Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć,

Byłem dwurotnie na konstacjach u dr Bisangi. W 2017 i 2019 r.

Wizyta w 2017 r. t - ocenił moją gestość średnio 67 graftów/cm2. Wskazał, że jest niestety gestosc ponizej sredniej dlatego do zabiegu trzeba podejsc ostrożnie. Rozmawialiśmy wtedy o STRIP na 3000 grafów, potem FUE na korone.

Wizyta w 2019 r. ocenił gęstość o średnio 75 graftów/cm2 i że to dobra gestosc jednak zdecydowana wiekszosc moich graftow to grafty jedno i dwu wlosowe. Propozycja FUE 2500 grafów na odbudowanie lini włosów, potem resztę na koronę.

Pamietam, że +/- ocenił mój zasięg na ok. 7000 grafów. Od lutego biorę Fina 1 mg/dziennie.

Czy w moim przypadku da się coś zrobić i czy warto decydować się na przeszczep? Jak to widzicie i w jakich fazach? Myślę o jakieś tureckiej klinice (ewentualnie rozważam coś droższego o ile będzie w tym sens - żal wydawać 40 koła za zabieg).

Wrzucam włosy ścięte na 3 mm (+ mocne światło) i dłuższe.

• Members
Napisano

korona powina sie poprawic na finie do 10-12 miesiecy od zaczecia kuracji. NA finie zakola ci nie odrosna ale to chyba wiesz , najlepsze rezultaty na finie sa na gore glowy i koronie. Tak, u ciebie wchodzi w gre przeszczep na przod i troche na gore . mysle ze przy ,,konserwatywnej'' lini czyli ostrzejszym dziobie wystarczy 3500 graftow zeby zamknac sie w jednej sesji. Dodatkowo zatrzymanie dalszego lysienia i zageszczenie korony przez finasteryd. Takie kombo pozwoli cieszyc sie wlosami przez nastepne 10 albo i 20 lat ,zakladajac ze bedziesz dobrze reagowal i znosil fina.

• Members
Napisano

Mam bardzo podobny typ łysienia tzn. przerzedzenie włosów na całej górze, z tym, że ja mam 25 lat i też myślę nad jakąś Turecką kliniką albo Przybylskim. Dodam, że brałem fina przez rok chyba i potem duta przez rok do teraz i jeżeli chodzi o jakieś zagęszczenie korony to szczerze mówiąc tak średnio u mnie. Pewnie chociaż powstrzymałem dalsze łysienie. Do tego aktualnie biorę minoxa oral (jedno psiknięcie do połowy szklanki wody) dwa razy dziennie.