Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Witam,

Od jakiegoś czasu biję się z myślami czy udać się na HT. Zależy mnie na zagęszczeniu przodu + niewielkim zmniejszeniu zakoli. 

Moja historia walki z łysieniem rozpoczeła się w 2017 roku. Od tego czasu 1x dziennie (przez pierwszy rok 2x dziennie) używam wcierki z minoxidolem + RU (na buteleczkę 60ml wrzucam 1,5-2g RU). Patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że trochę to pomogło (lub chociaż zatrzymało dalsze łysienie). 

Jednak znaczącej poprawy nie widać, a coraz gorześ się z tym czuję. Fina nie próbowałem i nie wiem czy chcę. Naczytałem się trochę negatywnych komentarzy o tym.

Poniżej link do dysku z paroma fotkami z przestrzeni ostatnich paru lat  (w nazwie fotki rok wykonania zdjęcia).

https://drive.google.com/drive/folders/1hcY6p_pGD_WhZ9HsgIL-ELfcWFIdYTZK?usp=sharing

Mam kilka pytań dotyczących HT:

- Która technika daje lepsze efekty? FUE czy DHI?

- Po jakim czasie znika zaczerwienienie głowy? 

- Po czytaniu forum sporo pozytywnych komentarzy jest dla kliniki Metropolmed oraz Jack strong Hair. Zastanawiam się nad tymi ponieważ są w rozsądnej cenie. Nie stać mnie na zabieg w Polsce. 

- Czy przy opcji bez ścinania włosów do HT (donor można ściąć) mocno widoczny jest przeszczep? 

Edytowane przez alius
  • Members
Napisano (edytowane)

Jeszcze jedno pytanie. Czy jak teraz zdecyduję się na fina to jest szansa na odrosty, czy to już trochę za późno (29 lat)? 

Edytowane przez alius
  • Members
Napisano

@alius Nadajesz się na przeszczep. Cały przód masz do roboty, ale widzę, że tył i korona w dobrym stanie więc to jest już duży plus. Ludzie na forum mieli dużo gorszą sytuację i robili przeszcep z powodzeniem.

Co do leków. I tak musisz zacząć brać fina przed i po przeszczepie, więc jak planujesz przeszczep to zacznij brać fina. Zacznij od małych dawek np. 0.25mg i zobacz ja zareagujesz. Jest jeszcze zewnętrzny antyandrogen RU, ale jest to środek nieztwierdzony przez FDA. Warto dodać minoksa i nakłuwanie dermapen. Do tego szampon Zoxin med. Po takiej kuracji zobaczysz jak włosy reagują, a jest szansa na odrost i pogrubienie włosów. Dopiero po ok 6 miesiącach wyślij zdjęcia do kilku klinik i zapytaj o zdanie w sprawie przeszczepu.

• Members
Napisano

Minoxa razem z RU używam aktualnie. 

Możecie coś więcej napisać o tym nakuwaniu ? Można to robić samemu czy trzeba chodzić na jakieś zabiegi? 

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Jestem po wstępnych ofertach od kilku klinik. Wrzucam poniżej podsumowanie, może pomoże komuś w przyszłości. 

Meditravel - klinika Acibaden - typ FUE - 3600-3800 grafów - cena 2400 euro (2 noce w hotelu)

Metropolmed - klinika Metropolmed - typ DHI - 4000-4500 grafów - cena 1990 euro (2 noce w hotelu), opcja FUE 1590 euro

Jack Strong Hair - nie znalazłem informacji o klinice - typ FUE - 4500-5000 grafów - 1890 euro (2 noce w hotelu)

Aisha Hair Clinic - typ FUE - 4000 grafów - 2500 euro (niby mogą dać zniżkę jak szybko się zdecyduję) - dają certyfikat, 3 noclegi 5*, informują żebym brał pod uwagę, że włosy wypadają do 35 roku życia(??)

Skymed Polska - klinika Estepalace - typ FUE - 4000-4500 grafów - 1890 euro (3 noce w hotelu)

Aestepol Clinic - czekam jeszcze na wynik konsultacji

Cosmedica - czekam na wynik konsultacji

Jak widać polecają mi między 3600-5000 grafów czyli blisko maksa na jeden zabieg. Muszę teraz zdecydować co wybrać. Na zagranicznych forach ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje o powyższych klinikach. 

Najbliżej mi do Skymed i Aisha. Aisha wypada najdrożej, ale może najlepsza opcja? 

• Members
Napisano
11 godzin temu, alius napisał:

Jestem po wstępnych ofertach od kilku klinik. Wrzucam poniżej podsumowanie, może pomoże komuś w przyszłości. 

Meditravel - klinika Acibaden - typ FUE - 3600-3800 grafów - cena 2400 euro (2 noce w hotelu)

Metropolmed - klinika Metropolmed - typ DHI - 4000-4500 grafów - cena 1990 euro (2 noce w hotelu), opcja FUE 1590 euro

Jack Strong Hair - nie znalazłem informacji o klinice - typ FUE - 4500-5000 grafów - 1890 euro (2 noce w hotelu)

Aisha Hair Clinic - typ FUE - 4000 grafów - 2500 euro (niby mogą dać zniżkę jak szybko się zdecyduję) - dają certyfikat, 3 noclegi 5*, informują żebym brał pod uwagę, że włosy wypadają do 35 roku życia(??)

Skymed Polska - klinika Estepalace - typ FUE - 4000-4500 grafów - 1890 euro (3 noce w hotelu)

Aestepol Clinic - czekam jeszcze na wynik konsultacji

Cosmedica - czekam na wynik konsultacji

Jak widać polecają mi między 3600-5000 grafów czyli blisko maksa na jeden zabieg. Muszę teraz zdecydować co wybrać. Na zagranicznych forach ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje o powyższych klinikach. 

Najbliżej mi do Skymed i Aisha. Aisha wypada najdrożej, ale może najlepsza opcja? 

Z tego co się dowiedziałem te dwie opcje prezentują bardzo zbliżoną jakość na wysokim poziomie oraz patrzą na zabiegi długoterminowo. Dają podobne gwarancje i zalecenia więc chyba kierunek obrany jest właściwy

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Witam,

Zdecydowałem się na przeszczep w Skymed w połowie grudnia. 

Pytanie jeśli chodzi o loty. Czy warto brać bagaż rejestrowany ? Przepuszczają na lotnisku w Stanbule z szamponami itp które po zabiegu się dostaje ? Jestem właśnie w trakcie kupowania biletu LOTu. 

• Members
Napisano (edytowane)
22 godziny temu, alius napisał:

Witam,

Pytanie jeśli chodzi o loty. Czy warto brać bagaż rejestrowany ? Przepuszczają na lotnisku w Stanbule z szamponami itp które po zabiegu się dostaje ? Jestem właśnie w trakcie kupowania biletu LOTu. 

Ktoś tutaj na forum zdał relację ,że bez problemu go puścili z szamponami ,ale nie masz gwarancji.

Edytowane przez szejk
  • Members
Napisano
W dniu 30.10.2021 o 12:10, alius napisał:

Witam,

Ja przelałem szampon do mniejszych pojemników, a panthenol (150ml) przeszedł bez problemu do podręcznego.

• Members
Napisano
W dniu 30.10.2021 o 12:10, alius napisał:

Witam,

tydzień temu leciałem, nawet nie musiałem otwierać plecaka i wyjmować, a w środku szampon i lotion 200 ml - Istanbul Airport, zapytałem czy mam wyjmować medykamenty to kompletnie mnie zlali :P i powiedzieli że nie trzeba i mogę iść, w razie czego miałem wypisany kwit, swoją droga to na każdym kroku jakiś koleś po HT na lotnisku :P

• Members
Napisano

Ja też chyba się zdecyduję na Estepalace z Skymed  4000 graftów chociaż zastanawiam się tez nad Jack Strong Hair -tu dają największą ofertę na przeszczepione grafty 5000 sztuk i myślę tez o Smile Hair Clinic  3800 graftów tu dużo opinii w google i atrakcyjna cena 1790Euro i pani Sonia zaangażowana w proces rekrutacji 

• Members
Napisano

Myślę że większość klinik w Stambule ma zbliżony poziom usług. Korzystałem ze Skymed i opieki Pana Michała który jest w branży już wiele lat. Poprowadził mnie przez cały proces a najważniejsze że nawet w niedziele i święta odbierał telefon jak wróciłem do Polski i nie byłem pewny jak stosować kosmetyki pozabiegowe. W takich sytuacjach opieka osób z właściwym podejściem jest bezcenna. 

• Members
Napisano

Ja bez bagażu. 3 dni to powinienem dać radę. Tylko szukam opinii na temat Estapalace Skymedu i jest ich jak na lekarstwo. W opiniach na Google 38 opinii gdzie inne kliniki mają ponad 200. Zdjęć z wnętrza kliniki też ciężko znaleźć A z tych które udało mi się znaleźć wnętrza nie wyglądają tak nowocześnie jak inne kliniki. Wnioskuję że jako jedna z najstarszych klinik działa bez inwestycji we wnętrza. Mam nadzieję że robotę tu robi doświadczony zespół i korzysta z nowoczesnych narzędzi.

• Members
Napisano

Klinika jak pewnie większość w środku wygląda nowocześnie. Byłem, widziałem. Nie wiem czy płytki są importowane, najdroższe z Włoch. Może były wyprodukowane w Turcji. Swoją drogą dla mnie to było bez znaczenia. Wnętrza są czyste i estetyczne. Jest to jedna z klinik które funkcjonują dłużej na rynku i jeżeli ktoś opisuje ją pisząc jedna ze starszych to właśnie o to chodzi. Może i jest możliwe znalezienie kliniki ze złotymi klamkami ale myślę że finalnie każdemu chodzi o jakość świadczonych usług a ta jest na bardzo dobrym, wysokim poziomie. Opinii na temat kliniki jest sporo w internecie, wystarczy znać dobrze angielski i trochę poszukać.