Members tykafcb2@wp.pl Napisano 11 Stycznia 2019 Members Napisano 11 Stycznia 2019 Czy zauwazyliscie ze główną przyczynią łysienia jest stres? Czy ktos ma podobne odczucia? Cytuj
Members ElChapoGuzman Napisano 11 Stycznia 2019 Members Napisano 11 Stycznia 2019 Stres nie może być przyczyną łysienia, wypadania włosów już tak, cechuje się to tym iż, podczas łysienia mieszek stopniowo obumiera aż w ogóle przestaje produkować włos.Natomiast przy wypadaniu włosów związanych ze stresem, choćby wypadały garściami na to miejsce odrosną normalnie włosy, wiem, bo mam wujka w rodzinie, który po rozwodzie garściami wyciągał włosy z głowy a dzisiaj mając 65 lat dalej ma bujne owłosienie jak Ian Ds'a. Więc jak kto woli "łysienie spowodowane stresem jest odwracalne" natomiast jeżeli ktoś jest uwarunkowany genetycznie do łysego łba, stres może potęgować wypadanie włosów których już się nie odzyska, kaput ? Cytuj
Members Lack Napisano 11 Stycznia 2019 Members Napisano 11 Stycznia 2019 wypowiem za siebie, u mnie stres nie powoduje wypadania piór, ale to mówie za siebie Cytuj moja nowa mocna kuracja:- szampon ziołowy- witaminki- nanogen lub sewich Na takiej kuracji, łysienie mi nie straszne!
Members kokoroko Napisano 28 Stycznia 2019 Members Napisano 28 Stycznia 2019 Mozesz w ogóle sie nie stresowac a i tak wyłysiec, jesli masz do tego predyspozycje genetyczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi