Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Będzie ogarnięte na dniach. Jest zmiana serwera, bo wcześniejszy usługodawca był bardzo kiepski... Także w tym tygodniu powinno wszystko wrócić do normy

Pozdrawiam

• Members
Napisano

Panowie mam minoxidil 5% oraz Ru. Z racji tego, że nie mam w ogóle czasu na odczekanie od danej wcierki ,zamierzam stosować razem. Napiszcie jak chłop chłopu co ile czego aby roztwór był stabilny i dobry na początek. Moge stosować 3 x dziennie.

• Members
Napisano

Wczęsniej wyczytałem ,że co tydzień by wystarczyło, ale im cześciej to wiadomo lepiej.

Sam zamierzam mieszać z minoxem i z tego co wiem, to już nie trzeba Kb

• Members
Napisano

Tak, chcę minoxa jako pojazd. Też gdzieś wyczytałem, że co tydzień można robić i tak zamierzałem. Pozostaje tylko kwestia mieszania i żeby to starczyło na tydzien codziennie po 2 ml. Szukałem i szukalem i nic nie mogę znaleźć.

• Members
Napisano

ale co tu mieszać, przygotuj szklany pojemnik zakrecany, najlepiej ciemne szkło, nalej tyle minoxa ile potrzebujesz na te kilka dni dodaj 5% RU i wymieszaj i koniec.

• Members
Napisano

no wlasnie tez tak cche zrobic ale jeszcze do tego dochodzi spirytus. cytat z postu zioma :

porcja na 10dni: 0,5-1g RU + 4g spirytus(96%) + 15g Kirkland (5%)

tylko nie wiem czy kolejnosc jest wazna czy wszystko na raz i gra

• Members
Napisano

nie kazdy dodaje spirytus, np do stemoxa nikt, zalezy tez jaki minox masz, do jednego spir sie przyda do drugiego nie, najpierw minox spirytus zmieszaj potem dodaj ru

• Members
Napisano

mam zamiar kupic Alopxy (chyba najtaniej teraz wychodzi), na necie sklad podany to minox i tyle rozumiem ze jak w skladzie nie podaja spirytusu to dodajemy sami i Ru gra ?

• Members
Napisano

Panowie stosuję Ru w Minoxidilu 5% Fologain P5 i tu pare pytań odnośnie tej wcierki:

1 Czy po dodaniu spirytusu wcierka będzie się lepiej wchłaniała i nie będzie pozostawiała białego nalotu?

2 Czy przed każdym użyciem wcierki myjecie głowę czy tylko raz dziennie ? Dodam, że czas pomiędzy nakładaniem wcierek to ok 7h, Myje przed każdym użyciem wcierki ( przychodzę z pracy, kąpiel i ok godz 16 nakładam wcierkę i ok 23 druga i tak codziennie)ale na dłuższą metę staje się to uciążliwe.

• Members
Napisano

jak długo nadaje się do użycia niemieszane RU oraz KB. (temp. pokojowa, w szafce)

Bo o ile o Ru to ponoć ~6 miesięcy z tego co wyczytałem to o Kb nie mogę nic znaleźć

• Members
Napisano

RU w zamrażarce 2lata (w temp pokojowej nie wiem, lepiej jak najkrócej). KB rok czasu w temp pokojowej. Najlepiej mieć KB już gotowe z Spirolem, wtedy dłużej zachowuje świeżość.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Panowie mam pytanie. Przez przypadek matka zamiast RU dała do zamrażarki pojazd KB SOL który sie zamroził i teraz go odmrażam. Nadaje sie to jeszcze do użytku. Prosze o odpowiedź zamierzam od jutra to stosować?

• Members
Napisano
Panowie mam pytanie. Przez przypadek matka zamiast RU dała do zamrażarki pojazd KB SOL który sie zamroził i teraz go odmrażam. Nadaje sie to jeszcze do użytku. Prosze o odpowiedź zamierzam od jutra to stosować?

Nadaje. Tylko zobacz dokładnie jak się to wszystko przygotowuje

• Members
Napisano

Po rozmrożeniu KB SOL odlałem 20ml do flakonika i wsypałem do tego 1g RU. Mieszałem około godzinę i na powierzchni powstaje piana a same RU nie chce się rozpuścić. Nie wiem co mam dalej robić ?? Prosze o poradę czy to normalne

• Members
Napisano
Po rozmrożeniu KB SOL odlałem 20ml do flakonika i wsypałem do tego 1g RU. Mieszałem około godzinę i na powierzchni powstaje piana a same RU nie chce się rozpuścić. Nie wiem co mam dalej robić ?? Prosze o poradę czy to normalne

Czytałeś jak przygotować KB z koncentratu?

• Members
Napisano

Odważnie zapytam, czym różni się ten http://allegro.pl/etanol-alkohol-etylow ... 80280.html od kupowanego w spożywczaku za 50 zł?

Czytałeś jak przygotować KB z koncentratu?

Właśnie dlatego warto byłoby podwiesić wątek z poradnikiem odnośnie koncentratu (bo o ten chodzi, prawda?), ja go szukałem za każdym razem, aż nie dodałem do zakładek