Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam serdecznie, od dłuższego czasu zastanawiam się nad poprawą linii włosów, mam powiększające się zakola, ale dość dużym problemem jest u mnie linia po bokach. Chciałbym ją ulepszyć na początek? Czy waszym zdaniem jest to możliwe? I po drugie - czy istnieje szansa na zrobienie przeszczepu bez golenia głowy, wykonuję pracę, w której nie mam możliwości nawet na dwa miesiące zmienić wyglądu w sposób radykalny.

• Members
Napisano

Technicznie nie ma problemu żeby wszczepić włosy z boku/na bokach tylko problemem może być to że nie każdy lekarz chce wysuwać linię w tym skronie do przodu. Owszem zdarzają się przypadki ludzi którzy uzupełniają skronie i wysuwają nawet punkty.

Najlepiej będzie jak wstawisz foty tego problemu to tutaj eksperci forumowi ocenią i doradzą/ także miej więcej określą liczbę potrzebnych graftów aby sprostać zadaniu. Nikt bez zdjęć nie wie co to znaczy u Ciebie duży problem z linią po bokach.

Owszem istnieje możliwość zrobienia przeszczepu bez golenia głowy metodą STRIP/FUT, albo LH-FUE - jednak LH-FUE to wyjątkowo droga metoda ze swoimi wadami a ponad to mało lekarzy/klinik na świecie się tym zajmuje. Jest jeszcze metoda U-FUE czyli unshaven FUE w której goli się tylko obszar dawczy, nieco droższa niż typowy zabieg FUE/FUSE z goleniem całej głowy ale nie na tyle drogi jak LH-FUE i warto zapłacić jeśli komuś na tym zależy. W wielu popularnych klinikach takie zabiegi często robią w ten sposób właśnie że golą tylko potrzebny obszar dawczy, a przy dłuższych włosach wygolony obszar może być nawet łatwo i sukcesywnie ukrywany tak samo jak blizna wyciętego paska przy metodzie STRIP/FUT (bez golenia).

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

dziękuję bardzo za fachową odpowiedź. Czy mógłby mi Pan podać najlepszą klinikę w ktorej taki zabieg przeprowadzonoby (bez golenia głowy)?

• Members
Napisano (edytowane)
dziękuję bardzo za fachową odpowiedź. Czy mógłby mi Pan podać najlepszą klinikę w ktorej taki zabieg przeprowadzonoby (bez golenia głowy)?

Nie ma sprawy. Jasne że mogę podać namiary aczkolwiek trudno jest mówić o najlepszej klinice jako takiej w ogóle bo na to składa się bardzo wiele skomplikowanych rzeczy.

Jeśli chodzi o zabiegi bez golenia w ogóle (żadnego obszaru/żadnej części głowy) i ma to być stosunkowo tania klinika to polecam chyba najbardziej znaną pod tymi względami klinikę ASMED Doktora Koray'a Erdogan'a w Turcji.

Tutaj przykładowy film z takiego zabiegu:

Natomiast jeżeli dopuszcza Pan golenie obszaru dawczego czy nawet także kawałek obszaru biorczego - co nieraz też praktykowane, to właściwie w każdej cenionej się i renomowanej klinice można chyba to zrobić. Np. w klinice HDC na Cyprze i wielu innych, także w dużo tańszych, popularnych, znanych i polecanych tureckich klinikach.

EDIT: Mówię oczywiście o metodzie FUE polecając kliniki, bo może nie każdy chce robić metodą STRIP (głównie mężczyźni nie chcą) gdyż pozostawia ona bliznę poprzeczną z tyłu głowy po wyciętym pasku skóry i jest/może być to problematyczne w przypadku obcinania włosów na bardzo krótko czy golenia w przyszłości z powodów że akurat ktoś wybiera takie fryzury albo jest niejako zmuszony do tego poprzez postępujące mocno łysienie. I chciałbym żeby miał Pan to na uwadze przy ew. wyborze metody STRIP/FUT.

Edytowane przez Gość

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano
Hejka, ja miałam robione skronie bez golenia głowy (FUT) w klinice BHR. Stan na 3 miesiąc wygląda tak:

Pozwolę sobie napisać do Ciebie na priv.