Members MojeFajnyWuosy Napisano 27 Maja 2015 Members Napisano 27 Maja 2015 Szukałem po zagranicznych forach i natknąłem się na informacje, że Retin-A + minox daję całkiem pokaźne rezultaty. Sam minox w pewnych przypadkach powoduję niesamowite a wręcz spektakularne zagęszczenia całkowicie gładkiej twarzy co zresztą widziałem udokumentowane na wielu fotorelacjach początkujących brodaczy. Spotkałem się także ze stosowaniem derma rollera w celu zwiększenia absorbcji minoxa i retina-a na twarzy.Oczywiście to jedynie stymuluje 'przyśpieszenie' działania genów. Z pustego i salomon nie naleję. Chciałbym tym samym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych użytkowników tego forum czy taka kuracja ma sens i w jaki sposób można złagodzić działanie w/w składników na buzi? Czy emu oil łagodziłby wysuszoną skórę i byłby jedyną alternatywą, czy prosty krem nivea spełniłby sam te zadanie? Dodam, że Retin-A stosowałbym także na pojawiające się na mojej buzi od czasu do czasu syfy, dwie pieczenie na jednym ogniu - rzekłbym nieskromnie. Co jeszcze moglibyście polecić, by przyśpieszyć przyrost a także zwiększyć gęstość włosów na twarzy? Po głowie chodzą mi jeszcze tylko kapsułki kapsaicyny. Cytuj
Members antydhtor Napisano 28 Maja 2015 Members Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Usunięty przeze mnie Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members MojeFajnyWuosy Napisano 29 Maja 2015 Autor Members Napisano 29 Maja 2015 A czy nie jest tak, że środki brane wewnętrznie hamują DHT (fin/dut) a inne używane miejscowo (RU,CB,minox) działają...miejscowo? Widzisz gdzieś tam konflikt interesów?W takim przypadku mógłbym trzymać włosy i boostować zarost aż do momentu, kiedy byłby satysfakcjonujący. A druga sprawa, co z Retin-A? To chyba ostatni po minoxie poważnie działający środek. W sumie ostatnim bastionem są tylko biotynki witaminki, ale czy one poprawiają włosy na twarzy?W żadne stymulatory DHT, prócz wysiłku fizycznego, nie zamierzam się bawić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi