Members antydhtor Napisano 17 Kwietnia 2015 Members Napisano 17 Kwietnia 2015 Wszyscy wiemy a przynajmniej powinniśmy wiedzieć że włosy (każdy z osobna) ma swoje tzw. fazy wzrostu. Anagen jest tzw. fazą wzrostu właśnie z tego całego cyklu. Wg. naukowców badaczy a obecnie opiń puplicznych już faza ta może trwać maksymalnie kilka lat, różnie źródła różnie podają, niektóre że tylko ok. 3-4 lata inne że 5-7. Wiadomo powszechnie i nie jest to trudne do sprawdzenia i udowodnienia że włosy przeciętnie rosną powoli ok. 1 cm miesięcznie. Zakładając że NAWET JEŚLI ANAGEN TRWAŁ BY 10 LAT co podobno nie możliwe jest, łatwo obliczyć że w ciągu tych 10-u lat nieobcinane włosy osiągnęły by długość 1,2 m i poniekąd jest taka długość możliwa bo wiele osób takie ma i to płci obojga. Także udowodnione namacalne dowody. Ale ja nie otym, a o tym https://www.youtube.com/watch?v=hYaYCPmFWKw JAK TO ZATEM MOŻNA RACJONALNIE WYTŁUMACZYĆ WIERZĄC W PRZYJĘTE OGÓLNIE PRAWIDŁA ŻE ANAGEN TRWA MAX KLIKA LAT ?DODATKOWO ŻEBY BYŁO ŚMIESZNIEJ I CIEKAWIEJ - TO MĘŻCZYZNA CZYLI Z NATURY GORSZA JAKOŚĆ WŁOSÓW. CO TO JEST ZA FENOMEN ? A JEŚLI TO ZUPEŁNIE NORMALNE CAŁE TEORIE NAUKOWE MOŻNA WSADZIĆ MIĘDZY BAJKI. Zaczynam żałować że żem wielokrotnie obcinał włosy bo chciałbym to sprawdzić czy rzeczywiście tak się da. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Members Napisano 4 Czerwca 2015 Dlaczego do tej pory nikt mi nie odpowiedział? Nie ma mądrego? Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members rodimson Napisano 8 Lutego 2017 Members Napisano 8 Lutego 2017 Myślę, że nawet jakby tam mu włos wypadł w tym jednym wielkim dredzie, jaki posiada na głowie, to zostanie tam splątany na lata i w związku z tym wątpię, żeby miał ciągły choćby jeden włos od końcówki do głowy. Jak zza tapczanu wyciągniesz syfy, to też będzie kurz z włosami stanowiący jeden kołtun o czasami pokaźnej długości Cytuj
Members antydhtor Napisano 13 Lutego 2017 Autor Members Napisano 13 Lutego 2017 Myślę, że nawet jakby tam mu włos wypadł w tym jednym wielkim dredzie, jaki posiada na głowie, to zostanie tam splątany na lata i w związku z tym wątpię, żeby miał ciągły choćby jeden włos od końcówki do głowy. Jak zza tapczanu wyciągniesz syfy, to też będzie kurz z włosami stanowiący jeden kołtun o czasami pokaźnej długości Fakt to jest jeden wielki dred (dyskutowaliśmy już o tym na czacie), a fakt że ten dred jest wybitnie gruby (jak wąż BOA) w stosunku do gęstości włosów rosnących jeszcze na głowie, świadczy że jest to kołtun. Ten drugi facet który miał też ''wyjątkowo i niezwykle długie włosy'' też miał dredy (ale zwykłe pojedyńcze) co z pewnością przypadkowe nie jest, tzn. bo dredy umożliwiają przedłużenie włosów. Ale długość powiedzmy 1,8 m - do max jakiś 2,30 - 2,50 m jest na pewno możliwa gdyż nieraz widziałem filmy przedstawiające taką właśnie długość i były to włosy ''normalne'', a nie żadne dredy ani warkoczyki z których pomocą można byłoby ekstremalnie przedłużyć istniejące włosy. Tyle tylko że to były baby czyli wzrost nie jest hamowany przez androgeny. Jednak u kogoś nie łysiejącego (faceta) pewnie też byłoby możliwe aby długość włosów osiągnęła przynajmniej te 1,5 m - powinno być bez problemu gdyż np. z długością ok 1 m nie ma problemu i sam widziałem takich gości z tak długimi włosami, sam nawet miałem długość ok. 70 cm, a zakładając że taki facet kiedyś obcinał włosy na krótko, w tym ja również, a nawet oprócz tego także kilkukrotnie znacznie (bo o ok. 30 cm) skracałem włosy mając już długie, wiec z pewnością ten przykładowy 1 metr długości nie jest maksymalną długością którą można uzyskać pojedyńczej fazy wzrostu z jednego cyklu. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members kowalski92 Napisano 23 Lutego 2017 Members Napisano 23 Lutego 2017 Jestem ciekaw czy biorąc fina zwiększa się długość czas fazy telogen'owej, bo u mnie chyba już z 2-3 miesiąca mam włoski takie drobne na zakolach i cholera wiem w jakiej fazie one się znajdują czy rosną to trudno mi powiedzieć. Może to jest odrost nowy lub są to już zniszczone włosy przed dht tylko fin chyba nie zatrzymuję włosów nie naturalnie na głowie. Macie coś takiego, że na waszej głowie są włosy, które nie rosną a taki stan utrzymuję się dłużej niż 4 miesiące ?Włosy wypadają w ciągu 2-4 miesięcy, więc gdyby mi te włosy nie wypadały to mogę stwierdzić, że fin w jakiś sposób zatrzymuję ten proces tylko nie rozumiem jak one mi nie będą rosły to dziwnie będzie. Z czasem się okażę co to jest mam nadzieje, bo mam ich dość sporo na zakolach. Cytuj
Members antydhtor Napisano 9 Marca 2017 Autor Members Napisano 9 Marca 2017 Jestem ciekaw czy biorąc fina zwiększa się długość czas fazy telogen'owej, bo u mnie chyba już z 2-3 miesiąca mam włoski takie drobne na zakolach i cholera wiem w jakiej fazie one się znajdują czy rosną to trudno mi powiedzieć. Może to jest odrost nowy lub są to już zniszczone włosy przed dht tylko fin chyba nie zatrzymuję włosów nie naturalnie na głowie. Macie coś takiego, że na waszej głowie są włosy, które nie rosną a taki stan utrzymuję się dłużej niż 4 miesiące ?Włosy wypadają w ciągu 2-4 miesięcy, więc gdyby mi te włosy nie wypadały to mogę stwierdzić, że fin w jakiś sposób zatrzymuję ten proces tylko nie rozumiem jak one mi nie będą rosły to dziwnie będzie. Z czasem się okażę co to jest mam nadzieje, bo mam ich dość sporo na zakolach. Pofarbuj na skrajnie różny kolor, albo zgol całkiem żyletką to będziesz mógł obserwować czy rosną czy są w spoczynku. Jeśli to jest na zakolach to bardzo możliwe że rosną ale jednak bardzo powoli - nawet 10 razy wolniej niż pozostałe - tak też właśnie miałem. Pewnie że tak miałem że niektóre włosy były bardzo długo w stanie spoczynku (obserwowałem to z łatwością) zarówno te długie jak i te najkrótsze, część z nich (tj. z obu grup i tych długich i tych krótkich najmniejszych - i tutaj trudno powiedzieć czy były to nowe babyhair'y czy stare zminiaturyzowane do maxa, ale chyba jednak nowe w większości bo w moim przypadku było i jest dużo nowych na zakolach, a kiedyś nie było w ogóle na zakolach) wypadła, ale też niektóre jak widziałem, jak i też mocno mi się wydaje zaczęła rosnąć po czasie i nawet koło takiego włosa zaczął wyrastać nowy vellus z tego samego miejsca tak jakby bliźniak, a ten stary długi nie wypadł - jednak takie rzeczy w skromnych ilościach się chyba zdarzają, a ponad to: to bardzo trudno to dostrzec/dostrzegać i oceniać gdzieś na głowie w gąszczu, ale na linii bez problemu to zaobserwowałem - jak i wszystko wspomniane wcześniej, czyli fakt że np. na zakolach wolniej rosną, i że kilka było/jest w stanie spoczynku itp. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi