Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć coraz bardziej zastanawiam sie nad przeszczepem włosów a dokładniej zakola i moze troche nizej linia wlosow czy jest sens wogole to robić czy moge se pogorszyc tylko no i pytanie czy w Polsce uda sie zrobić zeby bylo dobrze ? 20250626_221726.thumb.jpg.20759cb7700d838f1862e37aae5fce3b.jpg

20250626_221937.jpg

• Members
Napisano

Nie, w Polsce się przeszczepów nie robi. Najprędzej w Turcji bo jest dużo taniej i dużo lepsza jakość. Szkoda w ogóle ryzykować bo jak Ci ktoś raz zmarnuje włosy do przeszczepu to później już ciężko będzie cokolwiek zrobić.

Sens jest, o ile zaczniesz stosować coś na wypadanie włosów np finasteryd bo wypadanie u Ciebie raczej dalej postępuje. Zrobią Ci przód a środek zacznie wypadać i co wtedy?
Część klinik samo z siebie nawet zaleca stosowanie finasterydu po przeszczepie. 

• Like 1
  • Members
Napisano (edytowane)

Ogólnie biore nezyr juz od 1,5 roku chyba ,  ale delikatnie jednak te przerzedzenia  i zakola wydaje mi sie powiekszają . Tez sie martwie o to ze przod zrobie i srodek moze wyłysieć chociaz mam nadzieje ze nie tak szybko ale do takiej Turcji nie wiem czemu ale chyba bym sie bał jechać 

Edytowane przez Adrian95
  • Members
Napisano
Godzinę temu, Adrian95 napisał:

Ogólnie biore nezyr juz od 1,5 roku chyba ,  ale delikatnie jednak te przerzedzenia  i zakola wydaje mi sie powiekszają . Tez sie martwie o to ze przod zrobie i srodek moze wyłysieć chociaz mam nadzieje ze nie tak szybko 

Możesz przejść na dutasteryd. U kilku lekarzy w tym kraju dostaniesz bilet do apteki na to. 

1 godzinę temu, Adrian95 napisał:

ale do takiej Turcji nie wiem czemu ale chyba bym sie bał jechać 

A dlaczego byś się bał jechać do Turcji ?  Zjedzą Cię tam ? Chłopie do Turcji latają na HT z całego świata, a lotniska, hotele i ulice pełne są pacjentów HT, poza tym Turcja to spokojny kraj bardzo często odwiedzany przez turystów i chyba nawet jeden z najspokojniejszych jeśli chodzi o tamten region, tamtejszą kulturę czy wyznanie. Chyba za dużo się nasłuchałeś tej rasistowskiej propagandy z Polski i z Europy, bowiem biali mówią w najgorszym kontekście o wszystkich innych, tylko nie o sobie, o swoich zbrodniach, i nie o tym co sami odpierdalali na przestrzeni wieków i nadal jeszcze odpierdalają.

• Like 1

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Bardziej się boję o to że nie jestem w stanie dogadać się z lekarzem bo słabo nawet z angielskim i tez dużo osób pisało że nienaturalnie i jednolicie każdemu robią ta linie wlosow ? 

• Members
Napisano
24 minuty temu, Adrian95 napisał:

Bardziej się boję o to że nie jestem w stanie dogadać się z lekarzem bo słabo nawet z angielskim 

To było tak od razu pisać - byłoby wiadomo o co chodzi. Są tureckie kliniki z jakimś polskim przedstawicielem/konsultantem i nawet na forum masz takie, ponadto co to za problem wynająć tłumacza (chyba i tak byłoby w sumie taniej z tłumaczem w najtańszych tureckich klinikach niż w PL), albo zabrać ze sobą kogoś kto się dogada ?

28 minut temu, Adrian95 napisał:

i tez dużo osób pisało że nienaturalnie i jednolicie każdemu robią ta linie wlosow ? 

To samo można też powiedzieć o innych klinikach i np. o BHR, ale od tego chyba ma się język co ? A ponad to żeby nie było żadnych nieporozumień to kwestię linii ustala się podczas konsultacji jeszcze przed zabiegiem, a nie siedząc na fotelu czy leżąc na leżaku w klinice i po tym jak już zapłacone.

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

Co do tłumacza, to jeszcze jest opcja używania tłumacza na urządzeniach (które raczej teraz wszyscy mają) - wystarczy mówić do tego, a na ekranie pojawia się tekst w języku rozmówcy. Zawsze jest to jakaś deska ratunku w przypadku problemów i braku tłumacza, i bezkosztowo. Sam nie tak dawno rozmawiałem w ten sposób z Holendrem. A sztuczna inteligencja jest coraz mądrzejsza i coraz lepiej i dokładniej tłumaczy - już nie jest to co było 20 lat temu, że co zdanie to były farmazony, brednie i herezje wyświetlane.

• Members
Napisano

Wydaje się bardzo tanio . Ciekawe jak opinie o tym bo czytałem o jeszcze jednej klinice która jest tu często polecana na forum to 1500 euro różnicy