Members Vesper_lynd Napisano 19 Grudnia 2024 Members Napisano 19 Grudnia 2024 Cześć wszystkim. Jestem kobietą i nie mam problemów łysienia, zakoli tylko mam trochę za wysokie czoło Nim napisałam tego posta to przeczytałam chyba wszystkie wątki, łącznie z tematami założonymi przez tzw. "Antka" (wielkie dzięki bo wniósł wiele wiedzy w to forum) jak i bardzo pojedyncze przypadki kobiet, które próbowały obniżyć linię przeszczepem włosów. Powiem szczerze, że to forum chyba uratowało mi życie bo pierwotnie myślałam o przeszczepie u ....Kolasińskiego XD...który wszędzie w necie uchodzi za wręcz pioniera w przeszczepach włosów w PL a tutaj taka niespodzianka Szkoda mi tylko ludzi, którzy się do niego zapisują nim tutaj zajrzą i też już miałam, ale intuicja kazała mi poszperać dalej I tak dotarłam tutaj. Czego sie zdążyłam dowiedzieć? 1) Przeszczep nie jest najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji bo efekt co najwyżej może być średni gdyż większość lekarzy (nawet tych zagranicznych) nie umie gęsto sadzić "graftów" (mam nadzieję, ze to dobrze to nazwałam, sorry, dopiero zaczynam tutaj ) a gęstość na froncie musi być dokładnie taka sama jak innych włosów bo inaczej będzie to wyglądać po prostu źle. 2) Operacja forhead reduction nie jest specjalnie popularna w Polsce i pionierzy w tej dziedzinie są głównie w Stanach...ale I chyba przychodzę ze stosunkowo dobrą wiadomością, którą sama rozważam. Obserwuje na insta takiego lekarza, który ma profil pod nazwą -> https://www.instagram.com/chirurgplastyk/ (lub można wpisać @chirurgplastyk). Doktor się nazywa Mateusz Zachara, jest z Polanicy Zdrój i umieścił 20 października posta z efektami kobiety, która taką operację zrobiła...i powiem Wam, że to wygląda naprawdę bardzo dobrze! Zupełnie inna buzia. Czekam na rozwój sytuacji bo nie ukrywam, że wolałabym zrobić to w Polsce niż lecieć do Stanów. Cytuj
Members antydhtor Napisano 19 Grudnia 2024 Members Napisano 19 Grudnia 2024 Godzinę temu, Vesper_lynd napisał: Nim napisałam tego posta to przeczytałam chyba wszystkie wątki, łącznie z tematami założonymi przez tzw. "Antka" (wielkie dzięki bo wniósł wiele wiedzy w to forum) Miło mi, że ktoś docenia. Bo niektóre gnoje to mnie tu z szambem zmieszali i chyba nawet chcieli by żebym zdechł. Godzinę temu, Vesper_lynd napisał: tylko mam trochę za wysokie czoło A chciałabyś mieć takie jak ona? Godzinę temu, Vesper_lynd napisał: I chyba przychodzę ze stosunkowo dobrą wiadomością, którą sama rozważam. Obserwuje na insta takiego lekarza, który ma profil pod nazwą -> https://www.instagram.com/chirurgplastyk/ (lub można wpisać @chirurgplastyk). Doktor się nazywa Mateusz Zachara, jest z Polanicy Zdrój i umieścił 20 października posta z efektami kobiety, która taką operację zrobiła...i powiem Wam, że to wygląda naprawdę bardzo dobrze! Zupełnie inna buzia. Czekam na rozwój sytuacji bo nie ukrywam, że wolałabym zrobić to w Polsce niż lecieć do Stanów. Nie wiem czy w PL kiedykolwiek będą robić dobre HT a co dopiero FR. I tak jak już gdzieś pisałem, FR to dość inwazyjny zabieg i nieodwracalny w skutkach, zatem chyba nie warto ani oszczędzać ani robić u jakiś pyproków. Oprócz USA, masz bardzo dobre kliniki w Hiszpanii i chyba nawet tańsze, poza tym w Turcji też robią, w Korei, i np. w Iranie - gdzie ponoć jest to bardzo tanie. Godzinę temu, Vesper_lynd napisał: 1) Przeszczep nie jest najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji bo efekt co najwyżej może być średni gdyż większość lekarzy (nawet tych zagranicznych) nie umie gęsto sadzić "graftów" (mam nadzieję, ze to dobrze to nazwałam, sorry, dopiero zaczynam tutaj ) a gęstość na froncie musi być dokładnie taka sama jak innych włosów bo inaczej będzie to wyglądać po prostu źle. Są tacy co potrafią z gęstością zbliżoną do naturalnej, i nawet gdzieś widywałem efekt po, lepszej gęstości niż naturalna linia - przed, choć może nie była jakaś najwyższa gęstość z natury. Ale wiele też zależy od średnicy włosów, koloru i katów sadzenia dla najlepszej iluzji. I czy to będzie w pełni udany przeszczep. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Vesper_lynd Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, antydhtor napisał: A chciałabyś mieć takie jak ona? LOL, nie Taka niska to wygląda równie źle jak za wysokie czoło jak nie gorzej, ale zdążyłam zauważyć, że coś takiego Ci się podoba (tzn. brak czoła). Ale skoro nikt Cie nie zdążył do tej pory przekonać, że to wygląda groteskowo to i ja nie będę. Powiem Ci, że jeżeli na profilówce to jesteś Ty to uwierz mi, że nie jedna dziewczyną chciałaby miec taką linię i tak niskie czoło jakie masz na tę chwilę, w tym ja. Godzinę temu, antydhtor napisał: Nie wiem czy w PL kiedykolwiek będą robić dobre HT a co dopiero FR. I tak jak już gdzieś pisałem, FR to dość inwazyjny zabieg i nieodwracalny w skutkach, zatem chyba nie warto ani oszczędzać ani robić u jakiś pyproków. To są jednak nieco inne zabiegi. O ile w HT jest potrzebna ogromna cierpliwość, dokładność, precyzja itd. tak FR to zwykłe wycięcie niewielkiej ilości skóry i zszycie krawędzi z powrotem (i dlatego zastanawiam się czy robienie tego u jakichś holiłudzkich lekarzy z Bevery Hills to po prostu nie jest przepłacanie za coś co jest stosunkowo proste). Serio nie wiem w czym ten zabieg miałby być bardziej skomplikowany od cycków czy nosa, które w Polsce robi się hurtowo i które to zabiegi wychodzą dobrze. Ale masz rację, że należy zachować ostrożność dlatego na razie "śledzę" i obserwuje. Nawet napisałam do tej kobiety co jest na profilu tego lekarza (zrobiłam to 15 minut temu więc jeszcze nie mam odpowiedzi) jak się czuje i jakie są jej wrażenia. Jak będę coś wiedzieć to się odezwę. Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Vesper_lynd Cytuj
Members antydhtor Napisano 19 Grudnia 2024 Members Napisano 19 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Vesper_lynd napisał: Powiem Ci, że jeżeli na profilówce to jesteś Ty ... Moje najprawdziwsze. To fragment tego zdjęcia: 2 godziny temu, Vesper_lynd napisał: Powiem Ci, że jeżeli na profilówce to jesteś Ty to uwierz mi, że nie jedna dziewczyną chciałaby miec taką linię i tak niskie czoło jakie masz na tę chwilę, w tym ja. Wiem. Kiedyś jakieś tam poniekąd znajome kobiety, które widywały mnie co jakiś czas i obserwowały progres, pytały mnie o to, jak to zrobiłem, albo co to za tabletki itd... 1 godzinę temu, Vesper_lynd napisał: To są jednak nieco inne zabiegi. O ile w HT jest potrzebna ogromna cierpliwość, dokładność, precyzja itd. tak FR to zwykłe wycięcie niewielkiej ilości skóry i zszycie krawędzi z powrotem (i dlatego zastanawiam się czy robienie tego u jakichś holiłudzkich lekarzy z Bevery Hills to po prostu nie jest przepłacanie za coś co jest stosunkowo proste). Wszystko się zgadza, że do HT potrzeba cierpliwości, dokładności, i precyzji, jednak ów dokładność i precyzja też jest potrzebna przy cięciu, aby nie było jakoś krzywo i asymetrycznie jedna strona wyżej od drugiej znacząco, no i cięcie też jest robione pod odpowiednim kątem aby zaś łatwiej się zazębiało i zrastało, i jak to z chirurgami - są lepsi i gorsi. Fakt, nie warto przepłacać u jakichś holiłódzkich lekarzy, i dlatego podałem Ci inne tańsze kraje gdzie dobrze wykonują tę operację. 1 godzinę temu, Vesper_lynd napisał: Serio nie wiem w czym ten zabieg miałby być bardziej skomplikowany od cycków czy nosa, które w Polsce robi się hurtowo i które to zabiegi wychodzą dobrze. Choćby tym, że nie chodzisz z cyckami na wierzchu, a czoło to czoło. Fakt, że w PL robią hurtowo cycki, nosy i co tylko, ale jakoś nie redukcję czoła - to nadal tutaj mało popularny zabieg, a zatem i gorsza praktyka tych lekarzy, a skoro HT robią od wielu wielu lat dekad nawet i nie potrafią się nauczyć... - to wiesz... 1 godzinę temu, Vesper_lynd napisał: LOL, nie Taka niska to wygląda równie źle jak za wysokie czoło Wszystko zależy o ile cm chcesz to czoło zredukować, bo nie wiem jak masz wysokie i jakie chcesz, ale jeśli tylko o 1 cm to może i HT byłoby lepsze. Co innego jak o 3-4 cm i więcej, bo to przy gęstości jakiej wymagasz, trzeba by tyle samo zabrać z donoru - czyli łyse miejsce zostawić tam a wsadzić na czoło - tak to poniekąd wygląda przy dużych obszarach i wymaganiu naturalnej gęstości - choć i tutaj jest jakaś rada, bo można zamiast FUE zrobić STRIP/FUT (częściej stosowana technika u kobiet), i dodatkowo FUE też jeśli to potrzebne. Skoro przestudiowałaś inne moje tematy i posty w odpowiednich wątkach to wiesz o co chodzi. A Teresa ma wyższe to czoło w realu, a tamta fotka to jakaś manipulacja komputerowa złośliwych ludzi, albo i real z przyklejonymi włosami do czoła, albo może tak potrafi zmarszczyć to czoło. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Vesper_lynd Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, antydhtor napisał: Wszystko zależy o ile cm chcesz to czoło zredukować, bo nie wiem jak masz wysokie i jakie chcesz, ale jeśli tylko o 1 cm to może i HT byłoby lepsze. Co innego jak o 3-4 cm i więcej, bo to przy gęstości jakiej wymagasz, trzeba by tyle samo zabrać z donoru - czyli łyse miejsce zostawić tam a wsadzić na czoło - tak to poniekąd wygląda przy dużych obszarach i wymaganiu naturalnej gęstości - choć i tutaj jest jakaś rada, bo można zamiast FUE zrobić STRIP/FUT (częściej stosowana technika u kobiet), i dodatkowo FUE też jeśli to potrzebne. Niestety, w moim przypadku 1 cm nie urządzałby mnie. Mam wysokie czoło (ponad 9 cm w najwyższym punkcie) i szkoda zachodu dla 1 cm. Nie sądzę by HT dało się obniżyć kobiecie czoło o 3-4 cm i to tak by nie było widać, że to przeszczepione włosy. Zawsze marzyłam by zaczesywać się do góry i ja muszę mieć naturalną gęstość. Z instagrama Feriduniuego macie przykład totalnie spartolonej (od innego lekarza!) linii kobiety przez HT. Spartolił jej oczywiście ktoś inny, nie Feriduni...Tyle, że Feriduni ogarnął ten "mess" jedynie dzięki Forhead Reduction (tak, on też to robi, nie tylko HT). Dopiero jak wyciął jej całość to potem zrobili jeszcze niewielkie HT. https://www.instagram.com/p/CDwDnJyjSKC/?img_index=1 Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Vesper_lynd Cytuj
Members antydhtor Napisano 19 Grudnia 2024 Members Napisano 19 Grudnia 2024 Trzeba było od razu przedstawić problem liczbowo. No to tym bardziej kwalifikujesz się do porządnego FR i to nie u byle pyproka, tylko u jakiegoś dobrego fachowca. Wiem, że Feriduni też robi, i oczywiście możesz robić u niego FR i zaś też i małe HT końcowe dla wykończeniówki tego zabiegu. To świetny i podziwiany fachowiec. Choć największe redukcje zrobili ci z USA - i jak pamiętam to nawet komuś (jakiemuś facetowi chyba nawet), bo o 6 czy nawet i więcej cm. Jednak takie ekstremalne redukcje są bardziej skomplikowane, bo odpowiednio wcześniej trzeba ćwiczyć elastyczność skóry, do tego po oderwaniu skalpu od czaszki na odwrotnej stronie skóry robi się więcej i gęściej nacięć aby być w stanie maksymalnie jak to możliwe fragment owłosionej skóry rozciągnąć, a do tego w takich przypadkach stosuje się też specjalną płytkę mocowaną do kości czaszki i utrzymującą/dodatkowo zabezpieczającą naciągniętą skórę przed rozerwaniem na łączeniu. Ale do tych 3-4 cm raczej nie potrzeba tego robić, choć to i tak jest sporo i jest wyzwanie dla lekarza. W odpowiednim wątku wstawiałem kiedyś filmy z FR pokazujące zabieg od A do Z, ale teraz jak widzę ten najciekawszy film nie wyświetla się. Zatem udanego wyboru kliniki i powodzenia. Prośba tylko taka aby była jakaś relacja z tego, bo jak do tej pory ludzie tylko o to pytają, a nikt relacji na tym forum nie zamieścił ze swojej redukcji czoła. A przy tak wysokim czole z pewnością żaden lekarz nie odmówi, bo te zabiegi właśnie po to są. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 21 Grudnia 2024 Members Napisano 21 Grudnia 2024 W dniu 19.12.2024 o 18:54, Vesper_lynd napisał: LOL, nie Taka niska to wygląda równie źle jak za wysokie czoło jak nie gorzej, Wątpię, aby to wyglądało lepiej nawet od najniższego czoła, ale kwestia gustu. I jeszcze co do wyboru kliniki i podjęcia decyzji, to przy takim zabiegu (HT też) warto przejść kilka konsultacji na żywo w wielu klinikach, bo po zmacaniu może się okazać, że będą różnice (choćby tylko o 1 - 1,5 cm) u różnych lekarzy. I może się okazać, że jeden zrobi znacznie niżej niż drugi - bo też kwestia tak wprawy w danych przypadkach jak i osobistego podejścia danego lekarza... Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 21 Grudnia 2024 Members Napisano 21 Grudnia 2024 A co do gęstego przeszczepu, to to wygląda już dosyć gęsto. Są i kobiety co obniżają linię poprzez HT, ale w takich ekstremalnych przypadkach to potrzeba na to sporo graftów - jak w tym przypadku: Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Vesper_lynd Napisano 21 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 21 Grudnia 2024 8 minut temu, antydhtor napisał: I jeszcze co do wyboru kliniki i podjęcia decyzji, to przy takim zabiegu (HT też) warto przejść kilka konsultacji na żywo w wielu klinikach, bo po zmacaniu może się okazać, że będą różnice (choćby tylko o 1 - 1,5 cm) u różnych lekarzy. I może się okazać, że jeden zrobi znacznie niżej niż drugi - bo też kwestia tak wprawy w danych przypadkach jak i osobistego podejścia danego lekarza... Na razie napisałam tylko do Dr Zachary (tego co insta Wam podałam). Zapytałam się o cenę i czy robił takich zabiegów więcej niż tylko ta kobieta co jest na jego ig. Cenę podał 20 k (co w porównaniu do zagranicznych klinik jest bardzo rozsądną ceną) i odpisał, że przerobił już wiele takich pacjentów. Co mnie zaniepokoiło? To, że zapytałam się czy jest szansa zobaczyć więcej jego prac a on mi na to, że wszystkiego jego prace, na których publikacje ma zgodę pacjentów jest na jego ig (czyli tylko ta kobieta). Nawet jeżeli tak jest to mógłby przecież zaproponować, że na e-mail wyśle mi zdjęcia z pozakrywanymi oczami. Fakt, faktem, że wygląda to dobrze (tutaj odsyłam do tego przypadku --> https://www.instagram.com/p/DBVswueCeW-/ ), ale na pewno nie zdecyduje się na zabieg na podstawie tego jednego przypadku, więc na razie zamieniam się w tryb obserwacji czy będzie tego u niego więcej bo na razie na robienie tego w zagranicznych klinikach i tak nie mam takich pieniędzy a do Iranu trochę bałabym się lecieć Przeszczepem tego na pewno robić nie będę bo w przypadku kobiety to po prostu MUSI być naturalna gęstość. Facet to zawsze zaczesze się na bok i zakryje linie dłuższymi włosami...i wtedy wizualnie może ukryć, że miał przeszczep, ale kobieta zaczesuje się do tyłu, robi kitki, kucyki, koki. Napisałam nawet na e-mail do tej dziewczyny co tu kiedyś była afera czy mogłaby mi pokazać jak wygląda aktualnie bo ostatecznie wyszło na to, że rzekomo jest zadowolona. Odpisała mi, że wrzuciła wtedy (pod koniec tej afery) możliwie najkorzystniejsze zdjęcie bo zaproponowali jej zwrot kasy, ale generalnie to widać, że to przeszczep jest i, że chciała to poprawiać właśnie u Feriduniego, ale w między czasie urodziła dziecko, zeszło to na dalszy plan i na tę chwilę wspomaga się jakimś zasypkami i mikrowłóknami, ale o zaczesywaniu się "do góry" może zapomnieć. Cytuj
Members antydhtor Napisano 21 Grudnia 2024 Members Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Vesper_lynd napisał: Nawet jeżeli tak jest to mógłby przecież zaproponować, że na e-mail wyśle mi zdjęcia z pozakrywanymi oczami. Albo niech Ci da namiary do innych pacjentek skoro są takie zadowolone, albo niech chociaż zapyta o zgodę na to i Ci poda jak nie ma zdjęć... albo jak ma to niech ocenzuruje tak aby było widać istotne. Zawsze może o to zapytać swoje klientki bo kontakt ma. 2 godziny temu, Vesper_lynd napisał: Przeszczepem tego na pewno robić nie będę bo w przypadku kobiety to po prostu MUSI być naturalna gęstość. Facet to zawsze zaczesze się na bok i zakryje linie dłuższymi włosami...i wtedy wizualnie może ukryć, że miał przeszczep, ale kobieta zaczesuje się do tyłu, robi kitki, kucyki, koki. ... i na tę chwilę wspomaga się jakimś zasypkami i mikrowłóknami, ale o zaczesywaniu się "do góry" może zapomnieć. Dlatego ja mam dokładnie takie same wymagania jak kobiety. Ale co do HT to pyproki nawet kobietom często wmawiają, że taka gęsta linia wygląda nienaturalnie i jak lalka... a tu po prostu trzeba umieć gęsto sadzić cienkie włosy w jedno-włosowych graftach.... EDIT: W Turcji jest stosunkowo tanio bo ok 3500 $ i masz tu np. klinika Heva https://www.dentalhairclinicturkey.com/forehead-reduction-surgery-turkey/ I tu masz też tanio jak na EU bo 3600 € w Niderlandach. Choć tej kliniki nie weryfikowałem. https://www.ecjanvangoyen.nl/en/price-list-plastic-surgery/ Edytowane 21 Grudnia 2024 przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Vesper_lynd Napisano 21 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 21 Grudnia 2024 4 godziny temu, antydhtor napisał: Albo niech Ci da namiary do innych pacjentek skoro są takie zadowolone, albo niech chociaż zapyta o zgodę na to i Ci poda jak nie ma zdjęć... albo jak ma to niech ocenzuruje tak aby było widać istotne. Zawsze może o to zapytać swoje klientki bo kontakt ma. Napisałam do niego zapytanie czy może mi na e-mail wysłać ocenzurowane zdjęcia (choć myślę, że sam powinien wyjść z taką propozycją). Aczkolwiek odpisała mi ta dziewczyna co u niego robiła FR. Odpisała, że jest bardzo zadowolona i za ten efekt dałaby nawet więcej niż 20 K. Ona jest 5 miesięcy po zabiegu i na początku traci się czucie na czubku głowy ale z każdym dniem to czucie wraca. Jak masz insta to też możesz z nią pogadać (to jej insta --> https://www.instagram.com/wereckabeautystudio/ lub wpisujesz @wereckabeautystudio w lupkę na insta). Cytuj
Members antydhtor Napisano 22 Grudnia 2024 Members Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) Dzięki, ale niestety nie mam. Muszę sobie założyć. Będzie fajnie jak sama zdasz tu szczegółową i pierwszą na tym forum relacje z takiego zabiegu i wszystko opowiesz. Mnie trochę martwią te blizny z przodu i po bokach od takiego zabiegu, choć byłem napaleńcem na to. Co innego taki STRIP/FUT i jeszcze mały i z tyłu głowy, gdzie zawsze da się bliznę maskować włosami, a poza tym i tak jest mało widoczna przy odpowiednich fryzurach. Wiem, że w blizny też można wszczepiać grafty. Właśnie to zachowanie naturalnej gęstości kusi bardzo na ten zabieg - choć HT po tym i tak konieczne na tę bliznę, a na pewno w moim przypadku, bo linia wymaga małej korekcji oprócz samego obniżenia. No i w moim przypadku dla 1 cm chyba nie dał bym się tak pokroić, a pewnie nie łatwo by było wynegocjować obniżenie o 2-2,5 cm w moim przypadku, no i następne utrudnienie to to, że nie jestem kobietą - kobiety jakkolwiek by nie miały czoła i linii, to i tak zawsze im łatwiej wynegocjować coś u jakiegoś lekarza. Choć co do HT to są kliniki w których mi zrobią co chcę i przeważnie szacują ok. 2500 graftów. No i jeszcze się zastanawiam, czy po FR brwi się nie podnoszą siłą rzeczy w górę, bo w końcu skóra się z dołu czoła też podciąga do góry, bo górna część ją ciągnie w górę - no chyba, że właśnie te dodatkowe płytki utrzymujące górną część w stanie naciągniętym. Dobrze by było właśnie u kogoś kto przeszedł taki zabieg obejrzeć wszystko na żywo, a tu mało takich ludzi, właściwie to się nie zna oprócz tych z internetów. A potrafię tak zmarszczyć czoło, że nie powinno być problemu fizycznego/technicznego, aby obniżyć nawet na 3 cm. Edytowane 22 Grudnia 2024 przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 22 Grudnia 2024 Members Napisano 22 Grudnia 2024 No i ja jeszcze próbuję opracować implanty włosów na wzór NIDO czy BIOFIBRE, tylko, że z własnych włosów, których mam dużo - zarówno tych z cebulkami jak i z obciętych końcówek (załączone fotki). Wykonywałem już próby na nodze. Pomysłów też mam wiele na to, choć te metody najbardziej pewne i najlepiej utrzymujące są najbardziej kontrowersyjne i wymagałyby pomocy chirurga... Gdyby się tak tylko dało gęsto powszczepiać i byłoby to trwałe, to by dopiero było, bo w końcu im więcej na głowie tym większe wrażenie. A jeśli to naturalne swoje to tak samo wyglądają jak inne na głowie (nie to co implanty) i u mnie by się to sprawdziło, bo moje włosy nie łamią się i nie urywają jak podobno u niektórych ludzi - tyle, że nie rosły by jak pozostałe. A tak skoro już o tym, to istnieją też przyklejane włosy, którymi można obniżać czoło (w stosownym wątku wklejałem film), i pytanie czy mając wysokie czoło kiedykolwiek stosowałaś takie rozwiązanie ? - Są filmy na yt jak kobiety to przyklejają - wygląda to fajnie, ale pewnie jak z każdym systemem, upierdliwość w systematycznym stosowaniu i niska trwałość... I pewnie nadaje się tylko na jakieś okazje a nie w codzienności... Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Vesper_lynd Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 22 Grudnia 2024 33 minuty temu, antydhtor napisał: Dzięki, ale niestety nie mam. Muszę sobie założyć. Będzie fajnie jak sama zdasz tu szczegółową i pierwszą na tym forum relacje z takiego zabiegu i wszystko opowiesz. Ja mam tylko jakieś fejkowe, ale normalnie dziewczyna odpisuje i można o wszystko zapytać. Na moją relację jeszcze sobie trochę raczej poczekacie bo widzę, że na razie ten lekarz raczej zaczyna swoją przygodę z FR a ja na podstawie jednego przypadku nie dam się pokroić. Cytuj
Members Vesper_lynd Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) 3 godziny temu, antydhtor napisał: Będzie fajnie jak sama zdasz tu szczegółową i pierwszą na tym forum relacje z takiego zabiegu i wszystko opowiesz. Pamiętaj, że to chirurgia twarzy a nie włosa. Nawet jeżeli popularność tej operacji będzie powoli zwiększać się z naszym kraju to siłą rzeczy tych relacji tutaj będzie mniej niż na typowych forach o operacjach plastycznych. Dlatego trzeba być elastycznym i szukać kontaktu z takimi ludźmi po różnych platformach internetowych. Narzekałeś, że nigdy z nikim kto przeszedł tę operację nie rozmawiałeś tylko wszyscy tylko pytali o nią, więc daje Ci namiar na kobietę, która nie tylko sama jest Polką, ale i robiła w polskiej klinice. Też bym wolała, żeby było tutaj tego więcej, ale na razie zamieniam się w tryb obserwacji bo też mi się nie uśmiecha robić za królika doświadczalnego dla innych Równie dobrze ja Ci mogę napisać, żebyś zrobił FR a ja się zastanowię jak zdasz relację Pewnie zrobię tę operację prędzej czy później, ale raczej nie w przeciągu najbliższych dwóch lat. Edytowane 22 Grudnia 2024 przez Vesper_lynd Cytuj
Members antydhtor Napisano 22 Grudnia 2024 Members Napisano 22 Grudnia 2024 23 minuty temu, Vesper_lynd napisał: Nawet jeżeli popularność tej operacji będzie powoli zwiększać się z naszym kraju to siłą rzeczy tych relacji tutaj będzie mniej niż na typowych forach o operacjach plastycznych. Dlatego trzeba być elastycznym i szukać kontaktu z takimi ludźmi po różnych platformach internetowych. No tak. I tak też będę szukać. Choć na forum jest forumowicz co zna chyba nawet dwie takie osoby, ale nie ma teraz z nim kontaktu. Jest też i jedna kobieta po HT co miała coś tam robione, ale na pytanie czy to była redukcja czoła to jak pamiętam nie odpowiedziała mi... Tak samo odnośnie leków, kiedyś szukałem też informacji na innych forach i stronach, tak samo i w tym przypadku, trzeba szukać własnie tak jak mówisz. 26 minut temu, Vesper_lynd napisał: która nie tylko sama jest Polką, ale i robiła w polskiej klinice. FR/SHL to plastyka, a w PL są dobrzy plastycy, zatem może coś z tego się rozwinie, ale to czas pokaże. Tak jak nieoczekiwanie wschodząca gwiazda od HT w Bułgarii Dr. Zarev stał się fenomenem i przebił pod pewnymi względami chyba wszystkich lekarzy na świecie. I oby tak było tez w PL odnośnie tego lekarza. 30 minut temu, Vesper_lynd napisał: Ja się zamieniam w tryb obserwacji bo też mi się nie uśmiecha robić za królika doświadczalnego Równie dobrze ja Ci mogę napisać, żebyś zrobił FR a ja się zastanowię jak zdasz relację Pewnie zrobię tę operację prędzej czy później, ale raczej nie w przeciągu najbliższych dwóch lat. Wiesz, u mnie nie ma aż takiego parcia na to, bo mam względnie nawet niskie czoło, i bardziej chodziło mi o to aby były tu też takie relacje, bo jakkolwiek jest to bardzo dobry sposób na obniżenie linii i zarazem też i cwany sposób na oszczędność graftów przy HT - tak samo jak i STRIP. I szkoda, że ani jedna metoda ani druga jest tak niedoceniana tutaj - ino tylko preferencja głównie metody FUE. I tak jak mówisz nawet gdy popularność wzrośnie, to i tak pewnie nie będzie tu za dużo takich relacji - tak samo jak obecnie nie ma relacji ze STRIP'a, a tak każdy narzeka tutaj, że donor niewystarczający przy metodzie FUE i dużym łysieniu... Po prostu ludzie jak się masowo na coś uprą i tylko na to i nic więcej... to już tak będzie, i tak oto tylko FUE obecnie tu istnieje. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Vesper_lynd Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 22 Grudnia 2024 14 minut temu, antydhtor napisał: i bardziej chodziło mi o to aby były tu też takie relacje, bo jakkolwiek jest to bardzo dobry sposób na obniżenie linii i zarazem też i cwany sposób na oszczędność graftów przy HT - Też bym wolała by było tego tutaj więcej 15 minut temu, antydhtor napisał: FR/SHL to plastyka, a w PL są dobrzy plastycy, zatem może coś z tego się rozwinie, ale to czas pokaże. Tak jak nieoczekiwanie wschodząca gwiazda od HT w Bułgarii Dr. Zarev stał się fenomenem i przebił pod pewnymi względami chyba wszystkich lekarzy na świecie. I oby tak było tez w PL odnośnie tego lekarza. No właśnie, dlatego też chcę się chwilę wstrzymać niż przepłacać za granicą. Wiadomo, że gdyby chodziło o HT to robiłabym za granicą bo tutaj nie ma po prostu innej opcji, ale jeżeli chodzi o FR to widzę potencjał. Robiłam już piersi tutaj w kraju i mam bardzo ładnie zrobiony biust. Może z FR coś ruszy. Cytuj
Members antydhtor Napisano 25 Grudnia 2024 Members Napisano 25 Grudnia 2024 A jaką masz tę linię? Wstaw jakąś chociaż jedną fotkę (może być sama linia i czoło). Bo pod względem kształtu linii, po zabiegu FR czasami linia wygląda gorzej niż przed, i HT trzeba tak czy tak robić i to gęsto w celu nie tylko zamaskowania blizny, ale i korekcji linii. Tu natomiast z tej samej kliniki, a zupełnie inny efekt, bo i linia była inna. Wiem, że zasada jest taka, że pierw się robi FR a później HT, ale zastanawiam się (też tak trochę reasumując swój przypadek), czy czasami nie warto też przed zrobić jakiegoś małego HT aby trochę skorygować linię - choć z drugiej strony mniejszy problem i koszty gdy HT raz wykonywane po FR, a do tego im blizna po FR wyżej i głębiej w górę po bokach, tym mniej widoczna zaś po dobrym HT, w tych miejscach po bokach. A jakie jest Twoje zdanie co do tego - i jako kobiety z wysokimi wymaganiami ? Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 25 Grudnia 2024 Members Napisano 25 Grudnia 2024 I sporo jest dobrych relacji z FR z tej Hevy. Nawet taki oto przykład kobiety, z ''długim'' nosem i podbródkiem w stosunku do wysokości czoła po FR. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 25 Grudnia 2024 Members Napisano 25 Grudnia 2024 I chyba rzeczywiście FR to jest lepszy sposób na obniżenie linii u niełysiejących ludzi, bo coraz więcej takich, właśnie na to się decyduje, tak kobiet jak mężczyzn. Nawet tacy jak ten facet, co zakoli żadnych nie miał, ani jakiejś złej linii. I w wielu klinikach taniej niż dobre HT, tylko ten opór przed takim krojeniem trochę zniechęca i związane z tym zaś blizny po tym. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi