Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć,

Jestem młodym człowiekiem przed 30 - zmagam się z łysieniem i podjąłem decyzję o rozpoczęciu kuracji minoxidilem w tabletkach.

Do tej pory nie miałem większych problemów zdrowotnych, jednakże po rozpoczęciu stosowania minoxa w ilości 1mg czuję dyskomfort w klatce piersiowej - uczucie ciężkości na sercu, nieprzyjemnego uczucia i tak jakby lekkiego "bólu" - nie przeszkadza to w codziennym życiu, lecz stwarza niepokojące wątpliwości.

Chciałbym spytać jakie macie odczucia po kilkuletnim bądź dłuższym stosowaniu minoxa - czy wasze problemy kardiologiczne się pojawiły bądz ktoś miał podobny przykład?

Jestem umówiony na badanie Holterem, lecz jeśli minoxidil działa poważnie na zdrowie serca w dłuższym okresie, poważnie zastanowię się nad końcem kuracji.

Proszę serdecznie o porady :)

• Members
Napisano

Jeśli dobrze kojarzę, wiele osób zgłaszało ten problem po rozpoczęciu kuracji minoxidilem. Myślę, że warto rozważyć odstawienie przynajmniej do czasu wyjaśnienia z uwagi na serce 😉

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
W dniu 21.10.2024 o 17:17, YayaSanogo napisał:

Chciałbym spytać jakie macie odczucia po kilkuletnim bądź dłuższym stosowaniu minoxa - czy wasze problemy kardiologiczne się pojawiły bądz ktoś miał podobny przykład?

Biorę minoxa kilka lat - tak bliżej 10-u (w znacznie większych dawkach), równocześnie stosowałem też różne topicale (i tu też nawet i 16%). Bywało, kilka razy jakieś zaniepokojenie kiedy coś zakuło, objawy lekkiego spadku ciśnienia itd. Miałem też czasami podczas leżenia, próby zaśnięcia czy odpoczywania ''efekt opadającej głowy'', ale na chwilę obecną, nie odczuwam już żadnych uboków od tego leku od dawna.

Ciśnienie z przedziału normy ''dzieci/młodzież'', lekko obniżone rozkurczowe, i wyższy puls o 10 czasami 20% był. Tak mi wychodziło w pomiarach i wg teorii ''mądrych'' pisarzy książek.

Oczywiście u innych może być inaczej, i był tu też forumowicz, który uparcie twierdził,  że nie może znieść stosowania minoxa topicala z powodu uboków.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator