Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam założyłem ten temat aby każdy mógł się wypowiedzieć na temat szamponów stosowanych na codzień.

Ja osobiście używam AVALON Organics Biotin B-Complex i mogę go polecić jest dość tani bo kosztuje ok 60-70zł/400ml, ma świetny skład i nie zawiera drażniących substancji, delikatnie wizualnie zwiększa objętość

Napisano

Ja próbowałem już wielu szamponów. Przeszedłem między innymi przez przereklamowanego Dermena, po którym włosy są w strasznym stanie- jest to chyba najgorszy szampon jaki używałem. Potem czas przyszedł na szampon Vichy aminexil (czerwony)- bardzo ładny zapach, ale niestety nic poza tym. Następnie próbowałem szampon Alpecin C1- fajne mrowienie skóry podczas używania i nieźle się włosy rozczesywało po nim, także w sumie na plus, ale nic specjalnego. Zresztą od szamponów nie można za dużo wymagać. Alpecin stosowałem na przemian z Nizoralem- niestety po nizoralu miałem siano na głowie, ale na pewno jest to jeden z lepszych szamponów przez ketokonazol w składzie.

Aktualnie używam codziennie szamponu Revita- skład ma naprawdę imponujący, a cenowo obliczyłem, że wychodzi podobnie do Nizoralu stosowanego codziennie. Szczerze? Nie jestem nim zachwycony także może wypróbuję szampon zioma jak ten mi się skończy

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

ja kupuje na ebay'u nie muszę się martwić wtedy o opłaty dodatkowe, wychodzi chyba nawet taniej niż gdyby sprowadzać go z USA, poza tym nie mam karty kredytowej.

majette mogę Ci odsprzedać jedną butelkę, bo zawsze kupuje po dwie, przesyłka wychodzi wtedy taniej, a ostatnio sprowadzałem 2-3 tygodnie temu

fighter: odnośnie dermeny to mam takie samo zdanie to był chyba najgorszy szampon jakiego używałem! strasznie zniszczyłem nim sobie włosy

Napisano

ziom, a poza tym szamponem stosujesz jakiś z ketokonazolem? Nizoral? Jak mi się skończy Revita to też chyba sobie taki wypróbuję na przemian z Nizoralem

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

Stosuję nizoral 2%. Kiedyś stosowałem dermoactive (keto 1%, PO 1%) który był najlepszym szamponem "leczniczym" jaki stosowałem, ale wycofali ketokonazol z jego składu.

Obecnie stosuje szampony w kolejności nizoral/avalon/avalon i tak w kółko

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

No i kończy mi się "boski" szampon Revita. W sumie nie żałuję, że wypróbowałem- i tak cudów się nie spodziewałem po szamponie, ale myślałem, że jakość włosów się zmieni, bo jednak jest napakowany fajnymi składnikami. Teraz z autopsji mogę stwierdzić i każdemu odradzić ;D Tzn. szampon jak szampon, ale cena to już inna kwestia. Ponadto czytałem chyba gdzieś, że oni bardzo często zmieniają ilość zawartego w nim ketokonazolu- czyli tak naprawdę najlepszego składnika. Lepiej już stosować pewny nizoral. Teraz na pewno wracam do nizoralu 2x w tygodniu + jeszcze jakiś jeden szampon. Zastanawiam się nad AVALON Organics Biotin B-Complex (polecanym przez zioma) oraz Sweet Sunnah (baardzo polecanym przez israelite), a moze jednak cos jeszcze tańszego, sam nie wiem. Ktoś w najbliższym miesiącu będzie może zamawiał z zagranicy powyżej wymienione szampony?- może dołączyłbym się i przesyłka wyszłaby taniej. Ziom, jest szansa, żeby odkupić od Ciebie trochę tego pierwszego na wypróbowanie?

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

mogę Ci wysłać 50ml na próbę, tylko muszę znaleźć jakaś buteleczkę

Swoją drogą to widziałem ten Sweet Sunnah i rzeczywiście miał świetny skład, z tym że mi się nie widzisz zamawianie szamponów z USA

Napisano

no właśnie też średnio mi się widzi zamawianie z USA. Moze jakby znalazło się parę osób na ten szampon to grupą byśmy zamówili, żeby przesyłka wyszła tanio, bo szampon sam w sobie nie jest drogi ;D- nie wiem czy jest sens robić takie zamówienie tylko dla szamponu, ale z drugiej strony israelite mówił (a stosował muuultum szamponów), że ten jest zdecydowanie najlepszy i ma niesamowite po nim włosy.

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

zobacz jakie on ma włosy, typowo latynoskie, grube i czarne, z naszymi nie będzie aż tak wizualnego efektu (przynajmniej z moimi bo mam typowo słowiańskie)

Napisano

no ja też mam typowo słowiańskie- nie liczę na aż taki efekt jak u niego

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)