Members lysyniezbrazzers Napisano 27 Kwietnia 2023 Members Napisano 27 Kwietnia 2023 Ostatnio zagłębiłem się w temat stosowania fina, rozumiem że istnieją skutki uboczne (w sumie jak w każdym leku) które znikną jak go odstawimy. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: Czy dłuższe stosowanie fina (mowa tu o 10-20 latach) nie wpływa negatywnie na organizm? W sumie jest to majstrowanie przy hormonach... Jeżeli ktoś miałby z was jakieś linki do wiarygodnych badań o ile takie są byłoby miło jakby ktoś je podrzucił, a może znajdzie się osoba która bierze fina przez tak długi okres i nie narzeka? Cytuj
Members chcialbymwlosy Napisano 28 Kwietnia 2023 Members Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Krótkie i długie stosowanie fina może (lecz nie musi) mieć negatywny wpływ na organizm, jest to kwestia indywidualna. Blokowanie konwersji testosteronu do DHT, może spowodować aromatyzacje większej ilości testosteronu, a tym samym podbicie estrogenu. Obniżony poziom DHT już sam może mieć wpływ na libido i motywację, a zmiana proporcji testosteronu i estrogenu również może nie sprzyjać. Ogólnie to dosyć żłożony temat i jeżeli możesz pogodzić się z goleniem na łyso jest to rozwiązanie korzystne w wielu aspektach - potencjalnie problemy z przeszczepami i farmakologią mogą pogorszyć jakość życia znacznie bardziej niż brak włosów. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez chcialbymwlosy 1 Cytuj
Members Plkk123 Napisano 28 Kwietnia 2023 Members Napisano 28 Kwietnia 2023 Troche przeczytałem takich historii i ludzie którzy stosują 20 lat zwykle chcą przechodzić na topical. Dlaczego? Testosteron naturalnie spada wraz z wiekiem i organizm nie jest w stanie już sobie zrekompensować niskiego DHT ale jakbyś walił teścia to pewnie i mógłbyś 50 lat brać i nic by się nie stało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi