Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Dobry wieczór wszystkim,

z uwagą od kilku dni czytam forum, lecz podobnego wątku nie znalazłem. Wszystko to bądź relacje, bądź rozmowy o konkretnych klinikach. Może źle patrzyłem - zniechęcało mnie czasami do zagłębiania słowne nawalanie się rozmowców w wątkach

To, co mnie zastanawia jako osobę, która od kilku miesięcy mierzy się z tematem przeszczepu jest: jakie pytania zadać na konsultacji? Co lekarz powinien mi powiedzieć? Na co zwrócić uwagę w jego odpowiedzi? Innymi słowy, co powinno wzbudzić moje podejrzenia, a co do danego lekarza przekonać?

Będę wdzięczny za każdą pomoc, szczególnie, że za tydzień mam taką konsultację. Nie powiem gdzie, bo nie chcę być uznany za jakiegoś kryptoreklamiarza.

• Members
Napisano
co powinno wzbudzić moje podejrzenia

To jeśli jakiś lekarz nie będzie chciał zrobić linii jak chcesz, czy ogólnie po Twojemu całego zabiegu. I jeśli do tego będzie głupio gadał, jak np. Maral w przypadku Matrixa.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Dokładnie o to co napisałem, takie to trudne do zrozumienia?

I niestety dotyczy to także wielu innych lekarzy, szczególnie w Polsce i Turcji.

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

Mnie też ciekawią wyliczenia dotyczące ilosci graftów/obszaru łysienia. Przykładowo w jednym przypadku lekarz ładuje 3k graftów w zakola i język, w innym rozrzuca to po całej czaszce, na jaką gęstość minimalnie, można się zgodzić? Wiem że to zależy też od innych czynników ale załóżmy że wspomagamy się też mikrowłóknami (wiadomo, nie sypiąc tego na całą głowe) Ile graftów wystarczy na lekkie zakola + Zagęszczenie języka Jeśłi chciałbym nosić długie, czarne włosy, teraz mam włosy na około 8cm.

• Members
Napisano (edytowane)

kazda sytuacja jest inna , jedyny sposob to policzenie ile cm kwadratowych maja twoje zakola do pokrycia i wtedy sobie wyliczysz jaka beda mialy gestosc przy powiedzmy 2000 czy 3000 graftow. 99% klinik wciska kit ze na lini beda sadzili z gestoscia po 80 graftow na cm co jest zazwyczaj tylko gadaniem i konczy sie 50 graftami, Temat rzeka. wez sobie kartke papieru w kratke , przyloz do zakoli i oznacz obszar do pokrycia , policz cm2 i daj np 60 graftow na cm2 i bedziesz wszystko wiedzial ile graftow ci trzeba i jak lekarz bedzie ci mowil jedno to ty bedziasz mial fakty ktorych on nie bedzie mogl negowac . Jak tego nie zrobisz i twoim argumentem bedzie ,,mi sie wydaje '' ,, mam takie odczucia '' to ci powie ze jest lekarzem i on wie lepiej. Pamietaj , odczucia sie nie licza , licza sie fakty i statystyki

Edytowane przez Gość
  • Members
Napisano
99% klinik wciska kit ze na lini beda sadzili z gestoscia po 80 graftow na cm co jest zazwyczaj tylko gadaniem i konczy sie 50 graftami,

Albo na 35-u

Dlatego ja jako forumowy poyebany troll złośliwy najgorszy, rekomenduję tylko drogie kliniki, gdzie cyfra 80 nie jest rzucana na wiatr.

to ci powie ze jest lekarzem i on wie lepiej.

O oooo to to zawsze tak jest.

jedyny sposob to policzenie ile cm kwadratowych maja twoje zakola do pokrycia i wtedy sobie wyliczysz jaka beda mialy gestosc przy powiedzmy 2000 czy 3000 graftow. wez sobie kartke papieru w kratke , przyloz do zakoli i oznacz obszar do pokrycia , policz cm2 i daj np 60 graftow na cm2 i bedziesz wszystko wiedzial ile graftow ci trzeba i jak lekarz bedzie ci mowil jedno to ty bedziasz mial fakty ktorych on nie bedzie mogl negowac . Jak tego nie zrobisz i twoim argumentem bedzie ,,mi sie wydaje '' ,, mam takie odczucia '' to ci powie ze jest lekarzem i on wie lepiej. Pamietaj , odczucia sie nie licza , licza sie fakty i statystyki

Ale przecież po co takie wyjaśnienia robić nygusom jak co zrobić, przecież to trolling jest i takie ludzie nie som tu poczebne. Wiem to, bo dostałem opierdol od fołumowego łekarza. a poza tym, to taka pomoc nie jest tu poczebna, bo każdy umie czytać w necie i fotki ogłądać.

Tylko kuhwa jakby nikt nic nie pisał i zdjęć nie robił, to by kuhwa nie było co czytać i czego oglądać...

-- 07 lis 2019, 18:22 --

A nawiązując do meritum wątku, opublikował bym taką listę, na prawdę upierdliwych pytań, po na które otrzymanych bądź nie otrzymanych odpowiedziach, można łatwo zweryfikować czy warto w danej klinice robić zabieg dla nawet konkretnych przypadków z konkretnym stanem i wymaganiami, ale mam to w dupie, aby pomagać za darmo i jeszcze użerać się tu z niektórymi.

Mam także maile powiedzmy z wzorcowej kliniki z USA, z którymi porównuję odpowiedzi z innych klinik, ale po co mi udostępniać screeny prywatnych korespondencji (to nie fair), i tylko dlatego, że ktoś tam się wstydzi albo boi o coś zapytać, lub nie potrafi nic sam zredagować sensownego w jego przypadku dla celów konsultacji.