Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witajcie.

Mam 28 lat.

Moje włosy jak zapewne wielu z Was również załatwiło łojotokowe zapalenie skóry. Mówi się, że łojotok towarzyszy łysieniu androgenowemu. A może to jest na odwrót? Jestem na na 99% pewny, że gdyby nie łojotok to wielu z nas nie miałoby problemu z włosami.

Wizyty u kolejnych dermatologów nic nie dawały. W końcu zastosowałem szampon catzy healing zielony (wyszedłem z założenia, skoro to jest tłuste to może jednak szampon do włosów tłustych?). No i wyczyścił mi głowę w 100% już przy pierwszej buteleczce. Normalnie cud nad cudami. Zacząłem też stosować vichy aminexil i naogenic. Moim prywatnym zdaniem one trochę działają. Napewno włosy wyglądają po nich lepiej. Nie mam zamiaru jednak nikomu ich polecać jako panaceum. Mimo wszystko sądzę, że w lżejszych przypadkach mogą być pomocne.

Po półtora roku jednak łojotok powrócił. Czemu? Podejrzewam obżarstwo słodyczami(normalnie ich unikam) i stres w pracy. Jednak szampon alpecin med do włosów tłustych pomaga mi na to więc liczę, że wkrótce znów się go pozbędę.

I tu moje prośba o jakieś wskazówki.

1) Nizoral i ketokenazol. Z tym się już zapoznałem i zacząłem stosować.

2) Wewnętrzny bloker dht. Szanuję decyzję osób, które zaczęły brać finesteryd jednak ja dziękuję. Chcę barć te bezpieczne rzeczy typu palma sabałowa. Jeżeli z bezpiecznych blokerów możecie mi coś polecić będę wdzięczny.

3)Minox 5 % z tego co wyczytałem jednak też ma skutki uboczne. Myślałem nad braniem tego 2% np. rogaine dla kobiet. Czy on rownież dałby skutki uboczne czy byłby jednak bezpieczny tak dla włosów jak i dla serca?

4) Na jakiekolwiek rady byłbym bardzo otwarty i za nie wdzięczny bo przyznam, że powoli się w tych wszystkich środkach zagubiłem

-- 05 mar 2014, 13:50 --

Zapomniałem dodać, że w styczniu zrobiłem sobie zabieg osocza bogatopłytkowego. Zobaczymy czy będą jakieś efekty.

• Members
Napisano

Witaj, co do tego ze lojotok towarzyszy kazdemu lysieniu androgenowemu to nie jestem pewien, gdyż moj kolega ktory w wieku 19lat ma jakies NW 2.5 nie ma zadnego problemu z łojotokiem i nigdy nie miał. Ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, mowie tylko na przykladzie. Ja natomiast musze myc glowe codziennie zeby to jakos wyglądalo. A pozatym też mam łzs i wlosy trace w bardzo duzych ilosciach. Mógłbys dokladniej opisać jak wygłąda twoje łzs bo u mnie pojawiaja sie podrażnienia i łupież nie tylko na włosach ale równiez w roznych czesciach twarzy(np brwi policzki). Staram sie z tym jakos walczyc ale w 100% nie moge tego zaleczyc