Members Pawel1989 Napisano 8 Października 2023 Members Napisano 8 Października 2023 Witam, Od maja tego roku stosuję topical fina o stężeniu 0,025% zakupionego w Farmacia Tristaina Niestety zaczął się szósty miesiąc stosowania, a włosy nadal lecą. Ostatnio nawet zrobiło mi się jakieś puste miejsce na tzw. języku, gdzieś o powierzchni 1cm2 Widać, że włosy tam są grube, a tak jakby przestały po prostu rosnąć. Na koronie mam przerzedzenie i też kompletnie nic się tam nie dogęściło. Mam wrażenie, że włosy z przodu lecą jeszcze szybciej niż przed terapią, kiedy to nic nie stosowałem. Na początku terapii były jakieś skutki uboczne typu, uderzenia gorąca, szybsza męczliwość, brak siły mięśniowej, które potem ustały. Stosuję codziennie 1ml Czy jest sens dalej to stosować czy odstawić ten specyfik i zainwestować w jakąś czapkę? Maszynkę już mam... Cytuj
Members przemek89k Napisano 9 Października 2023 Members Napisano 9 Października 2023 Ja też mam wrażenie, że albo po minoxidilu, albo po finasterydzie tych włosów leci i leci... i też zacząłem w maju, tyle że wersję doustną finasterydu 1mg dziennie. Dermatolog i z tego co czytałem przekonują mnie trochę, że to wszystko musi się rozkręcić i potrzeba trochę czasu, że od maja to zdecydowanie za krótko. Poza tym finasteryd też może powodować wypadanie słabszych włosów - ciekawe tylko czy one w ogóle odrosną, bo u mnie już duże łysiny widać... może być tak, że za rok znowu będę mówił kurcze, na pewno zaraz odrosną mocniejsze, a tutaj lipa... A stosujesz coś poza finasterydem? Cytuj
Members Pawel1989 Napisano 9 Października 2023 Autor Members Napisano 9 Października 2023 Brałem jakieś witaminy typu biotyna, selen, cynk, msm, ale musiałem je odstawić jakieś 3 miesiące temu, bo już żołądek mnie bolał od nich. Cytuj
Members przemek89k Napisano 9 Października 2023 Members Napisano 9 Października 2023 Witaminy też biorę, ale niestety nie pomaga ... zastanawiam się nad wrzuceniem doustnego minoksidilu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi