Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

witam po dłuższej nieobecności

40 dni po zabiegu sytuacja na głowie wygląda następująco:

- donor całkowicie zagojony nie ma żadnych śladów po zabiegu (na brodzie również)

- zauważam nieznacznie mniejszą gęstości włosów donoru w stosunku do okresu przed zabiegiem

( pobrano prawie 5000 gr)

- na obszarze z którego pobierano grafty nadal pojawiają sie drobne krostki :/

nie wiem jak się ich pozbyć i czy są spowodowane zabiegiem , czy to tylko zbieg okoliczności???

Trochę swędzą i wyglądają nieestetycznie :/

- miejsce biorcze jeszcze delikatnie zaczerwienione , większość przeszczepionych włosów wypadła,

uzbrajam się w cierpliwość i czekam na odrosty

-jestem po pierwszej wizycie u fryzjera

• Members
Napisano

Strefa biorcza wygląda u mnie podobnie - tzn. nie wszystko wypadło, ale większość. Mam nadzieję, że taki stan już się utrzyma i wkrótce zacznie się oczekiwany odrost.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Witam

Minęło nieco ponad dwa miesiące od zabiegu.

Donor (broda , głowa) i strefa biorcza całkowicie zagojone.

Większość wszczepionych włosów , myślę że również znaczna część sąsiednich włosów, które miałem przed zabiegiem wypadła.

Odrost jeszcze sie nie zaczął , więc na obecną chwilę mam prawie łyse czoło :/

Jutro obcinam włosy na około 5 mm aby to jakoś względnie wyglądało.

Uzbrajam się w cierpliwość licząc że teraz będzie już tylko lepiej.

331425827_przd.thumb.jpg.d0e68b6f56e5c7e25dec2982ed70a8c7.jpg

donor.thumb.jpg.9ff5a61a0b1b7e13937cf9bb14c681c3.jpg

978758033_zblienie.thumb.jpg.f2420fc41d19c13f8a25986c65ace508.jpg

• Members
Napisano

...wątpię żeby to były włosy z brody , raczej jeszcze nie zaczęły odrastać, no chyba że nie wypadły po wszczepieniu

Myślę że odrost zacznie sie dopiero za jakiś miesiąc.

• Members
Napisano

teraz masz najgorszy okres ,niemal wszysko co wszczepili tracisz, potem za jakies 2 miesiace bedzie juz ciagle lepiej

moja kuracja: mezoterapia igłowa 1x tyg

• Members
Napisano

Glaciato, u mnie identycznie to przebiega. Wszystko jest ok. Włosy "przebudzają się" dopiero po 3, a nawet do 5 miesięcy po zabiegu.

Pełny efekt może być widoczny nawet po 1.5 roku od zabiegu (w niektórych przypadkach).

Pzdr

• 5 weeks later...
  • Members
Napisano

Witam

Jestem ponad 3 miesiące po HT.

Pojawiają się pierwsze odrosty nieliczne ale są

Obecnie stosuje następującą kuracje:

wewn : MSM cynk biotyna tocotrienole omega3

zewn : AHK-Cu , ketoksin forte

wrzucam fotke w świetle dziennym

P1020432.thumb.JPG.1f4ba0421f82eed6626fd710b5c3ad78.JPG

• Members
Napisano
Witam

Jestem ponad 3 miesiące po HT.

Pojawiają się pierwsze odrosty nieliczne ale są

Obecnie stosuje następującą kuracje:

wewn : MSM cynk biotyna tocotrienole omega3

zewn : AHK-Cu , ketoksin forte

wrzucam fotke w świetle dziennym

Wszystko "on track" Całkiem nieźle jak na 3 miesiące. Będzie bardzo dobra gęstość końcowa.

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Na ostatnim foto rewelacja,czlowiek ktory nigdy nie mial problemu z lysieniem Dobra robota i duzo graftow to i swietny efekt juz teraz.

To bylo NW4 tak jak napisales w pierwszym poscie?Bo patrzac na zdjecia "sprzed" wygladalo ze jednak wlosy na przodzie byly,malo i rzadkie ale jednak nie bylo zupelnie lyso.

• Members
Napisano

gęstość w lini włosów ok 70 gr/cm2 ponad linią oczywiście gęstość się zminejsza prawdopodobnie do 60-50 gr/cm2

W moim przypadku jednak bardzo istotna jest mała średnia ilość włosów na graft bo tylko 2,2 włosa /gr wynika to z faktu

że donorem była również broda.

poza tym włosy cienkie-delikatne.

pokryty obszar to ponad 70 cm

Napisano

Z czystej matematyki 4900 graftow na +/- 70cm wychodzi w okolicach 70 graftow na centymetr a to przeciez jest mega duzo,bo o ile dobrze pamietam to srednia przy przeszczepach jest ok.40graftow.Chyba,ze to spowodowane jest faktem o ktorym wspomniales czyli 2,2 wlosa na graft i cienki wlos.

W kazdym razie robi wrazenie,powinno byc mega dobrze,bo przeciez na taki obszar ludzie wsadzaja 3000 graftow i tez wyglada to dobrze