Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 Mariusx. Oni wszystko wyliczyli Tobie przez internet? A jak na miejscu się okazało? To jak to się pokryło z tym co ustalaliście przez internet? Przez internet wyliczyli że mój obszar łysienia wynosi 190 cm2 a na konsultacjach okazało się że obszar wynosi tylko 120 cm2. Tam chyba 3/4 pacjentów ma robione 5000 graftów. W piątek każdy z nas czterej miał robione 5000. Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 Wiedziałem Szkoda tylko tych dodatkowych graftów, które pobrali . Przydałyby się na później Cytuj
Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 to chyba raz na zawsze pozbyłeś problemu? bardzo miałeś przerzedzone obszar zabiegu skoro tyle graftów weszło, jaka gęstośc sadzenia Na cały obszar 120 cm2 poszło średnio 90+ włosów na cm2 (40 graftów) więc sporo, jednak dr Koray powiedział że bez Finasterydu wrócę do niego za 2 lata. Cytuj
Members rhodos2012 Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 na fina szkoda zdrowia, ale obszar który masz zrobiony spokojnie na 6-7 lat powinien zakrywać łysienie, z 5000 gratów wyrośnie Tobie z 12 tyś włosów, to sporo, nawet jak utracisz w dalszych miejscach Cytuj
Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Oni chcieli wziąć kasę za 5000 graftów i tyle wzięli . Przecież wszyscy wiemy , że on nie potrzebował 5000 graftów. Tym bardziej , że pobrali dużo graftów wielowłosowych. Dr Koray radził żebym zrobił przód a koronę odzyskał dzięki Finasterowi, tyle że ja do fina raczej nie zamierzam wracać więc zrobiłem na zapas. Zresztą na przód poszło ok 70 graftów/cm2 natomiast na koronę przeszczepiono 30 graftów/cm2 więc to nie jest jakaś super gęstość, u mnie jest mało graftów ale za to dużą część stanowią wielowłosowe. Edytowane 26 Marca 2015 przez Gość Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 Ja nie chcesz brać fina ,to zainwestuj w Ru . Tyle kasy wydałeś , więc warto zatrzymać efekt jak najdłużej . Cytuj
Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 Tyle że np. 20-letnia kuracja RU kosztuje 48000 zł, to ja już wolę wrzucić kolejne 7000 włosów na górę za mniejszą kasę. Zresztą powinno mi tam wyrosnąć 90 włosów/cm2 więc chyba nie powinno być prześwitów. Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 Widzisz z Turkami jest tak , że robią duże przeszczepy nawet jak nie jest to konieczne . Już w przypadku Norda zdziwiłem się , że poszło 2500 graftów , a linię na zakolach miał poprawioną bardzo konserwatywnie . Tylko skąd weźmiesz te dodatkowe 7000 włosów ?Robią BHT W Asmed ? Cytuj
Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) zostało mi jeszcze 3400 graftów x 2,2 włosów na graft. Pytałem się Koraya czy robią BHT a ten powiedział mi że ja nie potrzebuję BHT. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Gość Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 Jak dla mnie to abstrakcja , chociaż życzyłbym Tobie , aby tak było . Cytuj
Members rhodos2012 Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 a miałeś zastrzyki z osocza krwi? jako ddoatkowy zabieg, czy darowałeś sobie Cytuj
Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 Miałem robione z tyłu głowy, z boku tylko zmasowali w skórę, nie wiem czy to coś da. Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 Ten Koray to chyba szaleniec. Pobrali ponad 5000 graftów i twierdzą ,że masz dodatkowe 3400 do pobrania bez szody dla donoru .Masz niestety chu#$$%$#wy donor pod względem ilościowym . Na twoim miejscu nie planowałbym następnego zabiegu w tym momencie, tylko zabrałbym się za Ru .Ale decyzja należy do Ciebie . Cytuj
Members Mariusx Napisano 1 Lutego 2015 Autor Members Napisano 1 Lutego 2015 A kto powiedział że ja planuję jakiś zabieg teraz, po prostu na konsultacjach dowiedziałem się że mój donor to ok. 8500 graftów i tyle. Cytuj
Members rhodos2012 Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 na zdjęciach kliniki i forum dr Koraya, pokazywali że 5000 fue to robią dla kompletnie łysych, a na tki jak Twój obszar to około 3 000 fue, a tu widać, że ppraktyka idzie w hurt, ale trzyam w kciuki za ciebie i zeby odrost był jak najlepszy Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Lutego 2015 Members Napisano 1 Lutego 2015 Każda osoba , która zrobiła przeszczep , a nie stosuje blokera musi się zastanowić czy taki bloker stosować , czy zdać się tylko i wyłącznie na następny zabieg w przyszłości .Jeśli w tym momencie obstawisz opcję : tylko przeszczep w przyszłości ( bez stosowania blokera ) , a te dodatkowe 3400 graftów okażą się później palcem na wodzie pisane to będzie problem.No chyba ,że jesteś w stanie zaakceptować niższą gęstość na koronie w przyszłości . Łysienie prawdopodobnie będzie postępować , więc temat wróci prędzej czy później . Cytuj
Members tadek Napisano 2 Lutego 2015 Members Napisano 2 Lutego 2015 zapomniałeś dodać że istnieje jeszcze opcja taka jak BHT. Cytuj
Members sugaar Napisano 2 Lutego 2015 Members Napisano 2 Lutego 2015 Owszem istnieje taka opcja , ale nie dla każdego i raczej nie w Asmed.Poza tym dochodzą jeszcze kwestie finansowe, ponieważ dobrze zrobione BHT kosztuje więcej, a chirurgów, którzy wykonują takie zabiegi na najwyższym poziomie jest niewielu.Np. Feriduni wyklucza pobieranie graftów z brody ( a to jest duży i dobry donor BHT ) ze względu na bliznowacenie . A nie każdy ma dobrze owłosioną klatkę.Wątpię czy większość łysiejących udźwignie finansowo przeszczepienie np.5000 włosów ( głownie jednowłosowych ) z innych partii ciała . To są jednak duże pieniądze , a kolega Mariusx nie bez powodu pojechał akurat do Turcji . Cytuj
Members Mariusx Napisano 2 Lutego 2015 Autor Members Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Pora podliczyć ile mnie to łącznie kosztowało Przeszczep - 12500 euroPRP - 300 euroPakiet medyczny - 240 euroNocleg - 600 euroTransport z lotniska - 90 euroBilet lotniczy - 300 euroWiza - 25 euroRAZEM - 13785 euro x 4,30 zł = 59275,5 zł Edytowane 2 Lutego 2015 przez Gość Cytuj
Members nord Napisano 2 Lutego 2015 Members Napisano 2 Lutego 2015 Te 8400 gr z donoru może być faktycznie możliwe bo to zależy od kształtu głowy a twoja jest z tyłu wysoka i w związku z tym powierzhnia jest odpowiednia większa. Jednak zastanawiam się czy nie za wysoko pobrał ci grafty bo tam może cię dopaść łysienie ale nie musi. Cytuj
Members Mariusx Napisano 2 Lutego 2015 Autor Members Napisano 2 Lutego 2015 Nie sądzę, mam taką samą linię łysienia jak mój tatuś. W ogóle mam trochę większą głowę, 58 cm obwodu. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 2 Lutego 2015 Napisano 2 Lutego 2015 Ale kasa to wszystko jest masakra!! Taka duzo kase czlowiek laduje we wlosy a i tak problem w polowie nie jest nawet zalatwiony;/ Wciaz patrzac na plusy i minusy obawiam sie podjac ht, zrobic i wylozyc kase to nie wszystko, bo jak pozniej sie takiej duzej kasy juz nie uzbiera, albo donoru zacznie brakowac to bedzie powazny problem.... Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members nord Napisano 3 Lutego 2015 Members Napisano 3 Lutego 2015 Później powinno być klonowanie włosów. Zastanawiam się tylko dlaczego teraz nie jest to dostępne, sklonowali owcę to włosa nie mogą Cytuj
Members sugaar Napisano 3 Lutego 2015 Members Napisano 3 Lutego 2015 Przecież te sklonowane włosy będą kosmicznie drogie . Nie ma sensu zawracać sobie tym głowy . Cytuj
Members Radek Napisano 3 Lutego 2015 Members Napisano 3 Lutego 2015 To i tak przez kilka lat będzie pewnie tylko dla najbogatszych. Cytuj Fin
Rekomendowane odpowiedzi