Members nord Napisano 21 Lutego 2014 Members Napisano 21 Lutego 2014 Nie wiem co mam myśleć bo przeczytałem ten artykuł: http://www.hairloss-research.org/LinkUp ... A2-11.htmlOkazuje się że Retin A może właśnie przyczynić się do wypadania włośów poprzez spowodowanie stanu zapalnego. Zalety to napewno produkcja kolagenu, większa przepuszczalność dla substancji ale tak naprawdę sam w sobie nie ma żadnych właściwości hamujących łysienie. Wcześniej mówiliśmy niejednokrotnie że stosowanie Retin A i emu po przerwie 30min ma podobne działanie do najsłabszego hydrokortyzolu ale nie wiem skąd taka informacja się wzięła. Jeśli coś źle zrozumiałem sprostujcie ok. Cytuj
Members enigma Napisano 23 Lutego 2014 Members Napisano 23 Lutego 2014 No i 2 dni wisi bez info.Czyli co? To po prostu ściema? Cytuj
Members robson15 Napisano 23 Lutego 2014 Members Napisano 23 Lutego 2014 ''tretinoina ma działanie prozapalne, a nie przeciwzapalne. Zwiększa tgf-beta2 przez co dochodzi do szybszych zmian w obrębie skóry. Z naszej perspektywy jest o niepożądany efekt, dlatego należy ją łączyć ze środkami antyzapalnymi, przez co obydwa produkty będą się uzupełniać'' czyli będzie pogarszać tylko sprawę,skóra będzie się łuszczyć,będzie zaczerwieniona,sucha itp dlatego stosuję się np właśnie Emu żeby zniwelować ten efekt Cytuj
Members nord Napisano 25 Lutego 2014 Autor Members Napisano 25 Lutego 2014 ''tretinoina ma działanie prozapalne, a nie przeciwzapalne. Zwiększa tgf-beta2 przez co dochodzi do szybszych zmian w obrębie skóry. Prozapalne czyli przyczynia się do stanu zapalnego. Jaki jest zatem sens stosowania ?Jeżeli emu niweluje tylko ten efekt to tak samo jakby powiedzieć: "Tretinoina która przyczynia się do wypadania włosów będzie miała mniejszy wpływ na wypadanie jeśli połączymy ją z emu...". Nie widać logiki. Cytuj
Members wylysialek Napisano 7 Kwietnia 2014 Members Napisano 7 Kwietnia 2014 Stosuję to ostatnio regularnie i z moimi włosami jest jakby gorzej zamiast lepiej, więc też się zastanawiam, czy sobie nie szkodzę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi