Members dzikibeduinek Napisano 9 Grudnia 2014 Members Napisano 9 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Po kilku tygodniach czytania forum zdecydowałem się powalczyć o włosy. Mój dziadek był łysy więc tłumaczyłem sobie dłuższy czas, ze nic się nie da zrobić ale po przeczytaniu wielu tematów i obejrzeniu wielu zdjęć zarówno na tym forum jak i zagranicznych, przekonałem się, że jednak jest światełko w tunelu. Z ciekawostek to usłyszałem od Pani dermatolog z miasta - "Pan się krócej ścina i tyle"... Powoli spływają środki do kuracji rozpisanej przez zioma czyli kuracja z preparatami: RU w KB solution, SABA gel, nizoral. Kupiłem tez wagę http://allegro.pl/waga-kieszonkowa-jubi ... 70148.html i zastanawiam się jeszcze czym to RU aplikować ? Czy pipetką czy atomizerem ? Sytuacja na głowie na dzień dzisiejszy wygląda tak: download/file.php?mode=view&id=1382 download/file.php?mode=view&id=1383 Zdaję sobie sprawę, że jest to ostatni dzwonek. Dlatego też nie czekając na efekty kuracji zacząłem badać temat HT. Obecnie utrzymuję kontakt z kilkoma zagranicznymi klinikami (wiem, że polskie odpadają). Na dzień dzisiejszy wszystkie oceniają potrzebę przeszczepu 800/1000 grafów na czubku głowy i około 3000 na przodzie. Natomiast ASMET dodatkowo napisali mi, że po HT rekomendują mi stosowanie Fina. Na moje pytanie jakie mają zdanie na temat RU odpisali: "Finasteride is much more effective than RU and it is recommendable for preventing your hairless and maintain your original hair." Cóż...Fina nigdy nie zastosuję także jakoś tak w kropce jestem w tym temacie. Liczę na zahamowanie procesu łysienia przez RU. Do czasu znalezienia leku cud Cieszę się, że znalazłem forum bo naprawdę daje nadzieje i mi się chce Na początek tyle. Cytuj
Members vystelior Napisano 10 Grudnia 2014 Members Napisano 10 Grudnia 2014 Dlaczego nie chcesz stosować fina (nie żebym namawiał, bo to oczywiście jest tylko i wyłącznie twoja decyzja) ? Fin w połączeniu z innymi środkami dałby Ci naprawdę sporą szansę na istotny odrost na czubku i praktycznie całej górze włącznie z językiem na przodzie. Cytuj
Members dzikibeduinek Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Members Napisano 11 Grudnia 2014 Bo nie wyobrażam sobie choćby najmniejszych efektów ubocznych o których czytałem... A takie maila dzisiaj dostałem z ASMED: "Doctor said that it will not make sense to operate just vertex without fixing the frontal part. He recommends you to use finasteride for 6 months for maintain your vertex area, maybe it will help you and you will not need to operate the vertex. In your case you should fix the frontal area first of all." Cytuj
Members vystelior Napisano 11 Grudnia 2014 Members Napisano 11 Grudnia 2014 Wszyscy zalecają Ci fina, bo w Twoim przypadku faktycznie mógłby on pomóc. Cytuj
Members dzikibeduinek Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Members Napisano 11 Grudnia 2014 OK, pytanie: czy po tych 6 miesiącach gdy odstawiłbym fina nie polecą mi włosy ? Cytuj
Members vystelior Napisano 11 Grudnia 2014 Members Napisano 11 Grudnia 2014 Jeżeli nie chce Ci się bawić w RU, Minoksa (ryzykowna sprawa, istnieje ryzyko linienia oraz "uzależnienia" włosów) i saba gele itp to finasteryd sam w sobie może pomóc. Jednak 6 miesięcy to chyba nieco za krótko. Chyba raczej 12 miesięcy to minimum. Czy włosy potem wypadną jak zaprzestaniesz brać ? Pewnie tak ...ale chyba i tak warto, bo potem jak coś odrośnie to możesz próbować to zatrzymać innymi środkami. Cytuj
Members dzikibeduinek Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Members Napisano 11 Grudnia 2014 Dlatego też mam już 10g RU, Kb sol. Sabę z hydro i ruszam z wcierkami. Zobaczymy jakie da to efekty. Fin to dla mnie ostateczność... Cytuj
Members vystelior Napisano 11 Grudnia 2014 Members Napisano 11 Grudnia 2014 Jakbyś do ru, saba itd dodał fina to podejrzewam, że przy odrobinie szczęścia mógłbyś mieć niesamowite odrosty. Cytuj
Members djmostek Napisano 27 Grudnia 2014 Members Napisano 27 Grudnia 2014 @dzikibeduinek i jak wieści z frontu? Cytuj 23.02.2019 - początek kuracji RU + KB, stężenie 5%
Members dzikibeduinek Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Members Napisano 29 Grudnia 2014 Kuracja trwa. Na dzień dzisiejszy nic nadzwyczajnego się nie dzieje poza tym, że już drugi raz jestem przeziębiony. Będę wrzucał zdjęcia co miesiąc, także jeszcze trochę. Dostałem na 2-3 dni łupieżu od momentu jak zacząłem aplikować RU z KB ale teraz już skóra głowy się przyzwyczaiła. Na obecną chwilę to tyle. Cytuj
Members dzikibeduinek Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Members Napisano 16 Stycznia 2015 Minął miesiąc. Codziennie rano RU ok 10-12 psiknięć czyli 1ml/1,2 ml. Co 2 dzień Nizoral - od dzisiaj przerzucam się na szampon Pirolam. Na codzień jakiś hiszpański szampon z saw palmetto. SABA - tutaj najtrudniejsza sprawa. Raz w tygodniu. Bardzo boli mnie głowa na drugi dzień. Nakładam na noc na zakola i czubek głowy. Dzisiaj kupiłem jeszcze cynk helat. Myślę tez o biotynie. Zdjęcia poprzednie jak i te co teraz wrzucam zaraz po wizycie u fryzjera. Obserwacje: wypada mi znacznie mniej włosów tj. widzę dziennie może z 10 szt, wcześniej widziałem ze 40. Uboków brak - poza tym co piałem, ze pewnie alkohol z KB podrażniał mi skórę i miałem łupież ale już się uspokoiło. Jedynie jak rano nałożę RU to włosy są jakby tłuste, klejące trochę. Tyle, lecimy kolejny miesiąc Cytuj
Members adas Napisano 16 Stycznia 2015 Members Napisano 16 Stycznia 2015 Jak działa Ci ta waga, bo mam taką samą i mnie wkurza. Po nasypaniu RU potrafi zmieniać się w zakresie 1,5-1,7 bez dotykania... Cytuj
Members dzikibeduinek Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Members Napisano 16 Stycznia 2015 Nie mam aż takich problemów. Potrafi się zmienić ale raczej z 1,53 na 1,55 czyli niewiele. Ja sypię RU do jakiegoś pojemniczka, robię tarę i dosypuję Ru do potrzebnej wartości. Nie sypię go bezpośrednio na wagę. Cytuj
Members adas Napisano 16 Stycznia 2015 Members Napisano 16 Stycznia 2015 Ok, ja także sypię do pojemniczka ... Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 dzikibeduinek jaka sabe uzywasz??!! Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members dzikibeduinek Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Members Napisano 17 Stycznia 2015 Z hydro. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 17 Stycznia 2015 Napisano 17 Stycznia 2015 Dziwne,ze tylko raz w tyg stosujesz z hydro i masz uboki.... Nie powinno nic byc tym bardziej iz co 2-4 dzien powinno sie stosowac, to tez wiele Ci nic nie da pewnie... Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members Mesjasz Napisano 18 Stycznia 2015 Members Napisano 18 Stycznia 2015 Jakbyś do ru, saba itd dodał fina to podejrzewam, że przy odrobinie szczęścia mógłbyś mieć niesamowite odrosty. Vysteriol, skąd ta dziwna obsesja na punkcie przekonania go do fina? o O. Bardzo dobrze robi, kuracja jest konkretna, widać że poczytął a fin to antyczna i czasami niebezpieczna substancja. I nim założysz że jestem teoretykiem. Przyjmnowałem go przez 10 lat bez przerwy, możliwe że najdłużej na tym forum. Na szczęście dwa lata temu poszedłem po rozum do głowy. Przy tej kuracji fin jest zupełnie nie potrzebny, a podejscie "dołóż finasteryd to może odzyskacz trzy włosy więcej!" jest troche dziwne. To niech od razu dołoży dutasteryd i flutamid wewnętrznie. Wtedy możliwe że odsyka pieć więcej. Cytuj
Members dzikibeduinek Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Members Napisano 18 Stycznia 2015 Dziwne,ze tylko raz w tyg stosujesz z hydro i masz uboki.... Nie powinno nic byc tym bardziej iz co 2-4 dzien powinno sie stosowac, to tez wiele Ci nic nie da pewnie... Może się przyzwyczaję, mam taką nadzieję, że się uspokoi. Za każdym razem jak go stosuję to rano głowę mam ciężką. Widzę natomiast jak zmienia się skóra po stosowaniu saby. Kiedyś jak jeden dzień nie umyłem włosów to na drugi dzień już miałem łupież, swędzenie i nieprzyjemny zapach skóry głowy. Teraz jest znacznie lepiej. Generalnie idę dalej, nie nastawiałem się na jakieś błyskawiczne efekty kuracji, wiem, że potrzeba czasu. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Dziwne,ze tylko raz w tyg stosujesz z hydro i masz uboki.... Nie powinno nic byc tym bardziej iz co 2-4 dzien powinno sie stosowac, to tez wiele Ci nic nie da pewnie... Może się przyzwyczaję, mam taką nadzieję, że się uspokoi. Za każdym razem jak go stosuję to rano głowę mam ciężką. Widzę natomiast jak zmienia się skóra po stosowaniu saby. Kiedyś jak jeden dzień nie umyłem włosów to na drugi dzień już miałem łupież, swędzenie i nieprzyjemny zapach skóry głowy. Teraz jest znacznie lepiej. Generalnie idę dalej, nie nastawiałem się na jakieś błyskawiczne efekty kuracji, wiem, że potrzeba czasu.No przy saba z beta sa spore uboki, tego swinstwa dlugo sie nie da stosowac ale z hydro jak sie stosuje co 2-4 dzien jest o wiele lepiej. Oczywiscie tez mam uboki, ale idzie sie przyzwyczaic. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members Maciej233 Napisano 18 Stycznia 2015 Members Napisano 18 Stycznia 2015 Angel, a jakie masz uboki po saba w hydro? Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 19 Stycznia 2015 Napisano 19 Stycznia 2015 Lekki bol glowy i watroby... I co zaczyna mnie ostatnio niepokoic to po kilku godzinach trzymania tego na glowie klocie w prawym boku/i sercu- problem z oddychaniem. Myslalem ze to przez minox, ale jak stosuje minox bez saba to nic takiego sie nie dzieje. Calkiem mozliwe, ze takie dzialanie wzmozone jest dzialaniem minoxa plus saba bo w takiej kolejnosci stosuje. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members ziom1990 Napisano 19 Stycznia 2015 Members Napisano 19 Stycznia 2015 Lekki bol glowy i watroby... I co zaczyna mnie ostatnio niepokoic to po kilku godzinach trzymania tego na glowie klocie w prawym boku/i sercu- problem z oddychaniem. Myslalem ze to przez minox, ale jak stosuje minox bez saba to nic takiego sie nie dzieje. Calkiem mozliwe, ze takie dzialanie wzmozone jest dzialaniem minoxa plus saba bo w takiej kolejnosci stosuje. Angel pisałem wielokrotnie żeby rozdzielić stosowanie tych dwóch substancji. Zobacz w dziale artykuły co pisałem o kuracjach. Wiem natomiast że ciężko będzie Ci to jakoś pogodzić Cytuj
Members tedzik Napisano 19 Stycznia 2015 Members Napisano 19 Stycznia 2015 Lekki bol glowy i watroby... I co zaczyna mnie ostatnio niepokoic to po kilku godzinach trzymania tego na glowie klocie w prawym boku/i sercu- problem z oddychaniem. Myslalem ze to przez minox, ale jak stosuje minox bez saba to nic takiego sie nie dzieje. Calkiem mozliwe, ze takie dzialanie wzmozone jest dzialaniem minoxa plus saba bo w takiej kolejnosci stosuje. Kurde mam to samo, a nie stosuje minoxa (tylko Propecia). Zamieniłem beta na hydro ale wciąż uboki te same. Ja chyba odpuszcze Sabe bo mnie to troche przeraża. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 19 Stycznia 2015 Members Napisano 19 Stycznia 2015 Lekki bol glowy i watroby... I co zaczyna mnie ostatnio niepokoic to po kilku godzinach trzymania tego na glowie klocie w prawym boku/i sercu- problem z oddychaniem. Myslalem ze to przez minox, ale jak stosuje minox bez saba to nic takiego sie nie dzieje. Calkiem mozliwe, ze takie dzialanie wzmozone jest dzialaniem minoxa plus saba bo w takiej kolejnosci stosuje. Kurde mam to samo. Zamieniłem beta na hydro ale wciąż uboki te same. Ja chyba odpuszcze Sabe bo mnie to troche przeraża. Osobiście przez używanie w przeszłości dużych dawek beta, nawet niewielkie ilości hydro powodują u mnie osłabienie organizmu. Dlatego jeśli ktoś zaczyna przygodę z SABA to nie powinien stosować nic mocniejszego niż hydro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi