Members xyaxbdqlufmubrhnja Napisano 31 Maja 2020 Members Napisano 31 Maja 2020 Cześć Panowie, postanowiłem zacząć swoją przygodę z finasterydem, więc zrobiłem najważniejsza badania, od lekarza pierwszego kontaktu zdobyłem receptę na fina i kupiłem Finapil 1 mg. Nie mam pewności jak to na początku dawkować, więc umówiłem się na konsultację telefoniczną z dermatologiem, który stwierdził, że najlepiej zacząć od 1 mg/dziennie. Prawdę mówiąc, wydaje mi się to trochę dużo - czytałem, że niektórzy biorą pół tabletki, albo tylko w wybrane dni tygodnia. Od jakiej dawki najbezpieczniej zacząć i jak zwiększać dawkę? Obecnie nie stosuję żadnych leków (kiedyś brałem minox, ale źle reagowałem). Cytuj
Members Krzysiek51 Napisano 31 Maja 2020 Members Napisano 31 Maja 2020 Nie ma to większego znaczenia i raczej nie przyjęło się na forum jakieś konkretne dawkowanie w przypadku rozpoczęcia kuracji , możesz po prostu brać tabletkę co drugi dzień bo podobno działa tak samo jak codzienna suplementacja , po miesiącu możesz przejść na 1mg codziennie aby mieć pewność i spokojną głowę , że wszystko powinno działać jak należy. Cytuj
Members Hitman Napisano 12 Czerwca 2020 Members Napisano 12 Czerwca 2020 Ja biorę 1,25 mg dziennie. Nie chce mi się bawić z dzieleniem Proscaru na 5 części, bo łatwiej na 4, a tabletka ma 5 mg. Potem z czasem ( 8 m-c+ ), można zmniejszyć dawkę do jednej na 3-4 dni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi