Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
Naczytałeś się do tego jeszcze książek masonów jak potęga podświadomości? omg

Adas nie wszczynaj kłutni : )

Hurricane, powiedz mi czy Twoje podejście ma coś wspólnego z "ukrytymi terapiami"? też czytałem książkę i słuchałem większości wykładów Jerzego Zięby (zgadzam się z nim w 90% tego co pisze i mówi), ale w przypadku takich kwestii jak blaszka miażdżycowa, nowotwór itp. sprawa ma się zupełnie inaczej niż jak to jest w przypadku łysienia. Idąc jego tokiem rozumowania to włosy są właśnie postrzegane jako "nowotwór" dla organizmu, stąd rozkład czynników w obrębie skóry głowy i mieszków o których pisał wcześniej adas.

I wbrew temu co piszesz to jest to w mniejszym czy też większym stopniu sprawa genetyki. I zmianą nawyków życiowych tego niestety nie rozwiążemy. A nauka idzie po prostu w kierunku w którym uda się zablokować czynnik na samym końcu łańcucha, tak żeby jak najmniej zaingerować w organizm. I ma to związek z tym co wspomniałem, że nie leczy się w dzisiejszych czasach przyczyny tylko objawy : )

• Members
Napisano

Z tym samoleczeniem to jak z religią. Pamiętam, kiedyś moja Mama zamówiła jakieś winko lecznicze (odnośnie moich włosów hahaha) religijne. Na winku było napisane, trzeba wierzyć w jego skuteczność, modlić się, wyspowiadać i wierzyć. A na końcu dopisane Jak nie wyjdzie - to tak miało być. W tej chwili zrozumiałem, że to scam XD.

Takim tłumaczeniem to można sprzedawać przecier z rzepy na guza mózgu. Znaczy mnie to by zamknęli za takie praktyki, ale czarnych sukni nie lol.

• Members
Napisano
Z tym samoleczeniem to jak z religią. Pamiętam, kiedyś moja Mama zamówiła jakieś winko lecznicze (odnośnie moich włosów hahaha) religijne. Na winku było napisane, trzeba wierzyć w jego skuteczność, modlić się, wyspowiadać i wierzyć. A na końcu dopisane Jak nie wyjdzie - to tak miało być. W tej chwili zrozumiałem, że to scam XD.

Takim tłumaczeniem to można sprzedawać przecier z rzepy na guza mózgu. Znaczy mnie to by zamknęli za takie praktyki, ale czarnych sukni nie lol.

Tu nie chodzi o samoleczenie (dosłownie). Zanim się wypowiesz i wykpisz przynajmniej zobacz o co dokładnie chodzi.

Akurat rozumie o co chodzi Hurricanowi - a mianowicie o to że organizm sam przywraca się do stanu równowagi jak ma zapewnione odpowiednie otoczenie. Jedynym problemem w tej teorii w związku z łysieniem androgenowym jest fakt, że z dużym prawdopodobieństwem właśnie odrzucanie włosów jest dla organizmu tym procesem homeostazy.

Ziom ja czytałem ,,ukryte terapie " , jest świetna.

Radek: wpłać na fundację w takim razie w celu umożliwienia badań nad medycznym wykorzystaniem oleju z konopi : ) Co prawda nie było tego w książce, ale sprawa szczytna

• Members
Napisano

Już dawno nie odzywałem się na tym forum - tylko co jakiś czas zachodzę bo wiem,że w końcu zobaczę pogrubiony temat "Koniec z łysieniem,wynaleziono skuteczną metodę leczenia".Aż wyobrażam sobie napływ adrenaliny na ten widok:)))Wolę kreować takie myślenie niż ciągłe logiczne i naukowe wywody,to tylko blokuje.Kto by kiedyś pomyślał o tych wszystkich wynalazkach jakie mamy teraz a jednak znalezli się wizjonerzy w każdej dziedzinie życia,którzy dokonywali wielkich odkryć.

Warto wysłuchiwać śmiałych teorii bo to znaczy,że ktoś szuka klucza do prawdy a to,że niema pokrycia z obecną dostępną wiedzą niema znaczenia.

Póki co nie znaleziono jednoznacznej przyczyny łysienia bo gdyby tak było to choć jedna osoba na świecie odzyskałaby utracone włosy - a wszystkie dostępne sposoby leczenia mają na celu likwidacje skutku jakim jest utrata włosów a nie przyczyny,która by raz na zawsze załatwiła problem.

W każdym razie myślę,że dzięki obecnej rzeczywistości w jakiej żyjemy - łatwej dostępności informacji ogólnoświatowej,wymianie zdań,technologi ktoś ułoży puzzle w całość.

• Members
Napisano

Ludzie już odzyskują utracone włosy pgd2 down, pge2 up.

Info poruszone przez autora tematu są już dawno rozstrzygnięte przez wielu fanatyków zdrowego odżywiania. I nic nie dają.

łysienie jest w pewien sposób naturalne, więc trzeba z nim walczyć nienaturalnymi środkami.

Napisano
łysienie jest w pewien sposób naturalne, więc trzeba z nim walczyć nienaturalnymi środkami.

Ale ło co chodzi?

• Members
Napisano

adas nic nie jest rozstrzygnięte - jeszcze z 50lat wstecz nie było do pomyślenia by ktoś w wieku 20-25 zaczął łysieć a jeśli już to był wyjątkiem a teraz już przed 20 wielu młodych chłopaków ma ten problem i jak to wytłumaczysz?Ciężko uniknąć chemi w jedzeniu bo większość plonów się nawozi i pryska chemicznie,w miastach nie przestrzega się dopuszczalnych norm zanieczyszczenia powietrza,większość wód jest nie zdatna do picia a w kranach chlorowana i fluoryzowana,kwaśne deszcze,trzoda karmiona gównianą paszą,hormonami,zanieczyszczone morza i oceany,ogromny nie dobór niezbędnych minerałów w organizmie jak jod,krzem czy magnez,ludzie gonią za pieniądzem jak szaleni,mało aktywności fizycznej,brak kontaktu z naturą,mało odpoczynku psychicznego,czasu tylko dla siebie.Mógłbym podać jeszcze wiele przykładów,ale po co?Więc nie mogę się z Tobą zgodzić,ponieważ na pewno te czynniki wpłynęły na cały nasz organizm.

Zobaczymy co się wykluje z tego pgd2,ale pewnie to będzie na zasadzie ciągłego używania a po odstawieniu wracamy do przed kuracyjnego stanu:)

• Members
Napisano

50 lat temu też łysieli ludzie w wieku 25 lat. Nie powtarzaj durnot.

No, jedząc fasolę na pewno cofniesz predyspozycje genetyczne do łysienia. Oczywiście, że będziesz musiał coś brać do końca życia...

• Members
Napisano
jeszcze z 50lat wstecz nie było do pomyślenia by ktoś w wieku 20-25 zaczął łysieć a jeśli już to był wyjątkiem

Nie obraź się ale muszę Cię prosić o dane adresowe do wysyłki faktury za chemioterapię. Od czytania Twoich wymysłów dostałem raka. Kto Ci takich głupot naopowiadał?

• 1 month later...