Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Przeglądając internety natknąłem się na ciekawy przypadek redukcji czoła (chirurgicznego obniżenia linii) u niełysiejącego mężczyzny z NW0 i z lekkim U-shape. I z uwagi na to iż jest to trochę podobny przypadek do mojego zainteresowało mnie to. Efekt po jest nawet dość dobry jak nie rewelacyjny, bo nie dość, że linia obniżona to jeszcze nabrała lepszego owalu, a o to mi chodzi. 

I zastanawiam się czy nie napisać do tej kliniki i umówić się na konsultacje, a to przecież prosy zabieg, nie to co HT. Jednakże u mnie trzeba dogęścić strategiczne obszary dla takiego efektu i rozważam zatem mały przeszczep aby to zrobić przed zabiegiem redukcji czoła, bo wtedy cięcie byłoby niejako u mnie po większości odcinka naturalnej linii i bez kątów ostrych po bokach - i zastanawiam się czy tak byłoby lepiej - bo to tak jak w tym przypadku? 

Co myślicie? 

I szkoda, że na tym forum w dalszym ciągu nie ma ani jednej relacji z takiego zabiegu.

02_04_05_01.png

BRAUN Plastic surgery

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano
8 godzin temu, galed12 napisał:

Polecam realnie ustalać priorytety bo ten azjata ze zdjęcia to w pierwszej kolejności powinien zrobić coś z bliznami potrądzikowymi a nie włosami. Jak masz podobną linie włosów co on na pierwszym zdjęciu to polecam to samo zrobić.

Ty nie jesteś od tego aby decydować kto i co powinien zrobić w pierwszej kolejności!

8 godzin temu, galed12 napisał:

Poza tym, taka linia włosów może dziwnie wyglądać, tym bardziej u europejczyków, którzy bardzo rzadko mają coś takiego.

Rzadko nie oznacza wcale. Po drugie: ''Nie maluj niczego, ani tego co jest na lądzie, ani tego co jest w powietrzu ani tego co jest w wodzie'' - Jezus Chrystus. Ale przecież chrześcijanie katolilcy zawsze to robili i będą robić, aby dopierdolić bliźniemu z resztą z tej samej kategorii... 

I w myśl tego co bredzisz to większość europejczyków łysieje, to i każdy europejczyk też musi nie...?

Po za tym nie jestem i nie muszę być europejczykiem i nikt do tego mnie zmuszać nie będzie.

I nikt z forum nie będzie mi rządził jak ja mam wyglądać ! Uświadomcie sobie to raz na zawsze kuhwa.

I nie spamuj mi tu więcej, nie wydawaj swojej opinii nt wyglądu bo nie prosiłem o to. 

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano (edytowane)

Doprecyzowując moje pytanie, bo pewnie nie każdy rozumie. Chodzi o to czy przed zrobieniem redukcji czoła (mniej więcej tak jak na załączonym powyżej przykładzie) nie byłoby lepiej zrobić w moim przypadku mały HT aby dogęścić miejsca o słabszej gęstości (te strategiczne po bokach, oraz poprawić też nieco linię w tych miejscach na tych odcinakach aby była bardziej zwarta, gęsta i jednolita) i zaś po tej linii (która jak widać jest zresztą w znacznej mierze naturalna u mnie) wykonać górne cięcie przy zabiegu FR ?

Pytam bo zasada jest taka, że pierw się wykonuje redukcję czoła a zaś HT, ale czy nie lepiej w moim przypadku zrobić też małe HT aby uzyskać do zabiegu redukcji czoła efekt opisany powyżej ? Zwłaszcza, że takie małe ilości graftów do tego celu można by pobrać metodą U-FUE-LHT bez golenia donoru (mała ilość - mały koszt), ani STRIP'a by nie potrzeba było też, a może i nawet aby to dogęścić wystarczyło by mi włosów z karku - tych z pod tylnej linii i choć one nie rosną tak długie, to dogęściły by obszar za ostateczną późniejszą linią tak aby nie było prześwitów, a normalnymi włosami z normalną fazą wzrostu zrobić ostateczną linię. To nie tylko wielka oszczędność donoru i pozostawienie go w stanie dziewiczym do właściwego zabiegu HT po FR, ale i uniknięcie czy to golenia donoru do FUE, czy to drogiego U-FUE-LHT, czy metody STRIP/FUT- co jest trochę przeciwwskazane aby robić tą metodą HT przed zabiegiem FR.

DSC03431.JPG

DSC03433.JPG

Edytowane przez antydhtor

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Oto kolejny przykład redukcji czoła u niełysiejącego, oraz przeszczepu włosów jako wykończeniówka linii i dla zamaskowania blizny. I jak widać pacjent jest bardzo szczęśliwy. 

Hair Transplant Day 8 Update at SLC Clinic in Bangkok, Thailand | TikTokSLC Clinic

SLC International Hospital : Plastic Surgery Bangkok | @roman.kondratiev  Restore confidence in your hair with 𝐇𝐚𝐢𝐫 𝐅𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚 𝐒𝐡𝐨𝐭™ 𝐛𝐲  𝐒𝐋𝐂. Boost your confidence, balance, and improve scalp health... |  Instagram