Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Dzień dobry. Jestem po wstępnej konsultacji z pośrednikiem czyli firmą Meditravel. Po konsultacji online (zdjęcia) zaproponowano mi ok. 3500 graftów ze względu na kiepski stan obszaru dawczego (gdyby stan był lepszy mówiono o 4500 tysiącu graftów). Ostatecznie ilość graftów miała zostać oceniona w klinice. Po przeczytaniu forum i opinii jestem bardziej skłonny wybrać Aishe. Niestety przy tej ilości graftów na lepsze kliniki mnie po prostu nie stać (pewnie koszt w granicach 12 tys euro). Proszę bardziej doświadczonych kolegów o doradzenie. Po pierwsze przy moim stanie włosów jest w ogóle sens robić TH (jestem przy 40 i odnoszę wrażenie, że włosy mi już nie wypadają). Po drugie - może powinien zacząć od jakiś leków przed i dopiero wtedy decydować się na TH. Po trzecie jaką metodę powinienem wybrać. I w końcu po czwarte jaką wybrać klinikę raczej z tych budżetowych. Będę bardzo wdzięczny za merytoryczne podejście do tematu i w miarę sensowne odpowiedzi. 
P.s. Wiem, że przy mojej barwie i jakości włosa cudów nie ma się co spodziewać. Poniżej wrzucam kilka zdjęcia. Serdecznie pozdrawiam.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

• Members
Napisano

Z twoim donorem to i tak tylko Turcja bo żadna porządna klinika z twoim donorem raczej nie podejmie się zabiegu, ja osobiście na twoim miejscu przeszczepu Nie robiłbym wcale bo masz bardzo słaby donor a duży obszar do pokrycia

• Members
Napisano
3 minuty temu, Lucyfer napisał:

Czyli uważasz, że w moim przypadku nie da się kompletnie nic zrobić? 

wg mnie trzeba faktycznie rozwazyc czy pakowac sie w przeszczep. Donor wyglada jakby juz byl po jednym pobieraniu... Przy obszarze do pokrycia nic z tego donoru moze juz nie zostac. 

• Members
Napisano

Rozumiem. A czy co powinienem w takim razie zrobić, gdzie się wybrać. Podobno jest jakaś nowa technika, która nie uszkadza donoru ale pewnie cena mnie powali. A co np z zagęszczeniem trochę zakoli i przodu, a z mniejszym zagęszczeniem gniazda. Proszę o wypowiedz szersze grono użytkowników. Może ktoś zna jakąś innowacyjną technologie lub ma jakiś pomysł..... będę wdzięczny za wszelkie rady 

• Members
Napisano

Innowacyjna nowa technika? To pewnie jakaś kolejna partacka polska klinika rzuciła takie hasło 😂

Nie ma czegoś takiego. 

Jest jeszcze taka opcja jak strip albo można zrobić strip +fue , wtedy na pewno z donoru da się więcej wyciągnąć, tylko w Turcji Ci czegoś takiego nie zrobią. Bhr robi no ale tanio nie będzie. 

Przeszczep w Turcji to loteria i ryzyko, a w Twoim przypadku  podwójne ryzyko, o w miarę zadawalajacy rezultat będzie mega ciężko, nie mówię tego po złości tylko po żebyś się nie oszczepecil i stracił niepotrzebnie kasę 

• Members
Napisano

Czy mógłbyś wyjaśnić „strip + fue” w taki sposób żeby było dla mnie to jasne. Tak zarost mam dość bujny.  Kolejne pytania co znaczy „dobry rezultat”? Nie spodziewam się, że będę miał włosy gęste i bujne ale w tej chwili mam duży kompleks z tego powodu. Poniżej kilka zdjęć brody.

image.thumb.jpeg.f78761c0466a571ca757dd316539963c.jpeg

image.thumb.jpeg.7a7db9739a1ff5611c247a2575a5a9a3.jpeg

image.jpeg

• Members
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Lucyfer napisał:

Czy mógłbyś wyjaśnić „strip + fue” w taki sposób żeby było dla mnie to jasne. 

Nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego jak google. 

Z tego obszaru nie będą pobierać Ci graftow tylko podgardle i szyja. 

Mam na myśli Taki efekt, bo miał 3k graftow i podobny Stan choć chyba trochę lepszy, ale donor zdecydowanie lepszy niż Twój 

Edytowane przez Matrix_neo94
  • Members
Napisano

Caraos, nie każdemu do twarzy z łysiną. Ja się sobie nie podobam i zależy mi na komforcie psychicznym. Koledzy trochę zabieracie mi nadzieje. Właśnie dostałem odpowiedz z Aishy, że proszę o zdjęcia donoru za 20 dni bez strzyżenia włosów. Czy będzie to jakaś różnica?

• Members
Napisano
5 godzin temu, Caraos napisał:

ten gosc robil w Turcji gdzies, nie? widzialem jego filmiki. Jak dla mnie lepiej by zgolil glowe ;)

Te efekt z pierwszego zabiegu , aktualnie jest rok po drugim przeszczepie i wygląda o niebo lepiej , przynajmniej w mojej opinii , jakby pozostał na tym co miał na tym filmiku z pierwszego przeszczepu to również bym uważał , że to strata czasu i lepiej już się ogolić...

8 minut temu, Lucyfer napisał:

Caraos, nie każdemu do twarzy z łysiną. Ja się sobie nie podobam i zależy mi na komforcie psychicznym. Koledzy trochę zabieracie mi nadzieje. Właśnie dostałem odpowiedz z Aishy, że proszę o zdjęcia donoru za 20 dni bez strzyżenia włosów. Czy będzie to jakaś różnica?

Może włosy z tamtego obszaru potrzebują więcej czasu na porost więc może dlatego chcą sprawdzić jaka będzie różnica , odnośnie donoru to faktycznie jest słaby , ale nawet te 3500 graftów może polepszyć sytuacje w jakiej się znajdujesz i może finalny efekt Cię zadowoli , warto próbować.  Na pewno linia będzie obniżona i korona nie będzie wystarczająco zagęszczona , gorzej jak twoje obecne włosy jeszcze będą wypadać to wtedy już nie będziesz miał się czym ratować.

• Members
Napisano

Dobrze Ci doradzają. Z takim donorem to się dobrze nie uda przy takim obszarze do pokrycia. Jeśli zrobisz HT u Ciebie wyjdzie to słabo i musiałbyś i tak nosić dłuższe włosy z tyłu aby było mniej widać wyskubany donor.

• Members
Napisano

Jak dobrze zrozumiałe są 4 opcje:

1. Zostaje tak jak jest - lipa 

2. Zgolić się na łyso - lipa 

3. Mikroskóra - pół lipa 

4. HT - efekty mogą być mało zadawalające,  uszkodzony i podziobany donor (ewentualnie zapuścić tył) 

5. Strzelić sobie w łeb 

zgadza się?

• Members
Napisano
26 minut temu, Lucyfer napisał:

Jak dobrze zrozumiałe są 4 opcje:

1. Zostaje tak jak jest - lipa 

2. Zgolić się na łyso - lipa 

3. Mikroskóra - pół lipa 

4. HT - efekty mogą być mało zadawalające,  uszkodzony i podziobany donor (ewentualnie zapuścić tył) 

5. Strzelić sobie w łeb 

zgadza się?

6. Zacząć czytać o farmakologicznych  metodach hamowania łysienia, lub nawet i odrostu włosów zamiast jęczeć, masz 40 lat, są nastolatkowie, którzy łysieją w szkole średniej, więc odpuść sobie te teksty typu stRZelić sOBie w ŁeB 

• Members
Napisano (edytowane)
9 minut temu, hejrandzo napisał:

6. Zacząć czytać o farmakologicznych  metodach hamowania łysienia, lub nawet i odrostu włosów zamiast jęczeć, masz 40 lat, są nastolatkowie, którzy łysieją w szkole średniej, więc odpuść sobie te teksty typu stRZelić sOBie w ŁeB 

Czy to 20 lat czy 40 lat, większość facetów chciałoby mieć włosy nie ważne w jakim są wieku. Chociaż to akurat fakt, myśle, ze mniej by mnie bolało gdybym zaczął łysieć w wieku ok. 40 lat aniżeli w wieku 17 lat tak jak to było u mnie. Co do autora tematu, kolega hejrandzo dobrze Ci radzi... zacznij od farnakologii, podstawa finasteryd 1mg dziennie do tego Minoxidil na całą głowę. Są duże szanse, ze przynajmniej Twój donor się poprawi, a to otworzy Ci furtkę do lepszych efektów przeszczepu włosów. Bujnej fryzury już nigdy z tego nie zrobisz, aczkolwiek możesz tez rozważyć transplantacje włosów z maksymalna gęstością na przód, zakola a na koronę, środek dobrze dobrany system włosów (mikroskora). Ewentualnie po prostu rozmieścić grafty równomiernie na cała głowę, ale rzadko.

Szczerze mówiąc gdybym był w Twoim wieku i miał stan włosów taki jak masz to ja bym rozważył ta pierwsza opcje. Gesty przeszczep w dobrej klinice na front (linia włosów, zakola) a reszta dobrze dobrany system włosów (pod warunkiem, ze masz na to siano)

Edytowane przez dar3ko