Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

witam

Zaznaczę, że aktualnie nie mam problemów z łysieniem jak i w sumie nie miałem poza okresesem bycia na cyklu sterydowym testosteron + masteron(środek zawierający DHT)

Czytałem, że po zaprzestaniu stosowania minoxidilu  włosy zaczynają  wypadać, ale tro zrozumiałe tylko w przypadku osób, które mają zwiększoną  konwersje testosteronu do dht i łysieją cały czas

Ja mam raczej niski poziom DHT ale niestety moje mieszki włosowe okazały się bardzo czułe na DHT podawane zewnątrz.  Czy w takim przypadku odstawienie minoxa będzie wiązało się  ze zwiększonym wypadaniem włosów i czy ewentualnie nie narobie sobie gorzej  ( nie wypadnie mi więcej niż  wyrosło nowych)

Z góry dzięki za odpowiedzi

Edytowane przez bomsight22
  • Members
Napisano (edytowane)

Po odstawieniu minoxa, po paru miesiącach wrócisz do takiego stanu włosów, jakbyś nigdy nie stosował minoxa

Są przypuszczenia (niezweryfikowane jednoznacznie w badaniach naukowych), że mikronakłuwanie + minoxidil może prowadzić do wyhodowania włosów, których jakiś procent nie zdegraduje się po zaprzestaniu obu terapii

7DEF8CCD-A05A-495B-A6FC-3D9EAC7E1946.jpeg

Edytowane przez feegloo