Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mija miesiąc od zabiegu. Skóra jest w dobrym stanie, ślady po pobraniu powoli znikają, część nowych włosów wypadła, ale zdecydowana większość siedzi i rośnie. Przynajmniej od tygodnia nie widzę, żeby kolejne leciały. Jak mają wypaść to oby szybciej niż wolniej. Na koronie mniej się dzieje ale to chyba standard, poza tym przed wypadnięciem i tak raczej nie ma co oceniać. 

Ogólnie wygląda to naprawdę dobrze i czekam jak to będzie z tym wypadaniem. Wracam do minoxa, bo dla skóry powinno to być już ok. 

IMG_8509.jpeg

IMG_8511.jpeg

IMG_8512.jpeg

IMG_8516.jpeg

IMG_8510.jpeg

IMG_8515.jpeg

IMG_8598.jpeg

• Thanks 1
  • Members
Napisano

Przypomnij w jakim jesteś wieku bo nie mogę tego znaleźć i napisz jak Dr Altan określił Twój donor , ogólnie włosy? Ja dziś byłem na konsultacji w Warszawie. Myślę o zabiegu na początku 2025. Wstępnie mam planowane Ok 3tys graftów. Ale doktor określił, że włosy mam cienkie na donorze i możliwości ma ograniczone. Pytam Ciebie bo wydaje mi się, że mamy podobną sytuację na donorze.

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

2 miesiące. Na oko połowa włosów wypadła, patrząc po liczbie 1-3mm włosów. Pojawił się staną zapalny w kilku miejscach na strefie biorczej, ale już zniknął. Zdjęcia ok 3 dni po fryzjerze. 

IMG_8871.jpeg

IMG_8872.jpeg

IMG_8873.jpeg

IMG_8874.jpeg

IMG_8875.jpeg

IMG_8876.jpeg

• Thanks 1
  • 1 month later...
  • Members
Napisano

3 miesiące. Pewnie teraz będzie z górki patrząc po "standardowym" harmonogramie. Dalej zdarzają się pojedyncze stany zapalne. Korona wygląda, że idzie wolniej, czego można się było spodziewać. Nie widać wielkiej różnicy z drugim miesiącem i dalej jestem zaskoczony, że nie wypadło więcej włosów. Ale wiem, że dopiero od teraz będą mógł jakkolwiek zacząć przewidywać docelowy rezultat. Na szybko dorzucam jeszcze zdjęcie lini od frontu i tu widać drastyczną różnicę, mimo że to dopiero 3 miesiące. Nie myślałem, że tak się da, kiedy 1/3 graftów poszła na koronę i część też na środek.

Screenshot 2024-11-12 at 09.05.20.png

WhatsApp Image 2024-11-09 at 14.41.47 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-11-09 at 14.41.47 (3).jpeg

WhatsApp Image 2024-11-09 at 14.41.47.jpeg

WhatsApp Image 2024-11-09 at 14.41.48.jpeg

Screenshot 2024-11-12 at 09.31.15.png

• Like 2
  • 1 month later...
  • Members
Napisano (edytowane)

4 miesiące. Nie pojawiają się już stany zapalne. Światło dość słabe, choć zdjęcia robione przy oknie.

Screenshot 2024-12-13 at 14.41.15.png

Screenshot 2024-12-13 at 14.41.54.png

Screenshot 2024-12-13 at 14.42.19.png

Screenshot 2024-12-13 at 14.42.42.png

Screenshot 2024-12-13 at 14.43.00.png

Screenshot 2024-12-13 at 14.46.05.png

Edytowane przez Ferchar
  • Like 1
  • Members
Napisano

Z każdym miesiącem widać progres. Ja mam zabieg 13go stycznia i z każdym dniem coraz więcej obaw. Takie relacjie zmniejszają poziom stresu:-) dzięki i życzę szybkich odrostów :-)

• Members
Napisano

Nie ma co się obawiać :) Zapomniałem już o śladach po pobraniu: może dlatego, że zarosły, a może już ich nie ma. Załapałeś się jeszcze na starą cenę czy nie? Chyba od nowego roku ma być podwyżka, ale nie wiem jaka.

• Ferchar changed the title to Aestepool, sierpień 2024
  • Members
Napisano
Godzinę temu, Rafal77 napisał:

Z każdym miesiącem widać progres. Ja mam zabieg 13go stycznia i z każdym dniem coraz więcej obaw. Takie relacjie zmniejszają poziom stresu:-) dzięki i życzę szybkich odrostów :-)

Ja w lutym. Też się trochę martwię. Dla mnie sama podróż jest stresująca;)

• Members
Napisano

Też martwi mnie sama podróż. Apropo ceny to w 2024 była jedna podwyżka i mnie już objęła. Ta styczniową chyba nie...bo zapisywałem się wcześniej. 

Pokaż jeszcze fotkę z samej góry...ale progres między 3 a 4 miesiącem bardzo duży. Ile miales graftów? Bierzesz jakieś leki? Blokery? Witaminy?

• Members
Napisano

Przedostatnie zdjęcie jest z góry :)  Postęp pewnie w dużym stopniu wynika z tego że mam dłuższe włosy i przez światło, ale częściowo też rzeczywiście pojawiają się kolejne. Pod mikroskopem widać zwłaszcza nowe na koronie gdzie rosną wolniej.

4200 graftow, finasteryd 1mg, minox w sprayu, omega3, magnez, witamina D, aminokwasy i trochę w kratkę cynk. No i szampon revita jak już skończył mi się ten z kliniki. 

• Ferchar changed the title to Aestepool, 4200 graftów, sierpień 2024
  • 4 weeks later...
  • Members
Napisano

5 miesięcy, światło wyraźnie jaśniejsze bo śnieg za oknem. Zero stanów zapalnych, trzeba by wreszcie pójść do fryzjera…

IMG_9915.jpeg

IMG_9916.jpeg

IMG_9918.jpeg

IMG_9920.jpeg

IMG_9924.jpeg

IMG_9925.jpeg

IMG_9926.jpeg

• Members
Napisano (edytowane)

Pod mikroskopem widać nadal dużo więcej nowych włosów na koronie niż z przodu, które dopiero teraz ruszają.

Edytowane przez Ferchar
  • Members
Napisano (edytowane)

Dzięki. Jeszcze nie wiadomo jaki będzie efekt z gęstością, ale już widać, że będzie naturalny wygląd i linia fajnie wygląda.

Jedyne moje watpliwości co do Aestepool to mógł być kąt sadzenia tzn: "neutralny" czyli prosto, niekoniecznie zgodny z tym jak się same układają pozostałe włosy. Ale po przemyśleniu uznałem, że to nie będzie problem, bo zwłaszcza na linii i tak zawsze miałem włosy naturalnie idące w górę na "wilka". Dla porównania zdjęcie sprzed 18 lat. Jest teraz naturalnie i choć wiadomo, że nie ma i nie będzie tej samej gęstości, to kształt linii podoba mi się teraz nawet bardziej.

Biorąc pod uwagę, że już już parę lat temu pogodziłem się, że w końcu przejdę na "zero", to mam wrażenie, jakbym dziś wracał znad czy nawet zza przepaści ;) 

Screenshot 2025-01-12 at 14.41.09.png

Edytowane przez Ferchar
  • Members
Napisano (edytowane)
W dniu 12.01.2025 o 01:18, Joe.Tillman napisał:

Osz Ty, ta linia włosów wygląda bardzo dobrze i nawet Dr Munib Ahmad by się tego nie powstydził! Kontynuuj wątek bo ciekawie się robi. 

12 godzin temu, Ferchar napisał:

Jeszcze nie wiadomo jaki będzie efekt z gęstością, ale już widać, że będzie naturalny wygląd i linia fajnie wygląda.

Co by nie mówić to Dr. Altan w linie włosów to umie. Ja ze swojej jestem bardzo zadowolony. Baaaardzo naturalna.

Efekty jak na pół roku całkiem fajne a będzie tylko lepiej. Masz też bardzo podobną suplementację do mojej, no i Revita :-) Niektórzy będą mówić, że żaden szampon nie pomoże przy włosach. Ja uważam, że tak nie jest i revita naprawdę robi robotę zarówno dla samego włosa jak i skóry głowy.

Edytowane przez ad7
  • Members
Napisano

Nie wiem czy szampon może pomóc, myślę, że tak. Ale na pewno może zaszkodzić, a włosy myć trzeba, więc tak czy inaczej wybór szamponu jest istotny ;) 

Mam zero problemów ze skórą na głowie obecnie, więc jest nawet trochę lepiej niż przed zabiegiem. To świadczy na korzyść Revity.

• Like 1