Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Przedstawiam swoją krótką relacje z pobytu w klinice Aestepool w Turcji.

Nię będę opisywał przebiegu całego pobytu bo był już wielokrotnie wcześniej opisywany.

U mnie wyglądało to podobnie jak w innych relacjach.

Zarówno hotel jak i obsługa na miejscu na najwyższym poziomie.

Polscy konsultanci z Wrocławia i Warszawy bardzo pomocni, pomagają w organizacji wszystkiego.

Polska tłumaczka która opiekuje się nami na miejscu jak i również podczas zabiegu dba by wszystko przebiegało zgodnie z planem.

Czułem ,że jestem w dobrych rękach.

Jestem 5 lat po zabiegu mikropigmentacji.

Pigmentem został pokryty wtedy tylko przód ponieważ środek i korona jeszcze się trzymały. 

Linię przeszczepu zrobiliśmy nieco niżej niż ta wyznaczona przez pigment.

IMG_0022.jpg

31aeaca5-c45c-4ae2-b0f1-9633f42b9c19 (1).JPG

IMG_0162.jpg

IMG_0167.jpg

• Members
Napisano (edytowane)

Prawdopodobnie pomyliłeś się z datą w tytule. Mógłbyś przesłać ostre zdjęcie donoru? Szczerze, na tym wygląda na dość mocno wyeksploatowany delikatnie mówiąc.

👍 dla Ciebie za relacje gdyż chyba sporo osób myśli nad tą klinika. Pzdr.

Edytowane przez Abakan
  • Members
Napisano (edytowane)

Faktycznie pomyliłem sie z data w tytule. Nie bardzo widzę gdzie mógłbym to edytować i poprawić. Nie mam innego zdjęcia donoru z dnia zabiegu. Jedynie aktualne czyli równe 5 dni po zabiegu 

EF4287AF-1AE9-446F-A858-0BA75EB2D72B.jpeg

Edytowane przez kuglarz88
  • 1 month later...
  • Members
Napisano

Na ta chwile jestem 6 tygodni po zabiegu. Od 10 dnia po zabiegu włosy zaczęły wypadać. W 3-4 tygodniu wypadło około 95% włosów. Wydaje mi się że zaczyna coś kiełkować ale jednoznacznie nie jestem tego w stanie jeszcze stwierdzić. Jeśli chodzi o donor to są widoczne przerzedzenia szczególnie na bokach. Jak upłyną 3-4 miesiace zamierzam zrobić mikropigmentacje na tych bokach. Jeśli chodzi o przód to miałem robiony tatuaż jakies 5 lat temu. Linia włosów przy przeszczepie została zrobiona nieco niżej niż miałem tatuaż co widać na zdjęciu. Tam gdzie widoczne zaczerwienienie tam nie ma tatuażu. Poniżej zdjęcia 6 tygodni po zabiegu. 

DD791D71-069D-4AF4-BB52-91DDFF8497A2.jpeg

FD050539-79F2-40AF-BF89-E8DC3890055E.jpeg

62E1D4A8-0FA8-4EDD-A1A9-7D3B18B2DFBB.jpeg

• Members
Napisano

Dzięki. Mam praktycznie identyczną sytuację na głowie, strukturę włosa dlatego liczę że będziesz kontynuował sumiennie ten wątek. 

Trzymam kciuki. Pzdr.

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Najlepiej gdybyś poprosił kogoś o zrobienie zdjęcia, przydało by się złapać ostrość bo na tych niestety niewiele widać. Fotka donoru też myślę wiele osób by interesowała. Tak jak napisałem wyżej moja sytuacja jest praktycznie 1:1 tożsama z twoją dlatego jestem mega ciekawy co z tego będzie. Na chwilę obecną jesteś zadowolony?

• Members
Napisano

Stosuje RU w KB Solution plus biotyna, cynk, selen organiczny. Rozważam dołożenie minoxa w tabsach.              Macie jakies sprawdzone źródło?         Poniżej zdjęcia donoru przy dłuższych bokach. Docelowo będę je golił na 1-3mm i ewentualnie pigmentacja. 

IMG_0652.jpeg

IMG_0655.jpeg

IMG_0653.jpeg

• 2 months later...
  • 3 months later...
  • Members
Napisano

Witam, mija 9 miesięcy od mojego zabiegu w Aestepool. Chciałbym się podzielić swoim efektem z którego jestem bardzo zadowolony. Przez pierwsze miesiące po zabiegu stosowałem RU w kb.  Na początku wszystko było ok, ale po 2-3 miesiącach zaobserwowałem że włosy zaczęły delikatnie lecieć. Przeszedłem na topical Fin który zatrzymał łysienie a dodatkowo poprawił gęstość i jakość włosów. Zauważyła to również moja fryzjerka twierdząc że jest w ,,szoku”, że przez miesiąc tak znaczna poprawa. Zależało mi na właściwych kątach wszczepiania. Włosy super się układają. Dokładnie tak jak ustaliliśmy to z Doktorem Altanem na konsultacji. Z tego miejsca chciałbym również podziękować całej załodze Aestepool za doskonała organizację i Doktorowi Altanowi za efekt który przerósł moje najśmielsze oczekiwania 

IMG_0221.png

IMG_0141.jpeg

IMG_1073.jpeg

• Like 1
  • Members
Napisano

Finasteryd w kB Solution stosuje bo w glikolu podrażnia skórę. Co do minoxa to planuje dołożyć ale raczej oralnie w tabletkach. Na tą chwilę włosy wyglądają na zdrowe i są w dobrej kondycji, nie obserwuję by wypadały więc jakoś nie czuję ciśnienia na tego minoxa. Może za jakiś czas doloze do kuracji 

• Members
Napisano
W dniu 26.12.2023 o 16:20, kuglarz88 napisał:

Około 0,8-1 ml codziennie wieczorem po umyciu głowy. Dzięki Zakolinho 👍

IMG_0232.jpeg

To przebadane jest jakoś wgl? Nigdy nie wiadomo co tam w środku jest

• Moderators
Napisano
W dniu 11.03.2023 o 11:08, kuglarz88 napisał:

Faktycznie pomyliłem sie z data w tytule. Nie bardzo widzę gdzie mógłbym to edytować i poprawić.

W edycji pierwszego posta. Autorzy mogą edytować swoje posty :)

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)