Members Kkk99 Napisano 9 Listopada 2021 Members Napisano 9 Listopada 2021 Cześć, 27.10 miałem przeprowadzany zabieg w klinice Aisha. Postanowiłem się podzielić z Wami wrażeniami, ze względu na to, że sam szukałem informacji w momencie poszukiwania odpowiedniej kliniki. Może ktoś też zastanawia się nad wyjazdem do Turcji i mój wpis w jakiś sposób mu pomoże. Mój pobyt w Stambule trwał 6 dni (przyleciałem wcześniej, żeby zwiedzić miasto - koszt za każdą dodatkową noc - 90e. Dodam, że byłem z narzeczoną, za która nic nie musiałem dopłacać). Nie będę opisywał trzech pierwszych dni, bo nie było tam nic wartego omówienia (może poza transportem z lotniska - kierowca czekał na lotnisku, skąd w 1,5h przetransportowaliśmy się do hotelu. Dzień zabiegu; Opiekun razem z kierowcą przyjechali po mnie do hotelu o godzinie 7:30. Przejazd do kliniki trwał około 30 minut. Potem pobranie krwi i badania przeciwko hiv itp. Po 15 minutach zostałem zaproszony do pokoju, w którym były dwie sympatyczne panie, jedna z nich przedstawiła mi umowę, a druga wykreśliła strefę, z której pobrane zostaną włosy. Następnie ubrali mnie w typowy strój operacyjny i ogolili głowę. Około 9:00 rozpoczął się zabieg - etap I - znieczulenie strefy dawczej; najbardziej bolesna z wykonywanych czynności (około 30 nakłuć). - około 10-15 minut, etap II - pobieranie graftów; przeprowadzone przez dwie panie (jedną z nich była ta, którą widziałem w biurze - miała na imię Aisha). Znieczulenie działało, więc nie czułem bólu (ewentualnie w przypadku bólu w niektórych miejscach wstrzykiwali dodatkowe znieczulenie) - około 3h Po tym etapie narysowano mi nową linię włosów, którą zaakceptowałem. Znieczulili miejsce, w które zamierzali przeszczepić włosy (nie było to już tak bolesne), następnie zjadłem obiad i rozpoczęło się nacinanie otworów na włosy. etap III - nacinanie otworów na grafty - element przeprowadzany również przez Aishe (nie wiem czy dobrze odmieniłem). Polegał na nakłuwaniu skóry głowy - nie czułem bólu - około 1,5h. etap IV - osadzanie graftów - dwie, a w pewnym momencie trzy panie wsadzały mi pobrane wcześniej grafty. Nie odczuwałem bólu, jedynie znużenie ponieważ cały etap trwał około 5h. Przeszczepiono mi 4600 graftów - taką informację na certyfikacie otrzymałem. Po zabiegu opiekun razem z kierowcą odwiózł mnie do hotelu i wszystko wytłumaczył (dostałem również instrukcje w języku angielskim). W tym momencie czułem się bardzo osłabiony. Na drugi dzień udaliśmy się na pierwsze mycie. Otrzymałem również filmik jak powinno się to robić. Resztę dnia spędziłem w hotelowym pokoju. Kolejny dzień to już powrót do Polski. Nie wspomniałem wcześniej za dużo o opiekunie, ponieważ chciałem mu poświęcić osobny akapit. Od samego początku odpowiadał bardzo szybko na wiadomości i służył pomocą już podczas samego pobytu w Stambule. Oczywiści wytłumaczył mi na czym polegać będzie zabieg i dał instrukcje co powinno się robić po. W trakcie przeszczepu kilkukrotnie przychodził i pytał jak się czuje oraz proponował słodycze i wodę. W klinice była ze mną narzeczona i nią tez opiekował się podczas trwania zabiegu. Ogólnie jest to bardzo życzliwy człowiek i z całego pobytu wspominam go najlepiej. Na pewno bardzo dużo mi wyjaśnił i uspokoił w chwilach niepewności. Dbał, żebyśmy podczas pobytu i ogólnie całego zabiegu czuli się komfortowo i żeby niczego nam nie brakowało. Podsumowując jestem bardzo zadowolony z wyboru kliniki Aisha i mogę ją polecić każdemu. Nie ujmuję przy tym oczywiście żadnej innej klinice. Jeżeli macie jakieś pytania to śmiało, niestety jestem teraz mocno zajęty i może trochę potrwać zanim odpowiem (będę się starał jednak zrobić to jak najszybciej ) Za chwilę umieszczę zdjęcia przed, w trakcie i dzień po zabiegu 1 Cytuj
Members Kkk99 Napisano 9 Listopada 2021 Autor Members Napisano 9 Listopada 2021 (edytowane) To zdjęcie z dzisiaj (sorki za jakość - robiłem je sam) Edytowane 9 Listopada 2021 przez Kkk99 Cytuj
Members szejk Napisano 9 Listopada 2021 Members Napisano 9 Listopada 2021 Fajna robota , mam nadzieję że jesteś zadowolony ,wrzucaj zdjęcia efektów Cytuj
Members klekoo91 Napisano 10 Listopada 2021 Members Napisano 10 Listopada 2021 Witam, Czy robią dhi bez golenia głowy? Jaki koszt? Cytuj
Members mlodykb Napisano 10 Listopada 2021 Members Napisano 10 Listopada 2021 Też miałem tam robione (30.04.2021) i po 6msc efekt super. Również mega dobrze wspominam opiekuna, fajnie się z nim gadało i mega czuwał nad wszystkim. Trzymam kicuki za super efekt! Cytuj
Members Kkk99 Napisano 12 Listopada 2021 Autor Members Napisano 12 Listopada 2021 W dniu 10.11.2021 o 11:10, klekoo91 napisał: Witam, Czy robią dhi bez golenia głowy? Jaki koszt? Wydaje mi się ze tylko fue, ale najlepiej dopytać W dniu 10.11.2021 o 12:23, mlodykb napisał: Też miałem tam robione (30.04.2021) i po 6msc efekt super. Również mega dobrze wspominam opiekuna, fajnie się z nim gadało i mega czuwał nad wszystkim. Trzymam kicuki za super efekt! Głównie to dzięki Twojej relacji i jeszcze jednego użytkownika zdecydowałem się na Aisha 1 Cytuj
Members ethos Napisano 27 Maja 2022 Members Napisano 27 Maja 2022 Witam jestem bardzo ciekawy jak efekty ? Cytuj
Members Kkk99 Napisano 4 Września 2022 Autor Members Napisano 4 Września 2022 Przepraszam, ze wcześniej nie zaktualizowałem posta. Fotki z góry co miesiąc 1-7 i ostatnia z dzisiaj. Cytuj
Members Kazi Napisano 12 Września 2022 Members Napisano 12 Września 2022 No... Mogło być gorzej. Zrobisz 2 HT i będzie git. Ta dziura razi w oczy. Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 12 Września 2022 Members Napisano 12 Września 2022 2 minuty temu, Kazi napisał: No... Mogło być gorzej. Zrobisz 2 HT i będzie git. Ta dziura razi w oczy. Gdzie ma dziure? , na ostatnim zdjeciu nic nie widac Cytuj
Members Kazi Napisano 12 Września 2022 Members Napisano 12 Września 2022 5 minut temu, arkadiusz098 napisał: Gdzie ma dziure? , na ostatnim zdjeciu nic nie widac Bo przykrył włosami. Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 12 Września 2022 Members Napisano 12 Września 2022 46 minut temu, Kazi napisał: Bo przykrył włosami. Moze mu zaroslo na przelomie miesiecy Cytuj
Members mario777 Napisano 13 Września 2022 Members Napisano 13 Września 2022 Patrząc na stan początkowy i końcowy a także jak były sadzone grafty to nie dziwota że ma tam dziurę. To jest miejsce gdzie miał resztkę naturalnych włosów [język] a grafty były bite jeden obok drugiego. Sadzonki uszkodziły naturalne a przeszczepione doznały shockloss'u. Czy w tym miejscu jeszcze coś wyrośnie? Nie wiadomo, fakty takie, że ma tam przerzedzone w stosunku do reszty głowy. Czy będzie płakać z tego powodu patrząc na to jaki był stan wyjściowy a jaki jest teraz? Jeśli jest estetą, chce mieć perfekcyjny fryz na 3-5 lat to pewnie trochę go to wkurza. Jeśli włosy nie są najważniejszą rzeczą w życiu a polepszenie wizerunku dało dużo radości to te mniej gęste miejsce nie zrobi różnicy. Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 13 Września 2022 Members Napisano 13 Września 2022 Przeciez ta dziura jest widoczna na zdjeciu z 5 i 6 miesiaca po 7 miesiacu jej nie widac, xddd poczekajmy az autor sie odniesie do tego czy ma tam dziure czy nie, jest duzo przypadkow nawet z budzetowek ze majac sporo swoich wlosow sadzone grafty kolo nixh nie uszkadzaja wlosow. Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 13 Września 2022 Members Napisano 13 Września 2022 Godzinę temu, mario777 napisał: Patrząc na stan początkowy i końcowy a także jak były sadzone grafty to nie dziwota że ma tam dziurę. To jest miejsce gdzie miał resztkę naturalnych włosów [język] a grafty były bite jeden obok drugiego. Sadzonki uszkodziły naturalne a przeszczepione doznały shockloss'u. Czy w tym miejscu jeszcze coś wyrośnie? Nie wiadomo, fakty takie, że ma tam przerzedzone w stosunku do reszty głowy. Czy będzie płakać z tego powodu patrząc na to jaki był stan wyjściowy a jaki jest teraz? Jeśli jest estetą, chce mieć perfekcyjny fryz na 3-5 lat to pewnie trochę go to wkurza. Jeśli włosy nie są najważniejszą rzeczą w życiu a polepszenie wizerunku dało dużo radości to te mniej gęste miejsce nie zrobi różnicy. On nie mial tam. Wlosow gdzie jest ta dziura widoczna na 5 i 6 miesiacu, zobacz gdzie mial wlosy a gdzie nie Cytuj
Members mario777 Napisano 13 Września 2022 Members Napisano 13 Września 2022 37 minut temu, arkadiusz098 napisał: On nie mial tam. Wlosow gdzie jest ta dziura widoczna na 5 i 6 miesiacu, zobacz gdzie mial wlosy a gdzie nie Dobra nie będę się upierać ale według mnie miał tam włosy, nie gęste ale na tym pograniczu włosy miał a po zabiegu wyleciały.. Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 13 Września 2022 Members Napisano 13 Września 2022 7 minut temu, mario777 napisał: Dobra nie będę się upierać ale według mnie miał tam włosy, nie gęste ale na tym pograniczu włosy miał a po zabiegu wyleciały.. ale widzisz że to jest zaczeska z tylnych włosów xDDDD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi