Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć,

poproszony pacjent o poprowadzenie relacji stwierdził, że nie jest biegły w takich rzeczach i poprosił żebym zrobił to za niego dając mi upoważnienie.

KONSUTLACJA w Warszawie odbyła się 24.01.2022

Zrobione zdjęcia oraz film z donoru:

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Policzyliśmy obszar biorczy (wszczepienia😞

Wyszło, że wystarczy tylko ~2065 mieszków włosowych, na powierzchni do wszczepienia 100% , ale trzeba liczyć dodatkowo na cieniowanie w włosy natywne.

Linia włosów jest tylko na potrzeby policzenia obszaru wszczepienia więc nie jest jako końcowa.

spacer.png

spacer.png

Policzyliśmy i sprawdziliśmy obszar dawczy, pacjent został skierowany na przygotowanie 7-10 dni do zabiegu.

DANE OBSZARU DAWCZEGO:

średnia gęstość ~75 grafts/ m2

średnia ilość włosów w grafcie ~2,20 

Włosy blond o średniej grubości

spacer.png

spacer.png

spacer.png

PRZESZCZEPIONO 2600 MIESZKÓW WŁOSOWYCH A LINIA CZOŁOWA WYSZŁA NIŻEJ NIŻ RYSOWANA PODCZAS KONSULTACJI. 

5 dni po, kontrola w Warszawie:

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

10 DNI PO, kontrola w Warszawie:

spacer.png

1 miesiąc po:

spacer.png

2 miesiące po

spacer.png

3 miesiące po zabiegu , nie było kontroli ze względów na wyjazd pacjenta

4 miesiące po:

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Niespełna 5 miesięcy po zabiegu, zdjęcia z wczoraj 07.07.2022:

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Sprawdziłem mikroskopem gęstość linii czołowej i wygląda to tak:

Średnia gęstość w obszarze przedniej linii czołowej to 60-70 grafts/ cm2 a na obu zdjęciach łącznie 2/3 cm2 widać dwa miejsca gdzie graft się nie przyjął, co potwierdza 95% odrostu. 

spacer.png

spacer.png

Postaram się zaktualizować po 6-8 i 10-12 miesiącach, aczkolwiek dużej zmiany raczej już nie będzie. 

W tym czasie pacjent skorzystał 3x z osocza boagotpłytkowego oraz naświetlanie lampami 

Zdrowe odżywianie oraz suplementacja witaminami i minerałami. 

D.K. 

Konsultant Aestepool Clinic

info@aestepoolclinic.pl

• Members
Napisano

Fajnie to wygląda, dobra robota. Nie wiem w jakim wieku jest pacjent ale strzelam że przed 40stką rzez co jedynie co mogę powiedzieć to chciałbym mieć takie włosy w tym wieku.. :) Mam jednak dwa pytania z cyklu wścibski-ciekawski:

1. Czy pacjent miał już wcześniej jakiś zabieg bo blizny po fue na zdjęciach donoru na to wskazują?

2. Czy pacjent używa mikrowłókien na koronę bo zdjęcie 2 miesiące post-op wskazują że środek i korona jest przerzedzona?

• Members
Napisano
W dniu 8.07.2022 o 16:13, mario777 napisał:

1. Czy pacjent miał już wcześniej jakiś zabieg bo blizny po fue na zdjęciach donoru na to wskazują?

2. Czy pacjent używa mikrowłókien na koronę bo zdjęcie 2 miesiące post-op wskazują że środek i korona jest przerzedzona?

1. Nie miał wcześniej żadnego przeszczepu, taki typ łysienia

2. nigdy nie używał mikrowłokien, jest na kuracji (od 3-4 miesięcy)  finasterydem 0,5 mg / dziennie + osocze boagtopłytkowe 3x (co miesiąc ) i naświetlanie lampami 

Konsultant Aestepool Clinic

info@aestepoolclinic.pl

• 5 months later...
  • 3 months later...