Members Pawel1989 Napisano 4 Czerwca 2021 Members Napisano 4 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, Otóż sprawa wygląda tak, łysienie zaczęło postępować gdzieś od 26 roku życia. Prawe zakole zaczęło się powiększać, zaś lewe zaczęło się robić znacznie później, gdzieś od 28 roku życia. Chciałbym się od Was przede wszystkim dowiedzieć jak ocenianie stan mojego owłosienia? Rozumiem, że czubek głowy uległ już solidnemu przerzedzeniu? Pierwsze trzy zdjęcia są z dłuższymi włosami, a ostatnie dwa po strzyżeniu na 11mm Ostatnie trzy fotki były robione z lampą błyskową. Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2021 przez Pawel1989 Cytuj
Members Pawel1989 Napisano 19 Czerwca 2021 Autor Members Napisano 19 Czerwca 2021 Szkoda, że do tej pory nie pojawiły się żadne komentarze odnośnie stanu mojego owłosienia na głowie. Zapomniałem również dodać, że moje włosy są obciążone niedoczynnością tarczycy. Przyjmowanie euthyroxu będzie dożywotnie. Chciałbym się dowiedzieć, ile potrzeba by było graftów na te zakola, które posiadam wraz z obniżeniem linii czoła o powiedzmy jakiś 1cm? I właśnie w kwestii ewentualnego przeszczepu jak oceniacie mój donor? Cytuj
Members galed12 Napisano 19 Czerwca 2021 Members Napisano 19 Czerwca 2021 Ciężko wiele rzeczy ocenić ze zdjęć. Najważniejsza kwestia to czy będziesz próbował lub już stosujesz jakiś bloker dht? skoro wypadanie postępuje to chyba zdajesz sobie sprawę, że przeszczep nie rozwiąże problemu? Ogólnie to bym zaczął od blokera dht. Standard to finasteryd doustny a coś nieoficjalnego i miejscowego to RU58841. Dopiero po roku stosowania bym myślał o przeszczepie bo może będzie jakiś drobny odrost na przodzie. Ilość graftów to myślę około 3500 ale jakoś specjalnie się na tym nie znam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi