Members Mg16 Napisano 14 Stycznia 2021 Members Napisano 14 Stycznia 2021 Witajcie W jaki sposób mogę sobie poradzić z suchością skóry, która wynika ze stosowania 2x dziennie minoxa, oraz 1x dziennie RU - czyli suchość spowodowana bombardowaniem alkoholem i glikolem Skóra mnie nie swędzi ani nic, ale po prostu widać, że skóra się łuszczy i jest taka sucha. Dodam, że na pewno jest to spowodowane tymi środkami, bo stosuje też na brodę i tam podobna sytuacja Jaki polecacie szampon/odżywkę, która nawilży jednocześnie skórę ? I czym nawilżać skórę i jak często? Myślałęm o aloesie Cytuj
Members cytryna123 Napisano 14 Stycznia 2021 Members Napisano 14 Stycznia 2021 Polecam squamax jest to emulsja złuszczająco nawilżając z kwasem salicylowym i mocznikowym bardzo dobrze usuwa łuskę i nawilża. No i jeszcze możesz kupić żel aloesowy jakiś który nawilża skórę. Cytuj
Members alabala Napisano 14 Stycznia 2021 Members Napisano 14 Stycznia 2021 Zmieszaj RU z minoxem w odpowiedniej proporcji i stosuj raz dziennie przed snem. Nie dziwne jak 3 razy dziennie dajesz dawke alko i gliko na leb, ze skora sie buntuje :F Cytuj
Members dell Napisano 27 Stycznia 2021 Members Napisano 27 Stycznia 2021 A macie może pomysł , w czym można jeszcze rozpuszczać Ru oprócz Minoxa? Do tej pory mieszałem z Ru, ale od kilku miesięcy działa alergicznie , bardzo wysusza mi oczy i jego okolice Cytuj
Members feegloo Napisano 15 Lutego 2022 Members Napisano 15 Lutego 2022 W dniu 14.01.2021 o 10:48, Mg16 napisał: W jaki sposób mogę sobie poradzić z suchością skóry, która wynika ze stosowania 2x dziennie minoxa Stosuj minoxidil w piance, np. Rogaine / Regaine Minoxidil w płynie na polskim rynku ma praktycznie zawsze dokładnie ten sam skład - etanol 96% + glikol propylenowy Natomiast pianka po pierwsze nie ma glikolu (który oprócz tego, że jest tłusty i długo schnie, to może uczulać) i ma inną kompozycję alkoholi, jest łagodna dla skóry i szybko schnie. Po piance nie ma przesuszenia (białych płatków skóry które przypominają łupież), więc nie trzeba walczyć z objawami za pomocą kremu nawilżającego Cytuj
Members Hairnotic Napisano 16 Lutego 2022 Members Napisano 16 Lutego 2022 W dniu 27.01.2021 o 22:01, dell napisał: A macie może pomysł , w czym można jeszcze rozpuszczać Ru oprócz Minoxa? Do tej pory mieszałem z Ru, ale od kilku miesięcy działa alergicznie , bardzo wysusza mi oczy i jego okolice Widziałem na forum, że jeden z użytkowników rozpuszcza w loreal serioxyl. Ten preparat jest bardzo delikatny dla skóry głowy i jest niedrogi. Cytuj
Members piotr1281 Napisano 22 Lutego 2022 Members Napisano 22 Lutego 2022 Niestety jedymym ratunkiem sa preparaty bez glikolu lub pianki jak wspmnial feegloo. Pianki można wyrwac na ebayu w bardzo dobrej cenie ale ich wada jest to ze nie maja w sobie zadnych bonusów w postaci np kwasu , biotyny , nie mowiac o np finie. Takie pianki mozna oczywiscie nabyc ale to robia juz specjalne farmacje i cena tez jest juz specjalna. Co do minoxa w plynie bez glikolu to niestety ceny sa kosmiczne. Ja używam takiej z kwasem biotną palmą i masa innych ale jej koszt to ponad 120 zl. Na plus ma to ze nie mam zadnych problemów ze skórą. Skóra jest nawilżona , czysta a dzięki temu ze nie wysusza skory mogę uzywać szamponu z keto niemla codziennie. Minus - schnie dlugo i skleja wlosy, Cytuj
Members Grzegorz641 Napisano 22 Września 2022 Members Napisano 22 Września 2022 W dniu 22.02.2022 o 03:07, piotr1281 napisał: Niestety jedymym ratunkiem sa preparaty bez glikolu lub pianki jak wspmnial feegloo. Pianki można wyrwac na ebayu w bardzo dobrej cenie ale ich wada jest to ze nie maja w sobie zadnych bonusów w postaci np kwasu , biotyny , nie mowiac o np finie. Takie pianki mozna oczywiscie nabyc ale to robia juz specjalne farmacje i cena tez jest juz specjalna. Co do minoxa w plynie bez glikolu to niestety ceny sa kosmiczne. Ja używam takiej z kwasem biotną palmą i masa innych ale jej koszt to ponad 120 zl. Na plus ma to ze nie mam zadnych problemów ze skórą. Skóra jest nawilżona , czysta a dzięki temu ze nie wysusza skory mogę uzywać szamponu z keto niemla codziennie. Minus - schnie dlugo i skleja wlosy, Który to minox ? Cytuj
Members piotr1281 Napisano 27 Września 2022 Members Napisano 27 Września 2022 Napisz na prv nie chce byc kolejny raz posądzany o zarabianie na tym forum Cytuj
Members Grzegorz641 Napisano 3 Listopada 2022 Members Napisano 3 Listopada 2022 W dniu 28.10.2022 o 09:04, Grzegorz881 napisał: Wiem co to znaczy swędząca skóra Jak sobie poradziłeś co używałeś co szkodziło mam ten sam problem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi