Members antydhtor Napisano 29 Maja Members Napisano 29 Maja Uznając temat za ciekawy i z racji, że do tej pory na tym forum niema ani jednej relacji nikogo z zabiegu redukcji czoła, oraz dlatego, że sam rozważam taki zabieg, zakładam ten wątek. A może będzie też komuś pomocny. I już na pierwszym rozeznaniu widać, że turecka Heva zaczęła ostatnio bardzo chwalić efektami swoich klientów. Więc na początek przykłady z tej kliniki. Oraz inny przykład z dobrym rezultatem z innej kliniki, który już wklejałem w innym wątku, ale nie będzie w tym jednym zbiorczym temacie. Oraz przykład z azjatyckiej kliniki. I takie znaczne efekty nawet ciężko znaleźć z typowych klinik FFS, i taki oto przykład z kliniki F2F, który chyba nieco blado wygląda, na tle powyższych. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 29 Maja Autor Members Napisano 29 Maja (edytowane) I tutaj jeszcze dobry przykład, że również linie recesyjne można na prostą wyprowadzić tym zabiegiem. I może się komuś przyda i zabieg ten stanie się alternatywą do HT. I jaka to oszczędność graftów...., które w razie potrzeby można wykorzystać na wykończeniówkę małym zabiegiem HT. EDIT: I jeszcze jeden dobry przykład na to, choć tutaj recesja była mniejsza. Edytowane 29 Maja przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members WygladPrzedeWszstkim Napisano 29 Maja Members Napisano 29 Maja Ciekawy temat, ale co jeśli mam wysokie czoło i gdyby je skrócić, to marszcząc czoło również linia włosów by mi się ruszała? Cytuj
Members antydhtor Napisano 29 Maja Autor Members Napisano 29 Maja (edytowane) 19 godzin temu, WygladPrzedeWszstkim napisał: Ciekawy temat, ale co jeśli mam wysokie czoło i gdyby je skrócić, to marszcząc czoło również linia włosów by mi się ruszała? Nic. Zwyczajnie tak ma być i tak to jest. Linia włosów rusza się u każdego podczas ''zmarszczania'' skóry na czole, robienia min, czy przesuwania skóry, tylko u jednego to zjawisko będzie widoczne w połowie czoła, a u innego w połowie czaszki albo nawet gdzieś z tyłu (przy NW6/7), a jeszcze u niektórych 1-3 cm nad brwiami. Wszyscy ludzie tak mają (no chyba, że kompletnie łysy - totalis albo po chemioterapii), tylko u jednych jest to bardzo wyeksponowane (niskie czoła, niskie linie, niełysiejący ludzie), a u innych będzie mało widoczne w połowie czaszki czy z tyłu głowy (NW3/4-7). Ja tak potrafię jak widać na poniższym zdjęciu, i to zdjęcie też z przed prawie 10 lat, bo teraz to może nawet bardziej schodzę nieraz. A jak znajdę, bo teraz na szybko nie znalazłem, to wstawię tu fotkę Ian'a D'Sa jak puszcza oczko - gdzie widać jak linia z jednego boku zjechała mu chyba na 5-10 mm nad brew. A nawet nie wiem czy to jego zdjęcie czasami nie jest już gdzieś na tym forum w innym moim wątku. Ale skoro w ogóle o to pytasz, to musiałeś się już pewnie w pewnym sensie w jakiś sposób przyzwyczaić do łysiny czy/i wysokiego czoła, albo/i wyrobic sobie też jakieś tam przekonania, bo tak to właśnie działa poniekąd, że np. łysy włochatego nie zrozumie i na odwrót, niski wysokiego i na odwrót, biedny bogatego i na odwrót, chudzielec koksa czy grubasa i na odwrót - i to nawet nie tylko sama kwestia jakiegoś przyzwyczajenia - poniekąd, tylko może być też jakaś stała cecha, często wrodzona i nawet niezmienna, jeśli np o wzrost chodzi. I nawet wielu lekarzy od HT na co dzień przez całe dekady przerabiający przypadki NW3-7 może nawet nigdy na oczy nie widzielo takich jak np. Ian D'Sa.... i zaś później pitolą te swoje farmazony o tych ''mięśniach czołowych''.... - stąd właśnie się to bierze - to całe niezrozumienie czy nieporozumienie, a nawet nietolerancja i nienawiść, ale pewnie i wielu niełysiejących z NW0 nie zna takich ludzi jak np. przykładowy Ian D'Sa - tak samo jak pewnie wielu wysokich (ok 2m i ponad) nie zna najwyższego człowieka świata w historii - 2,72 m wzrostu. A wszyscy przecież jesteśmy ludźmi i jakby wszyscy byli czy mieli być tacy sami, to było by: - raz kurewsko nudno, a dwa to cholernie właśnie nienaturalnie i sztucznie, maszynowo jak z taśmy chińskich robotów, a niestety wielu lekarzy od HT stara się właśnie tak ujednolicać wszystkich swoich pacjentów i robić im linie na jedno kopyto.... A poza tym statystyczny człowiek jest nikim. Mam nadzieję, że wszystko wytłumaczyłem. I nie musisz sobie ekstremalnie obniżać jak nie chcesz. Redukcję czoła robi zazwyczaj od 1 cm do nawet 8 czy więcej cm - taki był kiedyś przypadek, tylko nie u każdego dane liczby dałyby podobny efekt, i nie u każdego dałoby się obniżyć np. o te 8 cm, bo raz, że właściwości skórne są ograniczone, a dwa to gabaryty czoła/głowy danej osoby mogłyby być niewystarczające i byłoby to zwyczajnie niemożliwe. Edytowane 30 Maja przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 29 Maja Autor Members Napisano 29 Maja Nie znalazłem fotki o która mi chodziło, ale na tym zdjęciu z tej perspektywy wygląda jakby prawie czoła nie miał. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi