Members enigma Napisano 22 Sierpnia 2013 Members Napisano 22 Sierpnia 2013 Retin-A (Tretynoina) jest dostępny jedynie na receptę? Cytuj
Gość Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak. Retin-A (krem) oraz Atrederm (płyn) są i były dostępne jedynie na receptę. Dostępne stężenia to: 0.025%, 0.05% i 0.1%. Chociaż stężenie 0.1% zniknęło z polskiego rynku o ile pamiętam. Nie wiem też jak jest z Atrederm'em, bo raz znika, raz się pojawia. Cytuj
Members enigma Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Members Napisano 22 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź, Lion. To skąd Ci wszyscy ludzie kupują Retin-A? Jakieś inne kanały?.. Cytuj
fighter Napisano 23 Sierpnia 2013 Napisano 23 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź, Lion. To skąd Ci wszyscy ludzie kupują Retin-A? Jakieś inne kanały?.. Atrederm sprzedadzą Ci bez recepty jak się postarasz i wymyślisz jakąś historyjkę- na przykład że wizytę u dermatologa masz dopiero za miesiąc itp. Ale to musisz pochodzić po takich małych, osiedlowych aptekach i znaleźć taką gdzie akurat to chwyci. Ewentualnie musisz próbować załatwić sobie od kogoś z forum. Cytuj Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia) RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12) Biotyna 10 mg (22.01.14)MSM 1.5g (15.01.18)
Members robson15 Napisano 25 Sierpnia 2013 Members Napisano 25 Sierpnia 2013 sorki za offtop,mam pytanie,czy skuteczność działania Retina zmniejsza się ze względu na pojazd? Cytuj
Members razorpolska1 Napisano 26 Sierpnia 2013 Members Napisano 26 Sierpnia 2013 ja mam atrederm w plynie 0,025 w domu i mam to na trądzik ? to mozna stosowac przy lysieniu o_0 ? Cytuj RU KB Solution 5% 1,2,5ml dziennie ( 21.11.13 ) zaczne w tym tyg spowrotemSaba Gel Betha 1x dziennie przez miesiac codzien od 10.11.14 Olejek arganowy,olejek rycynowy,sawpalmetto Szampon z keto 2-3 x w tyg w dni bez saba
Members enigma Napisano 14 Listopada 2013 Autor Members Napisano 14 Listopada 2013 Co lepsze - żel czy krem? Cytuj
Members justluzyt Napisano 18 Listopada 2013 Members Napisano 18 Listopada 2013 tretinoina ma działanie przeciwzapalne. Ja stosuje atrederm. Idę do lekarza pierwszego kontaktu i pytam: Czy mógł by mi pan przepisać atrederm? Lekarz bez słowa wypisuje recepte:) To jest płyn na trądzik a nie morfina:) Cytuj
Members ziom1990 Napisano 19 Listopada 2013 Members Napisano 19 Listopada 2013 tretinoina ma działanie przeciwzapalne. Ja stosuje atrederm. Idę do lekarza pierwszego kontaktu i pytam: Czy mógł by mi pan przepisać atrederm? Lekarz bez słowa wypisuje recepte:) To jest płyn na trądzik a nie morfina:) tretinoina ma działanie prozapalne, a nie przeciwzapalne. Zwiększa tgf-beta2 przez co dochodzi do szybszych zmian w obrębie skóry. Z naszej perspektywy jest o niepożądany efekt, dlatego należy ją łączyć ze środkami antyzapalnymi, przez co obydwa produkty będą się uzupełniać Cytuj
Members robson15 Napisano 6 Marca 2014 Members Napisano 6 Marca 2014 Czy to prawda,że Retin-A w odpowiednim stężeniu i postaci powoduje zmniejszeniu DHT w skórze głowy? Widziałem gdzieś tekst,że Tretinoina przy dłuższym stosowaniu działa podobnie jak Finasteryd tyle,że miejscowo zmniejsza 30-40 % DHT .Ogólnie przy kuracji z Big 3 po dodaniu tretinoiny,znacznie zwiększa się szansa na progres,przynajmniej tak wychodziło z wykresu. Cytuj
Members misiek7953 Napisano 6 Marca 2014 Members Napisano 6 Marca 2014 http://pl.wikipedia.org/wiki/Tretynoinahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Adapalen Mysleliscie nad tym zelem Differin ?? Cytuj
Members Luksok Napisano 19 Marca 2014 Members Napisano 19 Marca 2014 Czy to prawda,że Retin-A w odpowiednim stężeniu i postaci powoduje zmniejszeniu DHT w skórze głowy? Widziałem gdzieś tekst,że Tretinoina przy dłuższym stosowaniu działa podobnie jak Finasteryd tyle,że miejscowo zmniejsza 30-40 % DHT .Ogólnie przy kuracji z Big 3 po dodaniu tretinoiny,znacznie zwiększa się szansa na progres,przynajmniej tak wychodziło z wykresu. Nie DHT a ilość receptorów androgennych. Cytuj
Members wylysialek Napisano 23 Grudnia 2014 Members Napisano 23 Grudnia 2014 Używam atredermu 0.05 % 20 minut po wieczornym posmarowaniu kirklandem. Zawsze po jakichś 3,4 dniach zaczyna schodzić mi skóra i często robią się czerwone plamy. Dopiero jak to minie smaruję ponownie, czyli wychodzi około raz na tydzień. Co dwa, trzy dni stosuję alpicort e, który jest przeciwzapalny, ale nigdy w ten sam dzień, co atrederm i nie zauważyłem, żeby pomagał na te objawy. Szamponu nizoral używam raz lub dwa w tygodniu. Da się jakoś uniknąć tych nieprzyjemnych efektów, czy raczej zmniejszyć stężenie atredermu ? Cytuj
Gość Napisano 23 Grudnia 2014 Napisano 23 Grudnia 2014 Aloes lub (lepiej) Emu Oil na 100% pomogą ci na zaczerwienioną skórę, przyspieszając jej regenerację.Tylko kupuj certyfikowane lub z pewnego źródła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi