Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
Więc pozostaje Ci cieszyć się życiem i nie myśleć za dużo o wlosach. Po prostu zareaguj jak cos się zacznie dziać. Łysym nie stajesz się z dnia na dzień. To proces , który z reguly trwa kilka lat a obecne środki są w stanie nawet te kilka lat odzyskać. Zobacz mój temat fibroza. Ja zauważyłem problem parę lat temu ale dopiero od czerwca wziąlem sie za to i efekt jest calkiem zadowalajacy na obecna chwilę

Dzięki Czytałem Twój temat, włosy Ci się super poprawiły !

Dzięki wszystkim za pomoc i opinie, zrobiłem jeszcze badanie genetyczne (wyniki do 20 dni) i dam wam znać co mi wyszło. W razie czego jak zauważę jakieś pogorszenie to będę tu pisał co i jak.

Dodatkowo na dniach idę do lekarza rodzinnego po receptę na fina żeby w razie czego od razu reagować.

Tu jeszcze jedno pytanko:

Jakbym zauważył za jakiś czas pogorszenie to dobrą kuracją byłby 1mg fina + szampon z keto bez minoxu(zakładając że nie chce nowych odrostów tylko utrzymać stan włosów przez 5 lat+)? Przeczytałem duuuużo tematów odnośnie leczenie ale wole się upewnić.

• Members
Napisano

tylko nie uzywaj tego nizorala za czesto bo bedziesz mial wlosy tak suche ze beda wygladaly jak suche siano i a w dotyku to juz tragedia suche i jakby ich bylo dwa razy mniej objetosciowo. Moim zdaniem dwa razy w tygodniu to max. Nawet raz starczy jak nie masz duzych problemow ze skora. Oczywiscie fin to podstawa jak juz chcesz cos dzialac.

• Members
Napisano

Potwierdzam, ostatnio skończył mi się normalny szampon i myłem włosy przez 3 dni z rządu Nizoarelm, efekt był taki że włosy wyglądały dosłownie jak siano, nie dało się ich nawet rozczesać, dlatego Nizoral to max 2 razy w tygodniu, ja jeszcze dorzuciłęm Pirolam do leczenie ŁZS

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Stan masz niezły, jak Ci zależy na włosach to walcz o niego. Ja też miałem niezłe NW2 z mocną linią, ale jednak proces postępuje i teraz idę w stronę NW3 lub NW2A.