Members dkubekus Napisano 29 Marca 2023 Members Napisano 29 Marca 2023 Witajcie, Chciałem się poradzić gdzie optymalnie zrobić zabieg w Polsce. Z forum doczytałem, że dr Andrzej z Kalisza jest ok, a Medical Hair niekoniecznie. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć na zabieg to ok. 20000. I tak w Medical Hair powiedzieli mi, że 1600-1800 graftów będzie potrzebne i już się ucieszyłem zwłaszcza ze względu na koszty ale w Kaliszu było już więcej czyli 2500-3000, co prawda na podstawie zdjęć tylko. Jak waszym zdaniem to wygląda, co ewentualnie wziąć pod uwagę…. dziękuje Cytuj
Members kules Napisano 29 Marca 2023 Members Napisano 29 Marca 2023 Raczej bliżej tych 3 tys, jak nie więcej. Cytuj Aktualna kuracja:- Finasteryd 1mg (Finahit)- Hairvity- Dermena Men (szampon)- Zoxin Med (szampon)
Members dkubekus Napisano 30 Marca 2023 Autor Members Napisano 30 Marca 2023 A czy jest możliwy taki zabieg bez golenia całej głowy tak żeby można długimi włosami zamaskować miejsce pobrania ? Cytuj
Members gottobestrong Napisano 30 Marca 2023 Members Napisano 30 Marca 2023 Dr Przybylski goli włosy, choć być może będziesz się z nim w tej sprawie mógł dogadać. Z resztą, @alopecia82 pinguję i niech sam powie Możesz jeszcze uderzyć do Klinika Promedion w Warszawie, personel szkolił się dra Bisangi. Z tego, co zrozumiałem, to @kiniaminia i @Bogusia to techniczki/lekarki/doktorki (?) stamtąd, może coś podpowiedzą. Polecam zwrócić szczególną uwagę na postępowanie łysienia przez lata i w związku z tym, na planowanie przeszczepu w kontekście późniejszych lat. Cytuj
Members dkubekus Napisano 30 Marca 2023 Autor Members Napisano 30 Marca 2023 Tak, właśnie to postępowanie mnie martwi, mam 44 lata, a w ostatnim roku mocno przyspieszyło…dziadkowie byli łysi na środku, ojciec ma wysokie zakola…… Co dziwne Konsultant z Medical Hair powiedział , że tu już się nic nie zmieni bo mam te 4 dychy na karku, a to wydaje mi się nieprawda bo sam widzę, że czoło stopniowo ucieka….. Cytuj
Members Pawel1989 Napisano 30 Marca 2023 Members Napisano 30 Marca 2023 51 minut temu, dkubekus napisał: Tak, właśnie to postępowanie mnie martwi, mam 44 lata, a w ostatnim roku mocno przyspieszyło…dziadkowie byli łysi na środku, ojciec ma wysokie zakola…… Co dziwne Konsultant z Medical Hair powiedział , że tu już się nic nie zmieni bo mam te 4 dychy na karku, a to wydaje mi się nieprawda bo sam widzę, że czoło stopniowo ucieka….. Oczywiście, że włosy będą Ci lecieć, bo masz androgenówkę. Wiadomo tempo może być różne u każdego, bo to genetyka, ale śmieszy mnie to gadanie, że jak ktoś np. ma w miarę dobry stan po 30, to już nie ma się czego obawiać... Cytuj
Members gottobestrong Napisano 30 Marca 2023 Members Napisano 30 Marca 2023 Mówi się, że walka z łysieniem androgenowym, przynajmniej lecząc je tak, jak teraz można, to z ang. lifelong commitment i (a może nawet w szczególności) gdy zdecydujesz się na przeszczep, to musisz o to dbać. W przeciwnym razie możesz potrzebować następnych przeszczepów. Ja bym nie chciał eksploatować mojego donoru bardziej, niż trzeba i mam nadzieję, że nigdy nie trzeba będzie tego bardziej robić Cytuj
Members kiniaminia Napisano 26 Maja 2023 Members Napisano 26 Maja 2023 W dniu 30.03.2023 o 09:07, dkubekus napisał: A czy jest możliwy taki zabieg bez golenia całej głowy tak żeby można długimi włosami zamaskować miejsce pobrania ? Tak, można tak zrobić, ale tylko przez doświadczony zespół. Zabieg ponizej 2000 graftów mija sie z celem, szczególnie w przypadku cienkiej łodygi włosa, jaką mają Polacy. Aby miec dobry efekt to już mowimy o wielkosci zabiegu około 3000 graftów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi