszy.

Moderator

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med