Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

@emptybox chyba nie przeczytałeś głównego posta, więc w skrócie - stosowałem topical fin, ale po niecałym miesiącu wywalilo mi gino. Do tego jak na swój wiek mam strasznie niski poziom testosteronu (wyniki w pierwszym poście), Piotr uważa, że to może być też przyczyną wypadania. Na ten moment mi zależy żeby doprowadzić się do stanu, gdzie będę mógł brać fina.

• Members
Napisano

Gino jest zapewne od tego że finasteryd blokując alfa5reduktaze zwiększa aromatyzację testosteronu w estradiol o jakieś 10-15%. Jeśli masz wrażliwe receptory estrogenowe w klatce piersiowej to nawet taki niewielki wzrost może robić problemy. Przyjmując środek blokujący aromatazę obniżasz E2 i zwiększasz wolny testosteron więc powinno w teorii pomóc.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Nie wiadomo jaki autor postu miał estrogen przed braniem fin. Był już na forum przypadek gdzie jedna osoba miała DHT ponad normę ale jednocześnie jej estrogen byl też 2 x ponad.  Tu też trzeba by to ustalić. Natomiast discovery nie sądzę żeby pomógł jakoś znacząco przy niskim testosteronie. On może pomóc kiedy testosteronu jest dużo  a kiedy DHT równocześnie  jest blokowany. Wtedy będzie działąć aromataza. Organizm zawsze będzie dążył do równowagi. Aromataza pojawia się również w okresie andropauzy u mężczyzn ale autor postu jest za mlody raczej na to. 

Edytowane przez piotr1281