Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

czy mógłby ktoś napisać dokładnie, jak "przyprawić" loxona/kirklanda msm i resztą składników których nazw nie pamiętam?

Zależy mi również na podaniu nazw producentów danego suplementu, żeby nie kupować byle czego.

Dodam, że specyfiki zakupić chcę tylko dostępne w Polsce.

• Members
Napisano

zapewne chodzi Ci o "atomowy minox"

- 60ml 5% minoxidilu kirklanda/rogaine/loxon

- 3/3.5g MSM swanson/puritan's pride w kapsułkach, zawierają trochę wypełniaczy

- 3/3.5g l-arginina w każdym sklepie z odżywkami dla sportowców, z tym że zawiera ona wtedy jakąś tam ilość wypełniaczy lub czysta: http://naturaliskosmetyki.pl/l-arginina-p-171.html (przy okazji polecam dokupić sobie piperyne 90% z tego sklepu, może się przydać)

- kilka kropli kapsaicyny Mad Dog's Revenge (należy uważać bo bardzo łatwo można przesadzić i konkretnie podrażnić skalp) http://www.ostrakuchnia.pl/component/pa ... /Itemid,1/

To jest przepis oryginalny, oczywiście ludzie dodawali jeszcze inne specyfiki, np ALA(alpha-lipoic-acid) etc. Ze swojej strony polecam również na końcu dodać polysorbate 80 (1-3ml), ponieważ kapsaicyna jest w formie olejowej i nie rozpuści się w kirklandzie.

Przed każdym użyciem trzeba mocno potrząsnąć.

• Members
Napisano
zapewne chodzi Ci o "atomowy minox"

- 60ml 5% minoxidilu kirklanda/rogaine/loxon

- 3/3.5g MSM swanson/puritan's pride w kapsułkach, zawierają trochę wypełniaczy

- 3/3.5g l-arginina w każdym sklepie z odżywkami dla sportowców, z tym że zawiera ona wtedy jakąś tam ilość wypełniaczy lub czysta: http://naturaliskosmetyki.pl/l-arginina-p-171.html (przy okazji polecam dokupić sobie piperyne 90% z tego sklepu, może się przydać)

- kilka kropli kapsaicyny Mad Dog's Revenge (należy uważać bo bardzo łatwo można przesadzić i konkretnie podrażnić skalp) http://www.ostrakuchnia.pl/component/pa ... /Itemid,1/

To jest przepis oryginalny, oczywiście ludzie dodawali jeszcze inne specyfiki, np ALA(alpha-lipoic-acid) etc. Ze swojej strony polecam również na końcu dodać polysorbate 80 (1-3ml), ponieważ kapsaicyna jest w formie olejowej i nie rozpuści się w kirklandzie.

Przed każdym użyciem trzeba mocno potrząsnąć.

nie za mocna ta capsaicyna w tym linku?

moja kuracja: mezoterapia igłowa 1x tyg

• Members
Napisano

Nie... to jest dobra kapsaicyna i stosuje się jej tylko parę kropli (nie pamiętam dokładnie ile bo stosowałem to jakieś 3 lata temu). Jeszcze na starym forum wyjaśniałem dokładniej spór odnośnie kapsaicyny i wiele razy wspominałem że dużą rolę odgrywa jej "moc", bo wtedy napalili się na kapsaicyne od thanatosa, która nijak się miała do tej podesłanej w linku przeze mnie, bo w skali Scoville'a wykazywała około 15 000.

• Members
Napisano

te chilli ma 1.000.000 w skali. Ostry siekacz, więc zapytam jeszcze ostatni raz, czy jesteś pewien, że będzie dobre? Nie będzie podrażniało skóry?

I na koniec jaka jest różnica w stosowaniu zwykłego minoksa a atomowego?

• Members
Napisano

Nie można tak po prostu powiedzieć, że będzie o x% lepiej działało. Na pewno działa lepiej niż czysty minoxidil, ale o o ile nikt Ci nie powie.

Tak jestem pewny że ten ekstrakt olejowy będzie dobry, sam go używałem. Należy pamiętać żeby dodać tylko kilka kropel, bo bardzo łatwo przesadzić!

• Members
Napisano

Tak jak pisałem ważna w pobudzaniu PP jest także "moc". Ta w proszku którą można dostać na allegro ma 15 000 w skali Scoville'a, co ma się ni jak do ekstraktu olejowego który ma 1 000 000, jak jeszcze stosowałem to zglebiłem się w ten temat i do takich wniosków doszedłem. Poza tym w formie sproszkowanej wychodzi nawet drożej, tego mad doga możecie spokojnie kupić w kilka osób, bo ktoś sam i tak go nie zużyje.

Ps. Można go użyć także w innym celu np. ja czasami dodawałem po kropelce komuś na kanapkę, lub do jakiegoś dania

Napisano

Hmm nie wiedziałem o tym szczerze. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że aż tak się różnią w porównaniu do proszku, chociaż nie chciałbym chyba poczuć moc tamtej skoro ta w proszku daje niezłego kopa, kiedy używam po dermarolerze xD

Raczej drożej to nie wychodzi, bo 50g proszku coś 10 zł z wysyłką płaciłem , ale to już mało istotne skoro aż tak się różnią. Na razie będę stosował to co mam a w przyszłości, może i się zastanowię nad ta oleistą i mocniejszą odmianą:)

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Mam pytanie do osób przyrządzających takie specyfiki: jak to wygląda pod względem cenowym, a więc czy opłaca się wam kupować każdy składnik osobno a następnie to mieszając czy może nie lepiej kupić od razu "atomowy" minoksidil z dodatkami? (NR 7, Spectral RS).

• Members
Napisano

opłaca się, wychodzi dużo taniej, ale takie specyfiki jak spectral czy nr.7 zawierają również substancje których prawdopodobnie nie dostaniesz (na pewno nie w Polsce), ja osobiście nie lubię komercji, dlatego wolę robić samemu specyfiki które stosuję

• Members
Napisano

Co prawda kupiłem już Rogaine na 3 miesiące ale następnym razem chciałbym spróbować czegoś mocniejszego. Pod względem cenowym w Agnlii (gdzie mieszkam) to wygląda tak:

N7- Spectral RS - ok 25 funtów.

Spectral.UHP (5% minoxa bez wspomagaczy) - 3 opakowania za niecałe 20 funtów.

Wygląda apetycznie , gdyby to jeszcze zmieszać chociaż z aminexilem i polifenolami. Tyle że aminexil może nie być zbyt tani...

A jak to wygląda pod względem chemicznym: można sobie to normalnie mieszać w domowych warunkach nie obawiając się że wyjdzie z tego jakaś trucizna ?