Members davido1916 Napisano 9 Czerwca 2024 Members Napisano 9 Czerwca 2024 Witam, czy stosowanie Minoxidilu na zagęszczenie brody może mieć skutki uboczne w postaci wzmożonego łysienia/wypadania włosów na głowie? Słyszałem takie opinie. Jakie jest Wasze zdanie i doświadczenie? Pozdrawiam. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 9 Czerwca 2024 Members Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, davido1916 napisał: Witam, czy stosowanie Minoxidilu na zagęszczenie brody może mieć skutki uboczne w postaci wzmożonego łysienia/wypadania włosów na głowie? Słyszałem takie opinie. Jakie jest Wasze zdanie i doświadczenie? Pozdrawiam. Chętnie poznam te opinie. Gdzie je słyszałeś i od kogo, i jaka jest geneza? Chyba, że chodzi o wzmożone wypadanie na początku kuracji. Edytowane 9 Czerwca 2024 przez Andrew3 Cytuj
Members davido1916 Napisano 9 Czerwca 2024 Autor Members Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Andrew3 napisał: Chętnie poznam te opinie. Gdzie je słyszałeś i od kogo, i jaka jest geneza? Chyba, że chodzi o wzmożone wypadanie na początku kuracji. Czytałem różne fora i ta ilość opinii właśnie takich była dosyć spora. Generalnie przeważała teoria, że owszem na początku jest wzmożone wypadanie, potem to się normuje i jest ok dopóki stosuje się minoxidil. Jednak problem polega na tym, że po jego odstawieniu po jakimś czasie następuje wzmożone wypadanie włosów. Edytowane 9 Czerwca 2024 przez davido1916 Cytuj
Members Andrew3 Napisano 9 Czerwca 2024 Members Napisano 9 Czerwca 2024 5 godzin temu, davido1916 napisał: Jednak problem polega na tym, że po jego odstawieniu po jakimś czasie następuje wzmożone wypadanie włosów. Tak piszą, że po odstawieniu minoxa zawsze wypadnie to, co na minoxie urosło. Ale nie czytałem nigdzie, że stosując na brodę formę topical, po odstawieniu wylecą włosy na głowie. Przenikanie środka do krwi w formie topical kształtuje się tylko na poziomie ok. 0,3–4,5%. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi