Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć,

Od jakiegoś czasu planuję przeszczep w Turcji, oglądam oferty, czytam doświadczenia ludzi z forum. Początkowo też rozważałem przeszczep w Polsce - wspominam o tym bo na 4 kliniki do których wysłałem zdjęcia żadna nie odradzała przeszczepu, czasami wspominali o potrzebie hamowania wypadania włosów lekami.

Następnie wysłałem zdjęcia do meditravel gdzie wręcz byłem zachęcany do szybkiej decyzji bo miejsca szybko się kończą ;)

Niedawno wysłałem zdjęcia do skymedu i tutaj odpowiedź z kliniki - lepiej poczekać 2-3 lata ponieważ łysienie postępuje. Podczas rozmowy wspomniałem że jestem świadomy że po jakimś czasie będę musiał powtórzyć zabieg. Pan z kontaktu ma się kontaktować ponownie z lekarzami żeby ustalić jak w takiej sytuacji to widzą. Muszę przyznać że takie stawianie sprawy odbieram pozytywnie.

Kwestia ponownego zabiegu za 2-3 lata nie jest dla mnie większym problemem, bardzie obawiam się że takie przerwy między nowo wypadającymi włosami a tymi przeszczepionymi będą mega słabo wyglądały, a może się mylę? A sam przeszczep wolałbym teraz, możliwe że za jakiś czas kwestia łysienia nie będzie już dla mnie tak istotna jak obecnie (mam 33 lata).

A wy co sądzicie? Nie chcę leczenia farmakologicznego, od razu zaznaczę. Jak uciążliwe może być ewentualne dalsze wypadanie włosów już po przeszczepie?

Untitl2ed.png

Untitled2.png

Untitled.png

• Members
Napisano

Nie wiem ile w tym prawdy ale najwięcej, najszybciej włosy wypadaja do 30stego roku życia (a nawet niektórzy mowili, że do 25) bo testosteron buzuje. Donor masz ok a jak kasa pozwoli to na co czekasz ? dość życia z tym jajem na głowie :)

• Members
Napisano

W sumie nie masz jeszcze tak źle, kwestia zaczesania. Jak jesteś w miarę wysoki to nikt nie widzi a na imprezy to możesz takim sprejem do farbowania włosów albo mikrowłókna keratynowe.

20211202_030754.jpg

• Members
Napisano
13 godzin temu, klekoo91 napisał:

Nie wiem ile w tym prawdy ale najwięcej, najszybciej włosy wypadaja do 30stego roku życia (a nawet niektórzy mowili, że do 25) bo testosteron buzuje. Donor masz ok a jak kasa pozwoli to na co czekasz ? dość życia z tym jajem na głowie :)

Ja od lat stosuję alopexy, więc pewnie trochę to spowolniło proces (z moich obserwacji mocno spowolniło). Właściwie jedyne czego się obawiam to jak to będzie wyglądać po przeszczepie w dłuższym terminie zanim zrobię drugi przeszczep. Nie wiem właściwie czego się spodziewać.

6 godzin temu, Mario47 napisał:

Jak jesteś w miarę wysoki to nikt nie widzi

Jestem niski (174cm), od jakiegoś czasu jednak jest to widoczne, wcześniej faktycznie mało kto to zauważał.