Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Chciałbym, aby w tym wątku wpisali się Ci, co chcą przyłączyć się do zamówienia minoxidilu sulfate od Kane. Cena to 35$ za 50g, a przesyłka 50$.

Myślę, że nie więcej niż 4-6 osób wystarczy, żeby znacząco zmniejszyć koszty przesyłki do Polski.

Ja osobiście wezmę 25g

I od razu chciałbym spytać, czy jest ktoś kto podejmie się zamówienia? Ja niechętnie ze względu na słabą znajomość angielskiego, ale ostatecznie jak nie będzie chętnych mogę to zrobić.

Edytowane przez Gość
  • Members
Napisano

50g wystarczy na jakieś 1000ml gotowego preparatu o stężeniu 5%, czyli tyle ile kirkland. Nie wiem ile będziesz musiał stosować. Ja zamierzam stosować jakieś 0,6ml dwa razy dziennie na zakola, czyli 1,2 ml dziennie.

• Members
Napisano

Ziom mógłbyś napisać jak na Ciebie działa minoxidil sulfate. Jak często przygotowujesz wcierki i jakich proporcji używasz w przygotowaniu tej wcierski. Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

• Members
Napisano

Fighter robi zamówienie na ru i cb od kanea to może by się podłączyć pod to zamówienie z minoxem sulphate. Zawsze to taniej z przesyłką będzie:-)

• Members
Napisano
Jakie sa skutki uboczne tego specyfiku? Czy minoks jest wchłaniany do krwi?

Jest wchłaniany w małych ilosciach,nie polecam wiekszych stezen niz 10% minoxidil sulphate- boli głowa

Napisano

Mnie boli od 7.5% juz , ale stosuje w jednej mieszance minox sul+ ahk + adenozyna. Co jeszcze to mozecie sie spodziewac niezlego liniena, mam nadzieje, ze z czasem przejdzie, albo za bardzo nie wplynie na pogorszenie stanu...

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

Napisano

ja1922 raczej miał na myśli, że linienie Ci przejdzie na pewno (na 100%). ;p

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

No dokładnie ,chodziło mi o to ze na pewno przejdzie linienie skoro je masz.Co do ubocznych to wszystko zalezy maciek jak reagujesz na minox,siarczan jest poprostu silniejszy.

• Members
Napisano

Zamówienie zostanie zrealizowane do końca miesiąca, tzn. do końca miesiąca wpłacamy kase. Zamówieniem zajmie się marekl91 i do niego proszę się zgłaszać kto ile zamawia.

• Members
Napisano

Stosowałem minoxidil przez 6 lat i moj organizm go nie toleruje , po 1 psiknieciu czuje skutki uboczne tzn bóle glowy spuchniete i podkrazone oczy sennośc itp , a jesli siarczan jest silniejszy to tym gorzej z tego wynika

Napisano
a jesli siarczan jest silniejszy to tym gorzej z tego wynika

Minoxidil i tak jest przecież do siarczanu metabolizowany, więc teoretycznie nie powinno być różnicy.

Wprost przeciwnie, rozpad i neutralizacja siarczanu powinna być szybsza.

Moje obawy są inne. Jak stabilny jest siarczan minoxidilu w bazie hydro-alkoholowej ?

Bo jeśli nie będzie zbyt stabilny, to może się okazać, że to co stosujemy na głowę, utraciło już cześć swoich właściwości z uwagi na postępującą degradacje we wcierce.