Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Wczesniejsze posty usunalem, psychika mi siadla... Kontyunacja dalej. W skrocie jakis czas temu zaczely mi wlosy leciec, w bardzo szybkim czasie polecialo zakole +troche Korona, wlosy leca, ale brak jakoegokolwiek odrostu+lupiez I swedzenie w miejscqch gdzie wlosy leca, obecnie 4dzien na finie+regenpure szampon - uboki , lekki ból jader I kłopoty ze wzwodem dzisiaj przez caly dzien , wieczorem juz troche lepiej. Zdjecia wlosow w dalszych postach

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Members
Napisano

Kup sobie biotynę i cynk. Włosy są pewnie w bardzo słabej kondycji, a lecą Ci najbardziej na zakolach, bo to są takie miejsca gdzie z wiekiem te włosy się sypią i są coraz słabsze nawet jak nie ma się AGA.

• Members
Napisano

Szczerze powiedziawszy, to ja oprócz tego, że poszło Ci mocno zakole, to jeszcze na pierwszym foto doskonale widać, że poszła Ci mocno linia i nie wiem, czy to wykluczenie AGA jest prawidłowe. Z tym, że poszło Ci tylko to jedno zakole w takim stopniu, to ja akurat mam tak samo, ale u mnie z góry też poszło mocne przerzedzenie. To zależy od stopnia i agresywności łysienia. U mnie to jedno zakole poszło potwornie, a drugie się dzielnie trzyma i praktycznie nie widać takich zmian.

Nie wiem, schemat jest jakby pod androgenowe, ale może wypowie się ktoś z większym doświadczeniem.

Co do mino, to jeśli to jest AGA, to nie polecam stosować tego bez blokera. Często jest tak, że stan się jeszcze bardziej pogarsza, a włosy lecą jeszcze bardziej. Przede wszystkim mino też uzależnia i jak już się na to zdecydujesz, to bez odstawienia, bo to co wyrosło to po odstawieniu się posypie.

W każdym bądź razie jak już zdecydujesz się na to mino, to nie kupuj loxonu, tylko coś konkretniejszego.

• Members
Napisano

Nie chodź do trychologów to akwizytorzy. Mogę zapisać się na kurs weekendowy iść na bani i też dostane dyplom trychologa, bylemy tylko wciskal kosmetyki od nich. Idź do dermatologa

• Members
Napisano

Nie chce Cię martwić, ale to jest raczej typowe łysienie androgeniczne. Widać po prostu miniaturyzacje mieszkow tak samo jak u mnie:

20160528_131212.thumb.jpg.8b2343c45af410089674b8c26f0ea7e0.jpg

20160528_131104.thumb.jpg.d30e3fb17abe7169ee6ea0fdbd275b7f.jpg

• Members
Napisano

Tylko ja trace wlosy w zastraszajacym tempie, roznica tylko mirsiaca, 2 miesiące temu mialem cale zakole prawdopodobnie bo bylem u feyzjerki to nic nie zauwazyla, a tym razem od razu uwage zwrocila

• Members
Napisano

Wiesz, u każdego to łysienie przebiega mniej lub bardziej agresywnie. U jednego zaczyna się w wieku 18 lat u drugiego w wieku 30 lat, jednemu zrobią się zakola w parę miesięcy, drugiemu w parę dobrych lat - tu nie ma reguły. Na wszelki wypadek zbadaj sobie krew, tarczyce itp. bo różne choroby mogą przyspieszać mocno cały ten proces łysienia.

• Members
Napisano

No cóż, mogę Cię jedynie pocieszyć tym, że nie jesteś sam w takiej sytuacji. Ja mam 24 lata i już porządne zakola. Uwierz mi, że moja pewność siebie również drastycznie zmalała i codziennie siedzę po różnych zagranicznych forach czytając różne artykuły o przyszłościowych metodach przywracania włosów itp... Też jestem załamany tym faktem, że lysieje i to w tak młodym wieku a jak patrzę na znajomych z bujnymi czuprynami i modnymi fryzurami to po prostu czasem płakać mi się chce.

Za parę dni będę miał robiony przeszczep i zostaje mi się jedynie modlić by dalsze wlosy leciały jak najwolniej i przynajmniej te parę lat nacieszyć się jakaś fryzurą. Oczywiscie też nie zamierzam się poddawać i będę odkładal każdy grosz w razie gdybym potrzebował kolejnego przeszczepu i będę je robił tak długo jak tylko donor pozwoli. Na miejscu oczywiście też porozmawiam z doktorem na temat leczenia farmakologicznego. Już jestem w takiej depresji, że wszystko mi jedno jakie będą skutki uboczne, włosy są dla mnie cholernie ważne.

• Members
Napisano
Wiesz, u każdego to łysienie przebiega mniej lub bardziej agresywnie. U jednego zaczyna się w wieku 18 lat u drugiego w wieku 30 lat, jednemu zrobią się zakola w parę miesięcy, drugiemu w parę dobrych lat - tu nie ma reguły. Na wszelki wypadek zbadaj sobie krew, tarczyce itp. bo różne choroby mogą przyspieszać mocno cały ten proces łysienia.

gdzie robić takie badania kolego ?

• Members
Napisano

Właściwie to w każdym laboratorium. Morfologia, tsh, ft3, ft4, przeciwciała tarczycowe, elektrolity, zelazo. Trzeba wykluczyć czy nie ma się np. Anemii czy niedoczynnosci/nadczynnosci tarczycy, które mogą powodować wzmożone wypadanie włosów.

Profilaktycznie warto sobie też zbadać próby wątrobowe, Alat, aspat, lipidogram, ob - u nas, lysiejacych warto zadbać jak najlepiej o zdrowie.

• Members
Napisano

Dobrze wiedziec, zapytam sie jeszcze tej derm co mysli o robieniu badan, bo jak dobra to powinna mnie sama wyslacwyslac, tak na chlopski rozum. Mam nadzieję, ze nie bedzie tak: andragenowe, fin +Loxon dowidzenia...

Napisano

Możesz wykonać szereg badań jak masz na taką zabawę hajsy, ale prawda jest taka że to łysienie typu męskiego - tak na 99%.

• Members
Napisano

Masz jeszcze o tyle spoko, że te wlosy u Ciebie są dobre jakościowo i widać, że nawet grube i gęste. U mnie są strasznie cienkie i ciężkie przez co zawsze będą oklapniete i raczej jedynie mogę sobie pozwolić na krótkie fryzury.

• Members
Napisano
Masz jeszcze o tyle spoko, że te wlosy u Ciebie są dobre jakościowo i widać, że nawet grube i gęste. U mnie są strasznie cienkie i ciężkie przez co zawsze będą oklapniete i raczej jedynie mogę sobie pozwolić na krótkie fryzury.

Musisz trochę ogarnąć co piszesz, że najpierw widzisz u niego miniaturyzację jak u siebie a później, że są dobre jakościowo i nawet grube i gęste.

Zapoznaj się z terminem miniaturyzacja, wskutek niej macierz włosa wytwarza co raz cieńsze i słabsze włosy.

Kolega rodi877 przynajmniej na moje miniaturyzacji nie ma.

24c8pok.png
  • Members
Napisano

Chodziło mi o to, że ta miniaturyzacja jest u niego widoczna na tym zakolu, bo tam przecież widać coraz cieńsze wlosy a resztę włosów ma dobrą już od urodzenia a nie jak u mnie cienizna już od dziecka.

Napisano

Proste włosy zazwyczaj są bardziej oklapnięte od falowanych i kręconych. Moje falowane tak się puszą, że nie da się ich okiełznać - jakbym miał hełm na głowie