Members salay Napisano 13 Października 2015 Members Napisano 13 Października 2015 Lekarz nie zauważył nic poza włosami zminiaturyzowanymi, postanowiłem zrobić zdjęcia swoim mikroskopem, bo gołym okiem nic nie widać. Na zdjęciach można zobaczyć, że coś wychodzi z mieszków poza samym włosem, czy to zwyczajne objawy łojotoku? -- 13 paź 2015, 19:22 -- zdjęcia głowy zaraz po umyciu Cytuj
Members anon Napisano 15 Października 2015 Members Napisano 15 Października 2015 Wygląda jak duża ilość nagromadzonego łoju na mieszkach wlosowych. Przydałyby się jakieś fotki zdrowej skóry i włosów w tym powiększeniu. Czym dokładnie robiłeś zdjęcia? Cytuj
Members adas Napisano 2 Listopada 2015 Members Napisano 2 Listopada 2015 Takie foty można zrobić jak masz dowolny aparat (może być małpka) i kupisz sobie obiektyw helios 58, a następnie za pomocą daptera zamontujesz go dowrotnie (mega przybliżenie), no, a jak masz lustrzankę to obiektyw macro + ranyox dcr 250. Co do fot to wygląda jak łój, ale kto wie ;P. Cytuj
Members salay Napisano 2 Listopada 2015 Autor Members Napisano 2 Listopada 2015 Foty robione za pomoca chinskiego mikroskopu z allegro za 150zl. Czy uzycie jakiegos peelingu do oczyszczenia skory i odetkania mieszkow to dobry pomysl? Czy to magia reklamy i przyniesie wieksze szkody? [emoji14] Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Members mic33 Napisano 5 Listopada 2015 Members Napisano 5 Listopada 2015 Jeśli nie boisz się, że w czasie takiego peelingu wypadnie Ci dużo włosów, to innych szkód Ci to nie wyrządzi ;p Podczas takiego zabiegu pani wykonująca b. mocno pociera włosy, więc te słabsze po porstu wypadną. Czy to coś da, to już zależy od techniki wykonania i użytyc "specyfików". Mi zdarzyło się 2 razy być na czymś takim. Za pierwszym razem coś tam dało, ale trochę syfu na głowie i tak zostało, a za drugim razem, u innej pani trycholog miałem nakładane jeszcze jakieś "błoto" na głowę i generalnie starannie wykonane a po samym zabiegu na głowie było czyściutko.Inna sprawa, że wtedy jeszcze włosy mi nie wypadały, a teraz pewnie straciłbym z ich z połowę, dlatego teraz taki peeling u mnie np. odpada.Pamiętaj też, że jak wykonasz to jednarasowo, to syf i tak znów powróci, w zależności od tego, jak dokładnie będziesz przykładał się później do mycia głowy. Cytuj
Members laveraaaa Napisano 20 Listopada 2015 Members Napisano 20 Listopada 2015 Łuska jest tłusta,nadmiar łoju towarzyszący androgenowemu,łupież tłusty, mam podobnie,kiedys bardzo mi w tym pomógłnszampon Stieprox z apteki,teraz jest już na recepte,szkoda.Napewno trzeba odstawic cukier Cytuj
Members salay Napisano 20 Listopada 2015 Autor Members Napisano 20 Listopada 2015 Wlasnie stieprox nie dal mi efektu, musze faktycznie odstawic cukier, bo wywalajac chajs na specyfiki gowno osiagam zawalajac podstawy. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Members kalarepa150 Napisano 7 Lipca 2016 Members Napisano 7 Lipca 2016 Też mi to wygląda jakby było za dużo łoju w mieszkach włosowych, dziwne... Cytuj pomoc dla cery
Gość Napisano 7 Lipca 2016 Napisano 7 Lipca 2016 Doktor Don Marco zaleca mycie głowy raz dziennie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi