Members bomsight22 Napisano 6 Lipca 2022 Members Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) witam Zaznaczę, że aktualnie nie mam problemów z łysieniem jak i w sumie nie miałem poza okresesem bycia na cyklu sterydowym testosteron + masteron(środek zawierający DHT) Czytałem, że po zaprzestaniu stosowania minoxidilu włosy zaczynają wypadać, ale tro zrozumiałe tylko w przypadku osób, które mają zwiększoną konwersje testosteronu do dht i łysieją cały czas Ja mam raczej niski poziom DHT ale niestety moje mieszki włosowe okazały się bardzo czułe na DHT podawane zewnątrz. Czy w takim przypadku odstawienie minoxa będzie wiązało się ze zwiększonym wypadaniem włosów i czy ewentualnie nie narobie sobie gorzej ( nie wypadnie mi więcej niż wyrosło nowych) Z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 6 Lipca 2022 przez bomsight22 Cytuj
Members feegloo Napisano 6 Lipca 2022 Members Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) Po odstawieniu minoxa, po paru miesiącach wrócisz do takiego stanu włosów, jakbyś nigdy nie stosował minoxa Są przypuszczenia (niezweryfikowane jednoznacznie w badaniach naukowych), że mikronakłuwanie + minoxidil może prowadzić do wyhodowania włosów, których jakiś procent nie zdegraduje się po zaprzestaniu obu terapii Edytowane 6 Lipca 2022 przez feegloo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi