Members Patro1995 Napisano 27 Stycznia 2023 Members Napisano 27 Stycznia 2023 Siemanko, zamówilem ostatnio z Andory topical duta, miałem też fina ale czułem uboki, tak samo po tabletkach. Zdecydowałem się na topical duta, bo dużo znajomych osób, miało tą samą sytuacje, ze po finie duzo ubokow, a po ducie o wiele mniej tylko skoro dut zbija mocniej dht to gdzie leży paradoks? Zna ktoś odpowiedż na to pytanie? czy to kwestia tolerancji? dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj
Members DiegoRomani Napisano 28 Stycznia 2023 Members Napisano 28 Stycznia 2023 Cześć, Słyszałem wersję, że dut ma większe cząsteczki więc ciężej jest mu się przedostać do krwiobiegu. Natomiast też jestem bardzo zainteresowany tematem i rozważam topical dut więc będę wdzięczny za opinie/doświadczenia użytkowników Dasz znać jak to wychodzi cenowo i ewentualnie link do sklepu? 1 Cytuj
Members emptybox Napisano 29 Stycznia 2023 Members Napisano 29 Stycznia 2023 Topical dut- mam trochę doświadczenia z nim. Skuteczność ma mniejszą niż doustny dutasteryd a nawet finasteryd moim zdaniem. W badaniach też nie było kosmicznych rezultatów ale zatrzymanie procesu plus delikatne zagęszczenie jest możliwe jeśli Twoje łysienie nie jest agresywne. Używałem domowej produkcji- mieszałem zawartość 2-4 kapsułek Adadut z Pantostinem i dodawałem nieco aloesu (dutasteryd ma jakiś drażniący skórę dodatek w środku kapsułki) i aplikowałem pustą skrzykawką na skalp raz na około 5-7 dni. Powiedziałbym że wyniki jakieś były ale wtedy miałem dobry stan głównie dzięki doustnemu minoxowi. Cytuj
Members Hr_Junior Napisano 5 Lutego 2023 Members Napisano 5 Lutego 2023 W dniu 29.01.2023 o 23:45, emptybox napisał: Topical dut- mam trochę doświadczenia z nim. Skuteczność ma mniejszą niż doustny dutasteryd a nawet finasteryd moim zdaniem. W badaniach też nie było kosmicznych rezultatów ale zatrzymanie procesu plus delikatne zagęszczenie jest możliwe jeśli Twoje łysienie nie jest agresywne. Używałem domowej produkcji- mieszałem zawartość 2-4 kapsułek Adadut z Pantostinem i dodawałem nieco aloesu (dutasteryd ma jakiś drażniący skórę dodatek w środku kapsułki) i aplikowałem pustą skrzykawką na skalp raz na około 5-7 dni. Powiedziałbym że wyniki jakieś były ale wtedy miałem dobry stan głównie dzięki doustnemu minoxowi. Czyli przechodzenie na topical duta bez sensu jeśli ktoś leci na oral? Cytuj
Members emptybox Napisano 5 Lutego 2023 Members Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Jeśli nie masz skutków ubocznych to nie ma sensu. Edytowane 5 Lutego 2023 przez emptybox Cytuj
Members Hr_Junior Napisano 6 Lutego 2023 Members Napisano 6 Lutego 2023 W dniu 5.02.2023 o 14:28, emptybox napisał: Jeśli nie masz skutków ubocznych to nie ma sensu. Efektywność jest ta sama? Top i oral blokują dht w scalpie na podobnym poziomie? Cytuj
Members Caraos Napisano 7 Lutego 2023 Members Napisano 7 Lutego 2023 wg mojej wiedzy - nie. oral obniza poziom we krwi i w nastepstwie w scalpie ale nie sa to tozsame wartosci. W najgorszym przypadku moze obizyc poziom we krwi a w scalpie dalej bedzie wysoki i wlosy beda leciec. Z wielu lekarzy w PL u ktorych bypem tylko jeden to od razu wypunktowal sugerujac ze oral to nie jest najlepsze rozwiazanie. Cytuj
Members Hr_Junior Napisano 12 Lutego 2023 Members Napisano 12 Lutego 2023 W dniu 7.02.2023 o 09:30, Caraos napisał: wg mojej wiedzy - nie. oral obniza poziom we krwi i w nastepstwie w scalpie ale nie sa to tozsame wartosci. W najgorszym przypadku moze obizyc poziom we krwi a w scalpie dalej bedzie wysoki i wlosy beda leciec. Z wielu lekarzy w PL u ktorych bypem tylko jeden to od razu wypunktowal sugerujac ze oral to nie jest najlepsze rozwiazanie. Czyli lepiej jest topical stosować a przynajmniej iej spróbować. Lecę teraz na oralu i efekty są bardzo dobre. Skutki uboczne jakieś tam miałem, ale to bardziej przy stosowaniu fina a od momentu przejścia na oral duta wręcz skutki uboczne są odwrotne ;D Cytuj
Members Patro1995 Napisano 13 Lutego 2023 Autor Members Napisano 13 Lutego 2023 W dniu 28.01.2023 o 09:24, DiegoRomani napisał: Cześć, Słyszałem wersję, że dut ma większe cząsteczki więc ciężej jest mu się przedostać do krwiobiegu. Natomiast też jestem bardzo zainteresowany tematem i rozważam topical dut więc będę wdzięczny za opinie/doświadczenia użytkowników Dasz znać jak to wychodzi cenowo i ewentualnie link do sklepu? Farmacieandora popularna strona na tym forum , mam 100 ml wyszło mi z 270 zł około wziąłem trichosol 100 ml i dut 0,025procent. Cytuj
Members styks Napisano 21 Lutego 2023 Members Napisano 21 Lutego 2023 W dniu 27.01.2023 o 12:02, Patro1995 napisał: Siemanko, zamówilem ostatnio z Andory topical duta, miałem też fina ale czułem uboki, tak samo po tabletkach. Zdecydowałem się na topical duta, bo dużo znajomych osób, miało tą samą sytuacje, ze po finie duzo ubokow, a po ducie o wiele mniej tylko skoro dut zbija mocniej dht to gdzie leży paradoks? Zna ktoś odpowiedż na to pytanie? czy to kwestia tolerancji? dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Przesyłka normalnie przychodzi? Długo się czeka? Cytuj
Members Patro1995 Napisano 11 Marca 2023 Autor Members Napisano 11 Marca 2023 W dniu 21.02.2023 o 17:15, styks napisał: Przesyłka normalnie przychodzi? Długo się czeka? Dwa tygodnie około Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi