Members DamianKoko Napisano 8 Lipca 2022 Members Napisano 8 Lipca 2022 Cześć, poproszony pacjent o poprowadzenie relacji stwierdził, że nie jest biegły w takich rzeczach i poprosił żebym zrobił to za niego dając mi upoważnienie. KONSUTLACJA w Warszawie odbyła się 24.01.2022 Zrobione zdjęcia oraz film z donoru: Policzyliśmy obszar biorczy (wszczepienia😞 Wyszło, że wystarczy tylko ~2065 mieszków włosowych, na powierzchni do wszczepienia 100% , ale trzeba liczyć dodatkowo na cieniowanie w włosy natywne. Linia włosów jest tylko na potrzeby policzenia obszaru wszczepienia więc nie jest jako końcowa. Policzyliśmy i sprawdziliśmy obszar dawczy, pacjent został skierowany na przygotowanie 7-10 dni do zabiegu. DANE OBSZARU DAWCZEGO: średnia gęstość ~75 grafts/ m2 średnia ilość włosów w grafcie ~2,20 Włosy blond o średniej grubości PRZESZCZEPIONO 2600 MIESZKÓW WŁOSOWYCH A LINIA CZOŁOWA WYSZŁA NIŻEJ NIŻ RYSOWANA PODCZAS KONSULTACJI. 5 dni po, kontrola w Warszawie: 10 DNI PO, kontrola w Warszawie: 1 miesiąc po: 2 miesiące po: 3 miesiące po zabiegu , nie było kontroli ze względów na wyjazd pacjenta 4 miesiące po: Niespełna 5 miesięcy po zabiegu, zdjęcia z wczoraj 07.07.2022: Sprawdziłem mikroskopem gęstość linii czołowej i wygląda to tak: Średnia gęstość w obszarze przedniej linii czołowej to 60-70 grafts/ cm2 a na obu zdjęciach łącznie 2/3 cm2 widać dwa miejsca gdzie graft się nie przyjął, co potwierdza 95% odrostu. Postaram się zaktualizować po 6-8 i 10-12 miesiącach, aczkolwiek dużej zmiany raczej już nie będzie. W tym czasie pacjent skorzystał 3x z osocza boagotpłytkowego oraz naświetlanie lampami Zdrowe odżywianie oraz suplementacja witaminami i minerałami. D.K. Cytuj Konsultant Aestepool Clinic info@aestepoolclinic.pl
Members mario777 Napisano 8 Lipca 2022 Members Napisano 8 Lipca 2022 Fajnie to wygląda, dobra robota. Nie wiem w jakim wieku jest pacjent ale strzelam że przed 40stką rzez co jedynie co mogę powiedzieć to chciałbym mieć takie włosy w tym wieku.. Mam jednak dwa pytania z cyklu wścibski-ciekawski: 1. Czy pacjent miał już wcześniej jakiś zabieg bo blizny po fue na zdjęciach donoru na to wskazują? 2. Czy pacjent używa mikrowłókien na koronę bo zdjęcie 2 miesiące post-op wskazują że środek i korona jest przerzedzona? Cytuj
Members feegloo Napisano 8 Lipca 2022 Members Napisano 8 Lipca 2022 Jak na 2600 graftów - świetny efekt, widać było już w 4 miesiącu. Tak powinien wyglądać normalny przeszczep 😄 Cytuj
Members DamianKoko Napisano 16 Lipca 2022 Autor Members Napisano 16 Lipca 2022 W dniu 8.07.2022 o 16:13, mario777 napisał: 1. Czy pacjent miał już wcześniej jakiś zabieg bo blizny po fue na zdjęciach donoru na to wskazują? 2. Czy pacjent używa mikrowłókien na koronę bo zdjęcie 2 miesiące post-op wskazują że środek i korona jest przerzedzona? 1. Nie miał wcześniej żadnego przeszczepu, taki typ łysienia 2. nigdy nie używał mikrowłokien, jest na kuracji (od 3-4 miesięcy) finasterydem 0,5 mg / dziennie + osocze boagtopłytkowe 3x (co miesiąc ) i naświetlanie lampami Cytuj Konsultant Aestepool Clinic info@aestepoolclinic.pl
Members DamianKoko Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Members Napisano 18 Grudnia 2022 Cytuj Konsultant Aestepool Clinic info@aestepoolclinic.pl
Members Radek Napisano 5 Kwietnia 2023 Members Napisano 5 Kwietnia 2023 Dobry efekt. Czy możesz podzielić się zdjęciami donoru po zabiegu? Cytuj Fin
Rekomendowane odpowiedzi