Members boliusz Napisano 17 Września 2017 Members Napisano 17 Września 2017 Jakie badania warto zrobić przed rozpoczęciem brania fina? Z forum wyczytałem o sprawdzeniu poziomu:1.Testosteronu2. Dht3. Prolaktyny4. Estradiolu5. Estrogenu Warto coś jeszcze dorzucić? Jak często w trakcie kuracji kontrolować poziom hormonów? Cytuj
Members antydhtor Napisano 17 Września 2017 Members Napisano 17 Września 2017 PSA, i Każdy ogarnięty lekarz powiedział by Ci że przed braniem fina można, należałoby czy wręcz trzeba zrobić badanie PSA. A te badania co wyszczególniłeś to nie wiem czemu mają służyć poza stratą kasy, chyba tylko czystej własnej ciekawości (ciekawości ogólniej co do poziomu własnych hormonów jak i ciekawości co do oddziaływania leku czyli w tym przypadku jak działa albo jak mocno działa w swym działaniu finasteryd, o ile, jak bardzo obniży DHT - i czy w ogóle, i o ile, jak bardzo podniesie T i czy w ogóle). Bo tak na prawdę w niczym Ci one nie pomogą jeśli o leczenie łysienia chodzi, i do niczego innego nie są potrzebne (jeśli oczywiście zdrowo się czujesz i nie masz żadnych problemów zdrowotnych po których można by podejrzewać jakiekolwiek anomalia hormonalne - tak też zakładam) - jedynie co mogą spowodować to wku*wienie że są aż tak wysokie - znaczy te męskie jeśli o kwestię łysienia androgenowego chodzi, albo wielkie zdziwienie w przypadku otrzymania wyniku badania DHT przedstawiającego poziom DHT 100% ponad górną granicę normy albo wyższy - jak to miało miejsce w przypadku np. usera Kowalski92. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members MichalWaw90 Napisano 18 Września 2017 Members Napisano 18 Września 2017 Z tego co wiem to nie ma sensu badać DHT ponieważ ten we krwi różni się od tego w mieszkach włosowych. Ja robiłem też kortyzol, wit b12, morfologie i badania tarczycy. Fina biorę od miesiąca i jak na razie nie mam uboków. Cytuj
Members boliusz Napisano 18 Września 2017 Autor Members Napisano 18 Września 2017 Z tego co wiem to nie ma sensu badać DHT ponieważ ten we krwi różni się od tego w mieszkach włosowych. Ja robiłem też kortyzol, wit b12, morfologie i badania tarczycy. Fina biorę od miesiąca i jak na razie nie mam uboków.To prawda, no i przy łysieniu kluczowa jest wrażliwość mieszków włosowych na dht. Te hormony zbadalbym w sumie z powodów wymienionych przez antydhtora: 1. z ciekawości (nigdy ich nie robiłem), 2. żeby sprawdzić jaki wpływ ma na ich poziom finasteryd. MichalWaw90, bierzesz 1 mg standardowo? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi