Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć,

Mam pytanie bo mija już 5 i pół miecha po operacji a odrostu nadal nie widać. Jedynie co jest z przeszczepionych włosów to te które nie wypadły czyli jakieś 5-10%.

Zaczynam się niepokoić bo 1szt zabieg który miałem 5 lat temu odrost był juz po 3 miechach i wtedy był fue mechaniczne. Teraz miałem manualne robione przez doktora z dobra lub nawet bdb renomą ale narazie nie wspomnę kto to póki sytuacja się nie wyklaruje do końca.

Czy mam się niepokoić czy cierpliwie czekać ? Czy faza spoczynkowa może tak długo trwać ?

• Members
Napisano

No powód do radości to na pewno nie jest tylko teraz też pytanie ile miałeś graftow i na jaki obszar bo może miałeś dogeszczane i po prostu nie widzisz że małe włosy zaczynają rosnąć

• Members
Napisano

Przed

oq4b1x9am9o1_t.jpg gg9zbeg3u87r_t.jpg 0ou6n5bmtw16_t.jpg

8kecwl1tvwvx_t.jpg

---------------------------------------------------------------------------

Po

w84ua29t3syp_t.jpg ogxjtxga0hdr_t.jpg 0om735b9o5f8_t.jpg

-----------------------------------------------

2 tyg

vfrxeraryq02_t.jpg

-----------------------------------------------

5 i pół miecha

bswhb8av9v8t_t.jpg vsfm3ga8rwt1_t.jpg k3bz7wqc0ek0_t.jpg

Oceniam rezultat głównie po lini bo została ona lekko obniżona po bokach i zaoblona na zakolach. Poszło na nią 1000gr więc niemało 60gr/cm2. Pozostałe 1000gr poszło wyżej i zostało rozsiane rzadziej bo poprostu ich zabrakło.

Na jednym zakolu widać grafty które nie wypadły po operacji i dlatego są obszary gdzie jest ich więcej i są luki gdzie ich wogóle nie ma.

Czytałem że jest coś takiego jak opóźniony odrost który później się rozpoczyna i później kończy nawet do 18 miesięcy ale dlaczego przy pierwszym zabiegu miałem już po 3 miechach ? Czy to dlatego że teraz jestem starszy, że biorę fina, że punch manualny a nie mech ?

Narazie pocieszam się tym artykułem

https://parsamohebi.com/hair-transplant ... ed-growth/

• Members
Napisano

Masz 30 lat ( wnioskuje po nicku ) i jesteś po 2 przeszczepach. Ciesz sie, że masz to co masz. Niestety organizm jest taki, że si starzeje nie młodnieje i w pewnym wieku należy zaakceptować pewne fakty.

Tobie może i mało, ale wielu by wiele dało żeby mieć taki stan.

• Members
Napisano

Czerwona to nowa linia.

Po lewej niebieska to przeszczepione włosy które nie wypadły, jak widać gęstość słaba. Nic od tego momentu się nie pojawiło

Po prawej zielona to z kolei obszar na którym nic nie ma.

Jeżeli coś nowego pojawi się na nieb i ziel obszarze wtedy uznam że mam odrost. A i dodam że część włosów z pierwszego zabiegu wypadła w wyniku shock loss i narazie nie odrosła.

rohbf2tmhtam_t.jpg

• Members
Napisano

W takim razie zapraszamy do zalozenia tematu i pokazania zdjec, moze byc tez kontynuacja tamtego tematu po Maralu z dopiska ze poprawa lini u Andrzeja, tez chetnie zobaczymy jak to wyglada

• Members
Napisano

tu chodzi o dokumentacje jak to wyglada w poszczegolnych miesiacach nie szkodzi ze nic nie widac narazie, napewno jest to pomocne dla osob robiacych dalsze obnizanie lini

tutaj autor tematu pokazal jak wygladaja nowe grafty wsrod starych, u mnie jest podobnie tylko ja mnialem mniej graftow z poprzedniego zabiegu

• Members
Napisano
Też jestem po dogeszczabiu aktualnie 3 miesiące i tydzień i na razie jest gorzej niż było ale liczę że to się zmieni. Jaki miałeś hair per graft?

3 miesiące to nic, jak będziesz bliżej 6 to zaczniesz mieć sraczkę tak jak ja

• Members
Napisano

Ile było graftów w pierwszym zabiegu ?

I u kogo ?

Przydały by się jeszcze fotki donoru

No i możesz fajnie krótko się obciąć a nie robić jakieś zaczesy.

Na moje jest dobrze (a nawet powiedziałbym że b. dobrze), a Andrzej tutaj pokazał że potrafi dobrze zrobić - jeżeli to u niego było robione

• Members
Napisano

od ilu lat bierzesz fina ? jaki miales stan przed pierwszym przeszczepem ? ile graftow bylo w pierwszym przeszczepie ?

wg mnie trudno tutaj wiecej wymagac, przeszzcep to imitacja wlosow jakby nie patrzec i nigdy juz nie bedziesz mial swojej natynej gestosci , lysy nie jestes wiec cel zostal osiagniety.

• Members
Napisano

Ogólnie cięzko porównać obecnie stan przed i teraz bo wtedy nie brałem fina a teraz tak w związku z czym włosy są grubsze i pewnie dlatego lepiej się prezentują. Dodam nawet że teraz mam trochę mniej włosów niż przed zabiegiem bo był shock loss (byłem głupi i nie brałem wtedy fina) i na zakolach teraz są drobne ubytki. Efekt nie został osiągnięty bo tak jak mówię poraz kolejny nie widzę odrostów na linii i w porównaniu do tego co było 2 tygodnie po zabiegu to jeszcze długa droga. Mam tylko nadzieję że to w końcu nastąpi. Jeśli chodzi o donor to jak na 4500gr ogółem jest całkiem okej, na pewno muszę uważać podczas strzyżenia bo jest mniej włosów i tym samym mniejszy opór przy ścinaniu więc łatwiej o błędy w cieniowaniu.

Donor po dwóch zabiegach

xo5cjl876zpm_t.jpg ltdxetanahnt_t.jpg

• Members
Napisano

Jestem 8 miesięcy po zabiegu i w 7 miesiącu zaczęły mi kiełkować włosy na linii. Wszystko jest póki co naprawdę ok. Można się sugerować wpisami tutaj, że niby do 7,8,9 miesìaca i tak dalej i tak dalej, ale wszystko jest sprawą indywidualną. Cierpliwości