Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć

W sumie przeszedłem 4 zabiegi przeszczepu włosów, podczas których otrzymałem 11 235 przeszczepów.

Pierwszy, najsłabszy zabieg wykonalem w 2015 roku w Get Fue w Antalyi, gdzie wykonano 2074 przeszczepy.

Kolejny zabieg, 2850 grantów z głowy w 2016 roku, wykonał dr Maral w Stambule.

Trzeci najlepszy zabieg, czyli 3514 grafów z głowy i brody, został wykonany w 2017 roku w HDC Cyprus przez dr Marasa.

Ostatni zabieg w 2018 r., polegający na przeszczepieniu 2797 grantów, mniej udany, z włosów z głowy, brody i klatki piersiowej, odbył się w klinice Dr. A w New Delhi w Indiach.

Łącznie przeszczepiono 11 235 przeszczepów z głowy i częściowo z brody, klatki piersiowej i szyi. Nadal nie mam dość włosów na głowie, brakuje mi gęstości i są luki. Chciałabym zagęścić włosy na czubku głowy, koronie i z przodu, ale tak, aby nie uszkodzić wcześniej wszczepionych graftow.

Zrobiłem test na dihydrotestosteron DHT i wynik mieścił się w normie 332 (zakres 250-990).

Tureckich kliniki juz nie rozważam bo jestem dla nich za trudnym przypadkiem.

Napisałem do dr Bicer to odpisała ze w moim przypadku z głowy juz nie bardzo a jedynie z brody. Raczej się nie zdecyduje na taka opcje.

odrzucili mnie tez: Aestepool, Cinik, Flymedica Serkan, a zakwalifikowali mnie Meditravel Clinicana i mogą zrobić 4000 grafów z głowy za 3000 euro przy czym tylko w Promed lekarz zajmuje się przeszczepem a w pozostałych klinikach Clinicany robią to juz technicy. Opinie mają przeciętne.

Kolejni którzy mnie zakwalifikowali to Esthetic Air Turkey i mogą mi zrobić metoda wyciągania DHI i sadzenia Choi Pen 2000 gratów z głowy, 400-600 z podbródka oraz około 400 z klatki. Cena 2200 euro za pakiet. 

W związku z tym rozważam udanie się do jednej z najlepszych klinik gdzie operuje osobiście znany doktor który osiąga niesamowite rezultaty.

Wiec biorę pod uwagę HDC Cypr Dr Maras trochę taniej.

Dr Bruno Ferreira w Portugalii terminy 1-2 lata, bardzo dobry chirurg. 4-5 usd graft.

Felipe Pitella w Brazylii terminy 1-2 lata, wybitny specjalista od najtrudniejszych przypadków. 5 usd graft.

Którego polecacie w moim przypadku?

Przesyłam jedno zdjęcie sprzed zabiegów oraz aktualne

IMG_0903.JPG

IMG_7158.jpeg

IMG_7157.jpeg

IMG_7155.jpeg

IMG_7160.jpeg

IMG_7168.jpeg

40 lat

4 zabiegi HT

Łącznie przeszczepione już 11235 graftów.

Zoxin Med, Babydream Shampoo

Biotyna

Zielona herbata

• Members
Napisano

Masz już mocno wyeksploatowany donor, jak jeszcze z niego pobiorą 2000 graftów to będą jeszcze większe prześwity, jesteś pewien że ten przeszczep chcesz robić? Nie myślałeś np. o SMP co da też efekt wypełnienia? Chociaż Ferreira to mega specjalista

• Members
Napisano
W dniu 21.11.2024 o 22:28, Leitro87 napisał:

Z pustego to i Salomon nie naleje, pomyśl o systemie 

LOL hahaha :)

40 lat

4 zabiegi HT

Biotyna

Zielona herbata

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

@przemox78 Napisz do Zarev'a nawet jeśli nie zamierzasz robić u niego. Wtedy może realnie dowiesz się ile tak naprawdę da radę jeszcze wydobyć z tego donoru okiem najlepszego na świecie specjalisty od ekstremalnej eksploatacji donoru.  Będziesz znał tę wartość, to zaś możesz zrobić jeszcze dwa HT na mniejszą ilość graftów u któregoś, których typujesz.

Donor wcale jeszcze nie wygląda aż tak paskudnie aby nic z niego nie wydobyć, a poza tym to rzadkie włosy będziesz miał zawsze  - to wiesz i się z tym godzisz, a tu właśnie chodzi tylko o o to aby wyrównać tę gęstość między donorem a obszarem wyłysiałym. Dodatkowo możesz pomyśleć jeszcze na przyszłość o samym BHT ale skoro mistrz pionier BHT Poswal nie dał dobrze rqdy, to cholera wie kogo polecić do tego celu, może Umar'a jego ucznia, bo czasami uczeń przerasta swojego mistrza...

Poza tym już Ci kiedyś mówiłem, że możesz też spróbować (chociaż na próbę jak to będzie na małym kawałku skalpu) dogęścić to też implantami NIDO, choć te też nie są trwałe, a poza tym to zawsze ciało obce i nie wiadomo jak by na to organizm na to zareagował, bo komplikacje z implantami też są historii znane.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano
6 godzin temu, antydhtor napisał:

@przemox78 Napisz do Zarev'a nawet jeśli nie zamierzasz robić u niego.

Pamiętaj tylko o terminach :)

Na chwile obecną "normalne konsultacje" sa za 2-3 lata chyba :D

No chyba, że "poza kolejnośćią" => wtedy płącisz ponad 1k EUR za konsultacje (akurat $$ to w tu najmniejszy problem) i czekasz ... no jak się uda max 1 rok.
* gwiazka => w przypadku chęci zrobienia u niego zabiegu cena za graft wynosi 15 EUR za graft 

• Members
Napisano (edytowane)

15€ za graft to jak na takiego fenomena w skali globalnej i jak na obecne czasy na świecie, to i tak niewielka cena, bo już kilka lat temu były kliniki gdzie za zwykłe FUE żądali po 18 € czy tam $ i niczym szczególnym nie wyróżniając się od innych poza faktem usytuowania w najbogatszych i najbardziej prestiżowych regionach tego świata.

I jeśli ktoś naprawdę jest zainteresowany HT u Zarev'a to powinien to robić jak najszybciej zanim ceny będą jeszcze wyższe (a z pewnością będą), i nawet dodatkowym kosztem $$, i terminy niedługo będą za 5 lat - jak było już u innego fenomenalnego lekarza - Couto, który obecnie ma w ogóle zamknięte drzwi kliniki.

Ja wiem, że Polska to nie świat, ale w skali globalnej ludzie, którym zależy na jakości HT oblegają najlepszych bez względu na cenę, zwłaszcza jeśli jedynym sposobem na łysienie jest dla nich HT.

A płatne konsultacje (nawet live) czy ''licytacje terminów'' nie są niczym dziwnym ani nowym u mistrzów, u Mwamb'y też tak jest, a klientów ma od cholery z całego świata, choć akurat w jego przypadku dużo ze względu na swoje unikatowe FUE bez golenia donoru, bez względu na długość włosów - bo bardzo mało jest takich klinik i to w skali świata.

Do Zarev'a natomiast ściągają tacy, co chcą maksymalnego wydobycia z donoru i zachowania przy tym estetyki. 

Edytowane przez antydhtor

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Problem jest taki że chłop oszacuje że można wyciągnąć jeszcze 3k, tylko że realistycznie wyciągnąć to może on, bo z tego co wiem ma specjalną technikę + umiejętności, więc jak nie ma się kasy to chyba mało co te konsultacje dadzą... jak się ma i jest się w stanie wyłożyć tą kasę, to wtedy myślę że warto.

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

I wydać około 200 tys złotych za 3tys graftow które być może niewiele lub trochę by dało efektu? Nie warto, za drogo. Ludzie z gorszym stanem ode mnie robia w tanich klinikach za 2-3 tys euro przeszczepiając 3-5 tys graftow i niektórzy mają fajne efekty.
Mam opcje zrobić w HDC Dr Kyriakos Maras lub Esthetic Hair turkey

ktos może polecić lub doradzić którąś z powyższych klinik? W HDC kiedyś robiłem i było ok. 

40 lat

4 zabiegi HT

Biotyna

Zielona herbata

• Members
Napisano
1 godzinę temu, przemox78 napisał:

Ludzie z gorszym stanem ode mnie robia w tanich klinikach za 2-3 tys euro przeszczepiając 3-5 tys graftow i niektórzy mają fajne efekty

Na jakiej podstawie tak tweirdzisz?

PS
To, że ktos marobiony zabieg z wiekszym NW, że jest bardziej łysy - to nie nazywaj tego "gorszym stanem". Jak masz NW6 i "dziewiczy" donor => to  da radę. W Twim przypadku włosów jest duzo na całej głowie. Niestety donor przeorany (czyli iles tam wyjęte z niego, iles graftów bezpowrotnie uszkodzone podczas pobierania, iles dziurek i strupków itp itd)

• Members
Napisano
3 godziny temu, przemox78 napisał:

Ludzie z gorszym stanem ode mnie robia w tanich klinikach za 2-3 tys euro przeszczepiając 3-5 tys graftow i niektórzy mają fajne efekty.

Szczerze zobaczyłbym taką klinikę, która dodatkowo utrzymuje ciągle świetne rezultaty.

Pokaż jakiegoś linka.

• Members
Napisano
W dniu 17.02.2025 o 16:14, Bimbo napisał:

Szczerze zobaczyłbym taką klinikę, która dodatkowo utrzymuje ciągle świetne rezultaty.

Pokaż jakiegoś linka.

3 Moich znajomych zrobiło tanie zabiegi. 
jeden w Aestepool za 2800 euro, drugi w Cinik Clinic za 2500 euro a trzeci w Esthetic Hair Turkey za 1700 euro. Wszyscy zadowoleni i mają teraz włosy na głowie za praktycznie żadne pieniądze. 

40 lat

4 zabiegi HT

Biotyna

Zielona herbata

• Members
Napisano
1 godzinę temu, przemox78 napisał:

3 Moich znajomych zrobiło tanie zabiegi. 
jeden w Aestepool za 2800 euro, drugi w Cinik Clinic za 2500 euro a trzeci w Esthetic Hair Turkey za 1700 euro. Wszyscy zadowoleni i mają teraz włosy na głowie za praktycznie żadne pieniądze. 

Ale @przemox78 przeciez Dr Altan Ciebie odrzucił? Nie wiem jak inni. Właśnie chodzi o to, że gdybyś uderzył do nich kilka zabiegów wczesniej to byc może także uzyskałbyś zadowalający rezultat. A teraz nie możesz się porównywac do nich, do swoich kolegów. Z twojego donoru ubyło juz ponad 10k graftów (plus pewnie z 1-2k zostało uszkodzone rykoszetem ... ) Zatem cofnij się o te 12k graftów i wszczep sobie je wszsytkie (okoo 21-24k włosów to daje).

• Members
Napisano
Godzinę temu, harrybobo napisał:

Ale @przemox78 przeciez Dr Altan Ciebie odrzucił? Nie wiem jak inni. Właśnie chodzi o to, że gdybyś uderzył do nich kilka zabiegów wczesniej to byc może także uzyskałbyś zadowalający rezultat. A teraz nie możesz się porównywac do nich, do swoich kolegów. Z twojego donoru ubyło juz ponad 10k graftów (plus pewnie z 1-2k zostało uszkodzone rykoszetem ... ) Zatem cofnij się o te 12k graftów i wszczep sobie je wszsytkie (okoo 21-24k włosów to daje).

Z mojego donoru ubyło około 8tys max graftow bo reszta była z klatki piersiowej, brody, szyji itp..

Jak robiłem przeszczep 10 lat temu to byłem widać pionierem na tej grupie i żadnego Altana i mu podobnych jeszcze tu nie było 😂 wtedy GetFue, HDC i Maral był na propsie i co drugi z forum tam robił 

Esthetic Hair Turkey mnie nie odrzucił 😜😉

40 lat

4 zabiegi HT

Biotyna

Zielona herbata

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Coś dla Ciebie.

https://dru.com/nw-7-hair-restoration-in-los-angeles-with-dr-umar/

Z donoru jeszcze z 3,5 kgr wyciągniesz plus broda i inne BHT i na pewno coś jeszcze się dogęści. Tyle aby nie pouszkadzali tego co jest.